![]() |
Kwal. LM: Lech Poznań - Crvena Zvezda, 06.08.2025 20:30 - Wersja do druku +- Forum WL (https://www.wiaralecha.pl/forum) +-- Dział: Forum Kibiców Lecha Poznań (https://www.wiaralecha.pl/forum/forumdisplay.php?fid=1) +--- Dział: Lech Poznań (https://www.wiaralecha.pl/forum/forumdisplay.php?fid=3) +---- Dział: Mecze Lecha Poznań (https://www.wiaralecha.pl/forum/forumdisplay.php?fid=15) +---- Wątek: Kwal. LM: Lech Poznań - Crvena Zvezda, 06.08.2025 20:30 (/showthread.php?tid=143) |
RE: Kwal. LM: Lech Poznań - Crvena Zvezda, 06.08.2025 20:30 - pacal - 07-08-2025 (07-08-2025, 20:22)Mosina napisał(a): Mrozek zrobił ruch w zła stronę (prawą), gdyby stał na nogach to by się miał z czego wybić. pech? Faktem jest że w tym sezonie nie broni nam meczy - może też jest zajechany. Rozumiem że to sarkazm? ![]() RE: Kwal. LM: Lech Poznań - Crvena Zvezda, 06.08.2025 20:30 - Mosina - 07-08-2025 powiedzmy ironia ![]() ale trening bramkarski też pewnie obejmuje element "siły" która potem ma się przerodziś w skoczność, szybkość, itd. Więc może jednak coś w tym jest... RE: Kwal. LM: Lech Poznań - Crvena Zvezda, 06.08.2025 20:30 - secret - 07-08-2025 Pełna zgoda, zrobił ruch w prawo i potem wybił się w lewo, ale piła przełamała mu ręce, więc podejrzewam jakby piąstkował to skuteczniej. No ale... wyru***li górale RE: Kwal. LM: Lech Poznań - Crvena Zvezda, 06.08.2025 20:30 - Luqu - 07-08-2025 Przesunął się w prawo, bo tak wynikało z ruchu piłki, tylko nie zrobił to na tyle szybko, żeby później mieć się z czego wybić. Błąd, ale nie winiłbym go jakoś bardzo za stratę tej bramki. RE: Kwal. LM: Lech Poznań - Crvena Zvezda, 06.08.2025 20:30 - Mosina - 07-08-2025 ale nikt nie wini. gdyby Matheus puścił strzał Aliego też by go nikt nie winił. takie niuanse potem decydują. jeszcze tak myślę o tym meczu, za wysoki ten wynik, 2:3 chyba bardziej by oddało obraz tego pojedynku RE: Kwal. LM: Lech Poznań - Crvena Zvezda, 06.08.2025 20:30 - MichalM - 08-08-2025 Nie wiem gdzie napisać, czy w meczowym czy też w kwestii dopingu. Kosowska federacja złożyła skargę do UEFA na Lecha za transparent RE: Kwal. LM: Lech Poznań - Crvena Zvezda, 06.08.2025 20:30 - hif - 08-08-2025 Te głupie transparenty społeczności kibicowskiej to dla mnie powód, przez który już od dawna nie wrzucam do puchy. Wieszać "Kosowo jest serbskie" na stadionie w Polsce to jest jakiś kompletny odlot. Region stawał się albański już od 1389 roku, na początku XX wieku (można wyciągnąć dane z tamtych czasów) był bardzo wyraźnie zdominowany przez ludność albańską, ale owczy pęd części kibiców każe im bezmyślnie powtarzać te dyrdymały o serbskim Kosowie i kultywować postawę męczenników u przyjaciół moskiewskiej hordy. Wstyd mi, że takie transparenty są wieszane na stadionie Lecha. RE: Kwal. LM: Lech Poznań - Crvena Zvezda, 06.08.2025 20:30 - Mosina - 08-08-2025 ciekawe jakie sankcje nam grożą, ostatnio nie mieliśmy gdzie podpaść więc może "tylko" kasa dla klubu. ale nie zdziwię się jak mecz z Genkiem będziemy oglądać bez Kotła - za piro plus transparent. oczywiście zaraz usłyszę "że to co z tego" ale kompletnie nie czuję potrzeby wykluczania się z dopingu w imię solidarności z Belgradem, i to w tak ważnym meczu. w fazie ligowej np LKE to można mieć wywalone RE: Kwal. LM: Lech Poznań - Crvena Zvezda, 06.08.2025 20:30 - Skorpion - 08-08-2025 Nie wiem skąd bierzesz te bzdury ale wystarczyły mi dwie minuty aby sprawdzić że Spis ludności z 1899: Albańczycy – 182 650 (47,88%) Serbowie – 166 700 (43,7%) Więc nie wiem jak można pisać, że było zdominowane przez Albańców. Owszem w 20 wieku z racji Religii i przesiedleń liczba albanców zaczęła rosnąć ale to tak jakby do naszego województwa lubuskiego nagle najechało z 3 mln ludzi z Afryki i za 50 lat stwierdzili, że oni mogą sobie zrobić własne państwo bo jest ich więcej. No nie tak to nie działa. Zresztą to państwo powstało na bagnetach NATO i tylko dlatego ktoś to toleruje. Mogą sobie protestować ale prawdy nie zakrzyczą. I nie wiem czy od Ciebie ale zazwyczaj osoby które krzyczą o wolnym Kosowie i wrogiej Serbii (chuj z tym czy sojusznika moskwy czy nie) nagle ostro protestują gdy ktoś na takiej samej zasadzie chciałby zrobić z Krymu osobne państwo albo z tych dwóch republik w Gruzji. Wtedy nie nie wolno słuchać ludzi na miejscu i mocarstwa które na bagnetach to pilnuje wtedy jest źle. Tak więc to taka trochę hipokryzja oczywiście nie twierdzę, że tak uważasz ale zazwyczaj było by użyta i ta karta. A mi wstyd nie jest. Bo to jest prawda historyczna. RE: Kwal. LM: Lech Poznań - Crvena Zvezda, 06.08.2025 20:30 - uncoolben - 08-08-2025 Proponuję wypie*dolić politykę z tego forum - a przynajmniej z czysto sportowych watków. Jakikolwiek temat polityczny się podejmie - momentalnie następuje podział na Apaczów i Komanczów, i prędzej czy później rozpoczyna się bezmyślna nawalanka. |