Forum WL
Kwal. LM: Lech Poznań - Breiðablik, 22.07.2025 20:30 - Wersja do druku

+- Forum WL (https://www.wiaralecha.pl/forum)
+-- Dział: Forum Kibiców Lecha Poznań (https://www.wiaralecha.pl/forum/forumdisplay.php?fid=1)
+--- Dział: Lech Poznań (https://www.wiaralecha.pl/forum/forumdisplay.php?fid=3)
+---- Dział: Mecze Lecha Poznań (https://www.wiaralecha.pl/forum/forumdisplay.php?fid=15)
+---- Wątek: Kwal. LM: Lech Poznań - Breiðablik, 22.07.2025 20:30 (/showthread.php?tid=139)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

RE: Kwal. LM: Lech Poznań - Breiðablik, 22.07.2025 / 20:30 - Skorpion - 28-07-2025

Dlatego chciałbym zobaczyć co potrafi Bąkowski. Czy nie trzeba już szukać nowej jedynki.

RE: Kwal. LM: Lech Poznań - Breiðablik, 22.07.2025 / 20:30 - Kefas9494 - 28-07-2025

(28-07-2025, 09:12)Skorpion napisał(a): Dlatego chciałbym zobaczyć co potrafi Bąkowski. Czy nie trzeba już szukać nowej jedynki.

Pamiętam jak szukano nowej jedynki za Bednarka, bo pierwsze mecze Mrozka nie były przekonujące i chciano go odpalać. Big Grin  Na szczęście ktoś dał mu szansę i chłopak mógł się rozegrać. Jak dla mnie Bąkowski jak najbardziej powinien zagrać teraz w Islandii i potem fajnie jakby dostał szansę w PP, żeby w dłuższym terminie zobaczyć ile waży jego potencjał.

RE: Kwal. LM: Lech Poznań - Breiðablik, 22.07.2025 / 20:30 - koziołek - 28-07-2025

Tylko Mrozek wcześniej sporo pokazał w Stali na poziomie ekstraklasowym. Przyznam, że nie widziałem Bąkowskiego na wypożyczeniu więc nie wiem ale Mrozka byłem pewny a mimo to wątpliwości się pojawiły. Nie wiem czy ktoś pamięta jak kiedyś poruszyłem temat strachu w oczach Mrozka. Teraz tego nie widzę i czuję względnie spokój gdy ma piłkę przy nodze Wink natomiast czasami podaje tak ryzykownie, że dwa lata temu chyba bym zszedł na zawał przy jego takim graniu Smile
Jak dla mnie teraz jest kozak a w sobotę nie wiem czy bym go winił za cokolwiek a gdzieś mi mignęło, że niby nie dojeżdża w tym sezonie. Wybronił nam sporo a to co wpadło było chyba poza zasięgiem.

RE: Kwal. LM: Lech Poznań - Breiðablik, 22.07.2025 / 20:30 - Róża - 28-07-2025

Bąkowski idzie tą samą dróżką, co Mrozek. Na ostatnim wypożyczeniu zaprezentował się conajmniej solidnie (osobiście obejrzałem chyba jego 2 występy w Rzeszowie i wcześniej też z 3). Moim zdaniem to może być bramkarz grający bardziej efektownie niż Mroziu, nie wiem jak z bramkarskimi odpałami u niego, bo podczas gry w Ekstraklasie czasami coś wywinął.

RE: Kwal. LM: Lech Poznań - Breiðablik, 22.07.2025 / 20:30 - Gugus - 28-07-2025

Zupełnie inną ścieżką. Mrozka odpalilismy i całe szczęście, że ktoś pomyślał, aby wrzucić klauzulę odkupu i zaraz po odkupie został naszą "jedynką". Bąkowskiego czeka teraz rok grania bardzo mało (liczę, że zagra pojutrze). Liczę, że Mrozek nie będzie wyjątkiem, a faktycznie będziemy umieli sobie bramkarza sami "wyprodukować".

RE: Kwal. LM: Lech Poznań - Breiðablik, 22.07.2025 / 20:30 - Róża - 28-07-2025

Mrozek po wypożyczeniu w GKS wrócił do Lecha gdzie miał taki sam status jak Bączek dzisiaj. Zagrał u Skorży w meczach w PP i dopiero wtedy poszedł do Mielca. Wszystko jeszcze przed Bąkowskim, niech w środę zadebiutuje w europejskich.

RE: Kwal. LM: Lech Poznań - Breiðablik, 22.07.2025 / 20:30 - Skorpion - 29-07-2025

Też bym jeszcze Bąkowskiego wypożyczył gdzieś do Eklapy. Aby się ograł i pokazał co potrafi.

Też bym jeszcze Bąkowskiego wypożyczył gdzieś do Eklapy. Aby się ograł i pokazał co potrafi.

Pytanie-ciekawostka Lech w czwartek zostaje na Islandii i potrenuje na jakimś bocznym boisku. Pytanie po co?

RE: Kwal. LM: Lech Poznań - Breiðablik, 22.07.2025 / 20:30 - Mosina - 29-07-2025

Może im to lepiej pasuje do harmonogramu, trening w czwartek po meczu niż lot i trening dzień przed liga. Ci co grali będa mieć rozbieganie. Ci co nie grali normalna jednostkę. Powrót w piątek połączony z regeneracja. Dla mnie smart. Dobrze że szukają rozwiązań na takie wyjazdowe tygodnie

RE: Kwal. LM: Lech Poznań - Breiðablik, 22.07.2025 / 20:30 - Icek - 29-07-2025

(28-07-2025, 17:34)Gugus napisał(a): Zupełnie inną ścieżką. Mrozka odpalilismy i całe szczęście, że ktoś pomyślał, aby wrzucić klauzulę odkupu i zaraz po odkupie został naszą "jedynką". Bąkowskiego czeka teraz rok grania bardzo mało (liczę, że zagra pojutrze). Liczę, że Mrozek nie będzie wyjątkiem, a faktycznie będziemy umieli sobie bramkarza sami "wyprodukować".

Skąd te rewelacje o odpaleniu i następnym odkupieniu go? Przecież on był wypożyczony i od dłuższego czasu szykowany na 1-kę w Poznaniu...

RE: Kwal. LM: Lech Poznań - Breiðablik, 22.07.2025 / 20:30 - Kefas9494 - 29-07-2025

(29-07-2025, 10:30)Icek napisał(a):
(28-07-2025, 17:34)Gugus napisał(a): Zupełnie inną ścieżką. Mrozka odpalilismy i całe szczęście, że ktoś pomyślał, aby wrzucić klauzulę odkupu i zaraz po odkupie został naszą "jedynką". Bąkowskiego czeka teraz rok grania bardzo mało (liczę, że zagra pojutrze). Liczę, że Mrozek nie będzie wyjątkiem, a faktycznie będziemy umieli sobie bramkarza sami "wyprodukować".

Skąd te rewelacje o odpaleniu i następnym odkupieniu go? Przecież on był wypożyczony i od dłuższego czasu szykowany na 1-kę w Poznaniu...

Będąc precyzyjnym, to był podobny case jak teraz zrobili z Dziubą. Mrozek był wypożyczony do Stali Mielec, która miała opcję jego wykupu z którego skorzystała. Jednocześnie, Lech miał opcję pierwszeństwa w jego odkupieniu po określonej kwocie z którego też skorzystał. 

Wychowankowie, na których słusznie stawiamy, mają różną drogę dochodzenia do podstawowego składu. Jedni potrzebują wypożyczenia w I lidze (vide Moder i Kozubal), inni otrzaskują się jeszcze w ekstraklasie (vide Skóraś, Mrozek), inni wchodzą od razu do pierwszego składu (vide Kamiński, Linetty, Gurgul). Każdy przypadek jest inny. Ja liczę, że Bąkowski dostanie kredyt zaufania i wejdzie w następnym sezonie w buty Mrozka.