Forum WL
Lech Poznań – Aarhus GF, 29.07.2026 19:00 el. LM - Wersja do druku

+- Forum WL (https://www.wiaralecha.pl/forum)
+-- Dział: Forum Kibiców Lecha Poznań (https://www.wiaralecha.pl/forum/forumdisplay.php?fid=1)
+--- Dział: Lech Poznań (https://www.wiaralecha.pl/forum/forumdisplay.php?fid=3)
+---- Dział: Mecze Lecha Poznań (https://www.wiaralecha.pl/forum/forumdisplay.php?fid=15)
+---- Wątek: Lech Poznań – Aarhus GF, 29.07.2026 19:00 el. LM (/showthread.php?tid=242)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22

RE: Lech Poznań – Aarhus GF, 29.07.2026 19:00 el. LM - MichalM - 29-07-2026

Tworzymy historię!!!
"Pierwszy raz w historii miała bowiem miejsce sytuacja, gdy zespół, który wygrał pierwszy mecz na wyjeździe różnicą trzech lub więcej goli, roztrwonił całą przewagę w rewanżowym starciu i odpadł w Pucharze Europy bądź Lidze Mistrzów."

RE: Lech Poznań – Aarhus GF, 29.07.2026 19:00 el. LM - Sultan - 29-07-2026

(29-07-2026, 23:25)rojber napisał(a): Ja go wyróżniłem, z pozycji trybuny wydawało się, że jako jedyny coś tam szarpał do przodu. Przynajmniej na tle kolegów, którzy przeszli obok meczu. Obejrzałbym powtórkę meczu, może zmieniłbym zdanie na ten temat ale nie jestem masochistą.

Bo on biega. Szarpie. I się przewraca albo wywala piłkę na aut żeby symulować faul. Z tego nic nie wynika, bo gość jest delikatnie mówiąc pierdolniety. I jak idzie, to jest pozytywne, można się pośmiać. Ale jak 17 latkowie nas nauczają jak grać w piłkę, to widać że to jest duży transferowy flop. Gorszy niż Ba Loua

RE: Lech Poznań – Aarhus GF, 29.07.2026 19:00 el. LM - pacal - 29-07-2026

Ciekawe co sobie teraz myśli (i co myślał w trakcie meczu) Mrozek...

Nie ma jeszcze jakie było xGOT, ale xG było 2.38 do 2.27 _dla_nas_ a wynik jest jaki jest...
Lis to nie drugi Rudko, ale bramkarz nam dziś zdecydowanie nie pomógł. A w Aarhus wręcz przeciwnie.

RE: Lech Poznań – Aarhus GF, 29.07.2026 19:00 el. LM - rojber - 29-07-2026

Nie wiem co sobie myśli, ale Rutek powinien dać mu podwyżkę i namówić na pozostanie. Lisowi kompletnie nie ufam, jest niepewny, wypluwa piłki przed siebie i nie wygląda na takiego co by nam wybronił coś nadzwyczajnego.

RE: Lech Poznań – Aarhus GF, 29.07.2026 19:00 el. LM - pacal - 29-07-2026

Nie zrozumcie mnie źle, dajmy mu trochę czasu. 
O Mrozku też na początku się mówiło że zjechał z formą po transferze ze Stali Mielec.
A potem poszedł w górę i w wielu meczach dawał punkty.

Nie jeden Lis zawalił ten mecz, tylko 3/4 zespołu.
Owszem mógł nam pomóc dowieźć korzystny wynik, ale mogli to też zrobić obrońcy, pomocnicy i napastnicy. Nie zrobili...
Tylko szkoda że akurat dzisiaj...

Jakbyśmy zagrali słabo mecz na styku, z mocniejszym rywalem, to byłoby jak w zeszłym roku z CZ - ludzie by pomarudzili, pomarudzili, po czym by na spokojnie podeszli "no cóż, byliśmy gorsi". 

A dzisiaj - czytam że piszemy historię Sad - po raz pierwszy raz klub odpadł z europucharów po wygraniu na wyjeździe 3 bramkami... Nie o taką historię chodziło, panowie piłkarze...

RE: Lech Poznań – Aarhus GF, 29.07.2026 19:00 el. LM - rojber - 29-07-2026

Na pewno dostanie czas, nawet dużo czasu bo z pewnością nikogo nie kupimy a Mrożek jedną nogą już pewnie poza klubem. Ten sezon pozostanie grać nam Lisem i daj Boże aby wskoczył na wyższy poziom. Co do historii i dzisiejszego blamażu to Stjarnany czy inne Trnavy to pikuś, będzie nam to wypominane do końca świata.

RE: Lech Poznań – Aarhus GF, 29.07.2026 19:00 el. LM - Sultan - 29-07-2026

Nie łudźcie się że przegrana była na linii Lis / Mrozek
Problem jest głębszy i wydaje mi się że to, co pękło jest nie do odbudowania.
Innymi słowy NF, jeśli zawali ligę, do wiosny nie dotrwa.

RE: Lech Poznań – Aarhus GF, 29.07.2026 19:00 el. LM - Dyktator - 29-07-2026

A właśnie zanim zapomnę, ktoś wie o co chodziło w pierwszej połowie przy wznawianiu gry z okolic naszej bramki wykopywaniem piłki przez Lisa do przodu w strefę gdzie absolutnie nie ma żadnego naszego piłkarza? Przynajmniej dwa razy chyba to odjebali i do teraz nie jestem w stanie dociec czy to była głębsza myśl taktyczna na dezorientację przeciwnika czy tam już ich zwoje mózgowe tańczyły macarene

RE: Lech Poznań – Aarhus GF, 29.07.2026 19:00 el. LM - rojber - 30-07-2026

Żeby była jasność, dzisiejszym blamażem nie obarczam Lisa. Dupy dali wszyscy. Natomiast tak jak pisałem wcześniej, od początku sezonu mam wielkie obiekcje co do jego gry. Niestety mijają kolejne meczowe minuty a na linii bramkowej nic się nie zmienia.

RE: Lech Poznań – Aarhus GF, 29.07.2026 19:00 el. LM - Mosina - 30-07-2026

ufff. wróciłem z meczu. który....przejdzie do historii, przebija go tylko dwumecz z Barceloną, a może nawet nie....nie przebija. Bo prowadzić 3:0 i przejebac w karnych to jest naprawdę coś.
trzeba będzie się na jakiś czas schować bo szydera będzie potężna, a co niektórzy (np Kowalczyk) zastanowi się sto razy zanim zacznie nas chwalić x D
zacznę od tego, co pomyślałem w ostatnich 5 min ale tydzień temu, gdy tamci grali w 9. Dobić, dobić, 3 bramki przewagi przy naszym graniu w domu....I tu pierwszy postulat - grajmy wszystko na wyjeździe, serio.
Drugie - to całkiem dobrze weszliśmy w mecz, Duńczycy za bardzo nie cisnęli, w sumie to wyglądało ok, że zaraz strzelimy bramkę i będzie po sprawie. Karny...odwołany, ktoś widziłał w TV i może potwierdzić że nie było tam reki?
I od tego czasu zaczęło się powoli obsrywać, ta cała dogrywka - tam przecież mogliśmy strzelić 2-3 bramki. Nie wspomnę o 100 Palmy na początku drugiej połowy.
Ogólnie to że strzeliliśmy tylko jedną bramkę to jest jakiś żart. Indywidualnie nie będę się przysrywał, Hakans gdyby mu Agnero nie asystował przy tej kontrze, może by strzelił sam - a tak MUSIAŁ podać.
Itd. itp.
Zazdro dla Dunów za liczny wyjazd i napisanie takiej historii razem z piłkarzami.
Chwilowo mam dość piłki, a już na pewno pucharów. Nie sądzę na dziś żebym sie pojawił na Lidze Konferencji, do której może uda nam się awansować. Generalnie to kończymy kwalifikacje wcześniej niż rok temu.

TRAUMA!!! TRAUMA!!! TRAUMA!!! TRAUMA!!! TRAUMA!!! TRAUMA!!! TRAUMA!!!