Forum WL
Lech Poznań – Arka Gdynia, 08.05.2026 20:30 - Wersja do druku

+- Forum WL (https://www.wiaralecha.pl/forum)
+-- Dział: Forum Kibiców Lecha Poznań (https://www.wiaralecha.pl/forum/forumdisplay.php?fid=1)
+--- Dział: Lech Poznań (https://www.wiaralecha.pl/forum/forumdisplay.php?fid=3)
+---- Dział: Mecze Lecha Poznań (https://www.wiaralecha.pl/forum/forumdisplay.php?fid=15)
+---- Wątek: Lech Poznań – Arka Gdynia, 08.05.2026 20:30 (/showthread.php?tid=223)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

RE: Lech Poznań – Arka Gdynia, 08.05.2026 20:30 - MichalM - 09-05-2026

Sądząc po reakcjach w trakcie meczu, to delikatnie mówiąc bardzo chcieli wygrać. Myślę, że po prostu byli wkurwieni takim wynikiem. A że, każdy zachowuje się inaczej pod wpływem emocji...

RE: Lech Poznań – Arka Gdynia, 08.05.2026 20:30 - Antonio - 09-05-2026

A Arkowcy podeszli?

RE: Lech Poznań – Arka Gdynia, 08.05.2026 20:30 - strzelisty jupiter - 09-05-2026

Odnosząc się jeszcze do pojawiających się tu głosów, że obecność Arki w Ekstraklasie nie jest zbieżna z interesami Lecha:
remis z Legią x2
wygrana z Pogonią (która na początku sezonu była typowana do grania o puchary)
wygrana z GieKSą
wygrana z Wisłą Płock x2
wygrana z Zagłębiem

A zaraz powiozą jeszcze Górnik i Raków. Smile

RE: Lech Poznań – Arka Gdynia, 08.05.2026 20:30 - Antonio - 09-05-2026

No fajnie, ze wygrywali z drużynami swojego pokroju.

RE: Lech Poznań – Arka Gdynia, 08.05.2026 20:30 - Radas87 - 09-05-2026

W tym meczu więcej farta dostała Arka...tak jak wyżej kolega pisał,za mało błyskotliwych graczy pokroju Palmy było z przodu , nieobecność AG dała o sobie znać. Rodrigueza mi brakowało.
W niskiej obronie nasze skrzydła opadły(no może poza centrą przy główce Ishaka),szybka gra na jeden kontakt -tego mi zabrakło na ten autobus Arki no i niestety Lisa pola karnego. Z całą sympatią dla Naszej 9 ale przykro się oglądało nieporadność i proste błędy techniczne co niestety moim skromnym zdaniem zaważyło...
Poza wynikiem nie wyglądało źle,po prostu nie możemy grać że zgodami pod koniec sezonu Hah

RE: Lech Poznań – Arka Gdynia, 08.05.2026 20:30 - Jankes - 09-05-2026

(09-05-2026, 08:56)Janiko napisał(a): Kolega chyba pierwszy raz na forum
Dawno nie byłem tak wkurzony. A nasi piłkarze się obrazili ZNOWU czy co jest grane? Odrazu po gwizdu znaczna większość poszła do szatni, a zostało może z 4/5 zawodników ..

Jeśli to do mnie to nie trafiłeś bo to już byłem na poprzednich starych forach i nie bardzo wiem do czego pijesz.

Aha jeszcze jedno, zaraz na początku meczu kamera pokazała Ishaka biorącego jakaś tabletkę przy naszej ławce, wygląda na to że fizjo się pojebał i nie dał mu tej co powinien..

RE: Lech Poznań – Arka Gdynia, 08.05.2026 20:30 - SpokoLoko - 09-05-2026

Mi zdecydowanie zabrakło strzałów z dystansu (zza pola karnego). Przy tak nisko broniącym się przeciwniku powinniśmy częściej próbować walić z dystansu. Po pierwsze dać bramkarzowi szansę na jakiś błąd (wyplucie piłki itp.), po drugie to może zmusić obrońców przeciwnika do wyjścia trochę wyżej (zdaje się, że w drugiej połowie któryś z naszych oddał taki strzał i bramkarz Arki wypluł piłkę. Tego było za mało). Co znowu pozwoli za którymś razem zamarkować strzał i podać piłkę prostopadłą. Jednym słowem zaskoczyć czymś. My to albo próbujemy wbijać się w najwiekszy tłok, próbując wjechać z piłką do bramki, albo następuje seria wrzutek. Niestety wczoraj obrońcy Arki wszystkie dośrodkowania czyścili. Nasz atak pozycyjny był za wolny, zbyt przewidywalny.

RE: Lech Poznań – Arka Gdynia, 08.05.2026 20:30 - Mosina - 09-05-2026

To strzelał Patrik. Chyba jedyny pod nieobecność Aliego który to potrafi. Zresztą bardzo podobny strzał oddał z Legią kiedy dobijał Gurgul.
W ogóle dobrze grał wczoraj. Mam nadzieję że w ostatnich dwóch meczach dorzuci trafienie. Potrzebujemy jego liczb z zeszłego sezonu.

RE: Lech Poznań – Arka Gdynia, 08.05.2026 20:30 - SpokoLoko - 09-05-2026

Krótko po przyjściu do nas potrafił skutecznie lutnąć z dystansu Palma. Przestał chyba próbować.

RE: Lech Poznań – Arka Gdynia, 08.05.2026 20:30 - marekst - 09-05-2026

(09-05-2026, 14:17)SpokoLoko napisał(a): Mi zdecydowanie zabrakło strzałów z dystansu

To była największa bolączka wczorajszego meczu, przecież przy takim ustawieniu Arki to aż się prosiło aby strzelać z daleka, ale albo zawiodła taktyka albo mieli zakaz albo po prostu o tym nie pomyśleli. 

Może po tym meczu każdy przemyśli swoje przewidywania co do wyniku bo jak widać, nikt za darmo 3 punktów nie daje, trzeba samemu to wyszarpać na murawie, niezależnie czy to legia, pogoń czy Arka.

To, że jeszcze będzie wtopa to było do przewidzenia, miejmy nadzieję, że ostatnia, a jak nie to trzeba się modlić aby czołówka też pogubiła punkty.