![]() |
|
Widzew Łódź - Lech Poznań, 07.03.2026 20:15 - Wersja do druku +- Forum WL (https://www.wiaralecha.pl/forum) +-- Dział: Forum Kibiców Lecha Poznań (https://www.wiaralecha.pl/forum/forumdisplay.php?fid=1) +--- Dział: Lech Poznań (https://www.wiaralecha.pl/forum/forumdisplay.php?fid=3) +---- Dział: Mecze Lecha Poznań (https://www.wiaralecha.pl/forum/forumdisplay.php?fid=15) +---- Wątek: Widzew Łódź - Lech Poznań, 07.03.2026 20:15 (/showthread.php?tid=203) |
RE: Widzew Łódź - Lech Poznań, 07.03.2026 20:15 - Kris - 08-03-2026 Hattrick Lecha Poznań w piękną, marcową sobotę: najpierw CLJ do tyłu w Pruszkowie, potem poprawiły rezerwy w Stargardzie, a na deser pierwsza ekipa partidazo w Łodzi. Gratulacje! A tak serio: było kilka sytuacji po których dosłownie zaciskałem zęby ze złości i wkurzenia na Skrzypczaka, ale my naprawdę nie możemy nim grać. Jeśli więcej nie chcecie/nie możecie to obejrzycie sobie tylko powtórkę pierwszego gola dla gospodarzy. On dosłownie unika kontaktu fizycznego (!) Tą akcję można było tysiąc razy skasować. Strata Gurgula oczywiście okropna, ale potem Skrzypa: daje czas swobodnie przyjąć napastnikowi, obrócić, podprowadzić, zostawia czas na przegląd pola, daje podać (wtedy jeden jedyny (!) raz lekko wypycha napastnika ręką), ponownie pozwala przyjąć i zagrać prostopadłe podanie w pole karne. Wiem, że Leo i Gisli w tej akcji również się nie popisali, ale na Boga, pokażcie mi stopera, który ucieka od przepychanek. Przecież już w tym krytycznym momencie można było po prostu faulować i Widzew miałby wolny z 25 metrów. W drugiej połowie, tak ok. 60-65 minuty (już przy 2:1) gospodarze mieli kontrę i w naszej szesnastce znów Mateusz poszedł na raz jak dzieciak, bo w ogóle nie był w kontakcie z rywalem. Całe szczęście, że Pablo wrócił na 6 metr i on zaasekurował, bo gdyby padł strzał po długim to byłaby pewna bramka. O co tu chodzi? Przepraszam, ale nie potrafię znaleźć innych słów: on w defensywie jest przerażająco słaby. Gdyby bronił się super wyprowadzeniem piłki, podaniami na 50 metrów jak Salamon w 21/22, fantastyczną grą w powietrzu - generalnie czymkolwiek, to jeszcze trochę rozumiałbym sens wystawiania go w jedenastce. I nie mówcie, że Douglas się nie nadaje. Niels już puszczał Skrzypczaka do składu przed Mońką. Wstawiał też uporczywie Fiabemę (zwłaszcza latem 2024) przed Alim. Frederiksen popełniał błędy z rozpoznaniem i ustawieniem hierarchii na pozycjach i to, że ktoś mało gra nie oznacza, że jest gorszy od tego podstawowego gracza. RE: Widzew Łódź - Lech Poznań, 07.03.2026 20:15 - Sultan - 08-03-2026 A Douglas to jest ciekawa zagadka. Nie to ze jestem jakimś fanem, ale odstawanie go od składu jest dziwne RE: Widzew Łódź - Lech Poznań, 07.03.2026 20:15 - Skorpion - 08-03-2026 Minęła noc a człowiek nadal wkurwiony. No nic pozostaje mieć nadzieje, że trener wie co robi. I przyniesie to skutek w maju. RE: Widzew Łódź - Lech Poznań, 07.03.2026 20:15 - Mosina - 08-03-2026 Minęła noc i dochodzi jeszcze widok kibli na sektorze gości. NC RE: Widzew Łódź - Lech Poznań, 07.03.2026 20:15 - Radziu98 - 08-03-2026 Minęła noc i przez głupotę niektórych prawdopodobny zakaz wyjazdowy do końca sezonu. Pogratulować. RE: Widzew Łódź - Lech Poznań, 07.03.2026 20:15 - Skorpion - 08-03-2026 No to jest już poniżej krytyki. Co to ma być? Demolka sektora w imię bo ich nie lubimy. Wstyd RE: Widzew Łódź - Lech Poznań, 07.03.2026 20:15 - Mosina - 08-03-2026 a tak w ogóle to co to było - akt zemsty za niewpuszczenie łksu? pytam kumatych? wiem że gdy ja jeździłem na wyjazdy to były inne czasy, ale mam wrażenie że nie było takich scen nie tylko dlatego że kible były w toitoiach i nawet trudno to skomentować słynnym "poczekajmy żeby się dowiedzieć jak wrócą"... RE: Widzew Łódź - Lech Poznań, 07.03.2026 20:15 - Marcin1984 - 08-03-2026 Postawić jeden TOI TOI na całą klatkę dla gości i problem sam się rozwiąże. Niepotrzebne takie akcje już media wszędzie o tym mówią i piszą więc kara pewnie będzie sroga. RE: Widzew Łódź - Lech Poznań, 07.03.2026 20:15 - R3K - 08-03-2026 Pisk mediaworkerów nie będzie miał znacznego wpływu na wymiar kary. Wzięte pod uwagę zostaną przede wszystkim: Skala zniszczeń, reakcja klubu i stowarzyszenia (czy współpracują w celu naprawienia szkody) oraz fakt, że to kolejny raz. Kara finansowa i zakaz na Widzew będą niemal pewne. Pytanie czy dodadzą do tego zakaz wyjazdowy na X meczów. Przykłady Lechii i Górnika pokazały, że Komisja w tym roku potrafi nałożyć srogą karę (oby nie). RE: Widzew Łódź - Lech Poznań, 07.03.2026 20:15 - m94g - 08-03-2026 Boli ta porażka bardzo, ten PP jakoś przeboleje ale przegrana z tak słabym żydzewem jest nie do przyjęcia. Znowu przegrywamy obroną, a i mam wrażenie, że przy braku Kozubala i Milicia nie mogliśmy sobie pozwolić na, aż tak wiele roszad w wyjściowej 11 jakie miały miejsce. Szkoda, że chociaż remisu nie wyrwaliśmy bo coś czuję, że tego pkt może nam braknąć na koniec sezonu. Całe szczęście, że Jaga też przegrała bo bylibyśmy w czarnej d. jest jeszcze nadzieja ale pola na stratę pkt mamy coraz mniej. |