Forum WL
Pogłoski transferowe 2026 - Wersja do druku

+- Forum WL (https://www.wiaralecha.pl/forum)
+-- Dział: Forum Kibiców Lecha Poznań (https://www.wiaralecha.pl/forum/forumdisplay.php?fid=1)
+--- Dział: Lech Poznań (https://www.wiaralecha.pl/forum/forumdisplay.php?fid=3)
+---- Dział: Transfery Lecha Poznań (https://www.wiaralecha.pl/forum/forumdisplay.php?fid=14)
+---- Wątek: Pogłoski transferowe 2026 (/showthread.php?tid=183)

RE: Pogłoski transferowe 2026 - rojber - 20-05-2026

Skoro był cały czas tak zajebisty to dlaczego Southampton go wiecznie wypożyczało? Natomiast nie jestem alfą i omegą stąd napisałem, że jak ktoś bardziej się przyglądał jego karierze to może napisze coś więcej. Może Ty coś więcej napiszesz o przebiegu jego kariery? Z chęcią się dowiem, że bronił na wysokim poziomie nie tylko w Goztepe ale też i w poprzednich latach.

RE: Pogłoski transferowe 2026 - Pinkin - 20-05-2026

Meczyki donoszą, powołując się na jakiś niemiecki portal "Berliner Kurier", że ponoć Kownasiem interesuje się żydzew, a sam Werder wycenia go na pół miliona jurków. Jeżeli to prawda to Rząsa już powinien być w drodze do Bremy.

RE: Pogłoski transferowe 2026 - Kefas9494 - 20-05-2026

Ale byłoby słabo zobaczyć Kownasia w barwach Widzewa. Oby Widzew spadł a Dawid skończył w naszych barwach.

RE: Pogłoski transferowe 2026 - strzelisty jupiter - 20-05-2026

Tak. Jak Widzew spadnie, nikt sensowny nie będzie chciał tam przyjść.
Średnio sobie wyobrażam, by Kownaś zdecydował się tam iść. Ja już średnio Injacia przetrawiłem w ich robotniczym trykocie, a co dopiero Dawid.

RE: Pogłoski transferowe 2026 - Podem - 20-05-2026

Jeśli co i rusz w kontekście transferów Lecha liczymy na spadek Widzewa, to znaczy że "ktoś" z nami wygrywa starcie medialne. Niedobrze.

RE: Pogłoski transferowe 2026 - Antonio - 20-05-2026

(20-05-2026, 08:39)rojber napisał(a): Skoro był cały czas tak zajebisty to dlaczego Southampton go wiecznie wypożyczało? Natomiast nie jestem alfą i omegą stąd napisałem, że jak ktoś bardziej się przyglądał jego karierze to może napisze coś więcej. Może Ty coś więcej napiszesz o przebiegu jego kariery? Z chęcią się dowiem, że bronił na wysokim poziomie nie tylko w Goztepe ale też i w poprzednich latach.

Napisałem, że skoro wzięło go Southampton kilka lat temu to raczej nie tylko miniony sezon był na wysokim poziomie o czym z pewnością piszesz i już wcześniej musiał coś sobą prezentować. A, że się nie przebił? Lech jest pełny zawodników którzy się gdzieś nie przebili.

RE: Pogłoski transferowe 2026 - hif - 20-05-2026

Kownaś czy Pululu, wg mnie Pululu to dużo lepszy zawodnik, dodatkowo ze zdrowiem odpowiednim na granie 50 meczów w sezonie. Jak Kownacki ma kosztować 500k, to wolę przeznaczyć te 500k na podpis Pululu. Zresztą Dawid za frytki nie będzie i tak grał.

RE: Pogłoski transferowe 2026 - Kefas9494 - 20-05-2026

Nie no, ogólnie gdyby Lis nazywał się Lisovic to wszyscy mówiliby, że godne zastępstwo za Mrozka. Ale też nie ma co się łudzić, że to jakiś straszny kocik. W Anglii i Francji się nie przebił, ale w Turcji dużo pograł. Także powinien być ok. Chociaż widzę takie zagrożenie jak u Skrzypczaka, bo to podobny case. Za młodu na Lecha za słaby, zrobił karierę w innych klubach, gdzie prezentował się tak, że nawet myślano o nim w kontekście kadry. W końcu wraca do Lecha, żeby spełnić swoje marzenie i zagrać w najlepszym polskim klubie, którego jest wychowankiem, ale presja i chęć dobrej gry jest aż tak wielka, że ostatecznie spala się psychicznie. Oby to nie był case Liska. Big Grin

No a co do Kownaś vs Pululu. 

Zgoda, że Pululu byłby mega przydatny, ale Kownacki zabezpiecza nam również prawe skrzydełko. Chociaż oczywiście prawdą jest, że Kownacki lubi mieć kontuzję, a Pululu chyba ma lepsze zdrowie. Też pytanie kwestie intensywności, bo Pululu raczej nie jest typem szybkobiega, ale ma sporo innych atutów. Niemniej, dobrze byłoby któregoś z nich wyciągnąć.

RE: Pogłoski transferowe 2026 - rojber - 20-05-2026

Tu się nie ma co zastanawiać tylko trzeba brać tego Pululu. Kownackiego bym rozważył jeśli Angolczyk do nas nie trafi. Agnero na wypożyczenie a trzecim napadziorem młody Jakóbczyk lub na odwrót.

RE: Pogłoski transferowe 2026 - strzelisty jupiter - 20-05-2026

A Szymczak i Fiabema którymi napastnikami? Bo w czerwcu obrodzi nam na tej newralgicznej pozycji. Smile