![]() |
|
Liga Typerów MŚ 2026 - Wersja do druku +- Forum WL (https://www.wiaralecha.pl/forum) +-- Dział: Forum Kibiców Lecha Poznań (https://www.wiaralecha.pl/forum/forumdisplay.php?fid=1) +--- Dział: Sport (https://www.wiaralecha.pl/forum/forumdisplay.php?fid=5) +--- Wątek: Liga Typerów MŚ 2026 (/showthread.php?tid=230) |
RE: Liga Typerów MŚ 2026 - strzelisty jupiter - 26-06-2026 Czekamy na typy od ostatnich czterech kibiców: Kleju Antonio pacal galis RE: Liga Typerów MŚ 2026 - galis - 26-06-2026 III kolejka Grupa G Nowa Zelandia 0:2 Belgia Egipt 1:2 Iran Grupa H Rep. Zielonego Przylądka 1:2 Arabia Saudyjska Urugwaj 1:3 Hiszpania Grupa I Norwegia 2:3 Francja Senegal 2:0 Irak Grupa J Algieria 1:1 Austria Jordania 0:4 Argentyna Grupa K Kolumbia 1:3 Portugalia Demokratyczna Republika Konga 2:0 Uzbekistan Grupa L Panama 0:3 Anglia Chorwacja 2:1 Ghana RE: Liga Typerów MŚ 2026 - secret - 26-06-2026 Pamiętajmy że w weekend (niedziela 21:00) jest już jeden mecz 1/16 RE: Liga Typerów MŚ 2026 - pacal - 26-06-2026 III kolejka Grupa G Nowa Zelandia 0:2 Belgia Egipt 1:1 Iran Grupa H Rep. Zielonego Przylądka 1:1 Arabia Saudyjska Urugwaj 0:2 Hiszpania Grupa I Norwegia 1:2 Francja Senegal 2:0 Irak Grupa J Algieria 1:1 Austria 0:0 ? Jordania 0:3 Argentyna Grupa K Kolumbia 1:2 Portugalia Demokratyczna Republika Konga 2:0 Uzbekistan Grupa L Panama 0:2 Anglia Chorwacja 1:0 Ghana RE: Liga Typerów MŚ 2026 - strzelisty jupiter - 26-06-2026 Jeszcze Kleju i Antonio. RE: Liga Typerów MŚ 2026 - Antonio - 26-06-2026 III kolejka Grupa G Nowa Zelandia 1:1 Belgia Egipt 1:1 Iran Grupa H Rep. Zielonego Przylądka 2:1 Arabia Saudyjska Urugwaj 1:0 Hiszpania Grupa I Norwegia 2:1 Francja Senegal 1:2 Irak Grupa J Algieria 2:0 Austria Jordania 0:0 Argentyna Grupa K Kolumbia 1:0 Portugalia Demokratyczna Republika Konga 0:1 Uzbekistan Grupa L Panama 0:2 Anglia Chorwacja 0:1 Ghana RE: Liga Typerów MŚ 2026 - strzelisty jupiter - 27-06-2026 Kleju chyba już się natypował. Zostało nas trzynastu.Przed wrzuceniem pierwszych meczy 1/16, przeklejam zasady punktowania fazy play-off z mojego pierwszego wpisu w tym temacie. Przeczytajcie poniższe proszę i ustosunkcie się czy macie jakieś uwagi do zasad, czy jakiejś ewentualności nie przewidziałem. Dopisałem jeszcze piąty przykład na samym końcu tego wpisu - napiszcie czy ma to sens. ![]() Jak dojedziemy z chęciami do fazy pucharowej, ustalmy że faktycznie trafiamy dokładny wynik w regulaminowym czasie gry i jest on punktowany za 3 (rozstrzygnięcie za 1 punkt), ale jak ktoś obstawi remis po 90. minucie, może też wpisać wynik po dogrywce i jeśli ten także trafi, otrzymuje dodatkowe 3 punkty. Jak trafi tylko rozstrzygnięcie po dogrywce - dodatkowy 1 punkt. Za dobrze wytypowane rozstrzygnięcie w karnych (nie dokładny wynik, w karnych nie typujemy dokładnego wyniku), kolejny punkt. Czyli maksymalnie po takim precyzyjnie wytypowanym wyniku, gdzie będą karne, można uzyskać 7 punktów za mecz (3+3+1). Przykład I: Brazylia 2:2 Argentyna (trafiony dokładny wynik w fazie pucharowej w regulaminowym czasie gry ---> 3 pkt.) Brazylia 2:3 Argentyna (trafiony dokładny wynik po dogrywce ---> +3 pkt.) Przykład II: Brazylia 2:2 Argentyna (trafiony dokładny wynik w fazie pucharowej w regulaminowym czasie gry ---> 3 pkt.) Brazylia 2:2 Argentyna (trafiony dokładny wynik po dogrywce ---> +3 pkt.) Argentyna wygrywa w karnych (trafione rozstrzygnięcie ---> +1 pkt) Przykład III: Brazylia 2:2 Argentyna (trafione rozstrzygnięcie w fazie pucharowej w regulaminowym czasie gry ---> 1 pkt) Brazylia 2:2 Argentyna (trafiony dokładny wynik po dogrywce ---> +3 pkt.) Argentyna wygrywa w karnych (trafione rozstrzygnięcie ---> +1 pkt) Przykład IV: Brazylia 2:2 Argentyna (trafione rozstrzygnięcie w fazie pucharowej w regulaminowym czasie gry ---> 1 pkt) Brazylia 2:2 Argentyna (trafione rozstrzygnięcie po dogrywce ---> +1 pkt) Argentyna wygrywa w karnych (trafione rozstrzygnięcie ---> +1 pkt) Przykład V: 1 punkt za dobrze wytypowane rozstrzygnięcie dostaje ten, kto wpisał przykładowo Brazylia 1:2 Argentyna w regulaminowym czasie gry i nie typował już dogrywki, bo założył, że jej nie będzie, ale dogrywka była, bo po regulaminowym czasie był remis - ostatecznie jednak Argentyna wygrywa po dogrywce lub w karnych, czyli wytypowane rozstrzygnięcie, że Argentyna górą jest słuszne, więc należy się punkt - akceptujecie to?
RE: Liga Typerów MŚ 2026 - Bonx82 - 27-06-2026 A ogarniesz później liczenie tych wszystkich punktów? Nie szkoda Ci czasu ?Tak jak było+ ewentualnie uwzględnienie punktu V będzie ok. Moje zdanie jest takie, że im prościej tym lepiej RE: Liga Typerów MŚ 2026 - strzelisty jupiter - 27-06-2026 Mało meczy zostało, ogarnę. ![]() Wrzuciłem pierwsze cztery mecze 1/16. Typujemy do jutra, czyli do niedzieli do godziny 20:30. Od teraz możemy też używać symbolu *pd, jeśli ktoś uzna, że w regulaminowym czasie będzie remis, a także *k. Oczywiście w przypadku dogrywki podajemy wynik, który będzie widniał na zegarze zsumowany z wynikiem po 90 minutach, nie samej dogrywki. 1/16 RPA 0:2 Kanada Brazylia 2:2 Japonia pd. 2:2 k. Brazylia Niemcy 2:0 Paragwaj Holandia 2:1 Maroko *pd - po dogrywce *k - karne Tłumacząc na przykładzie, żebym został dobrze zrozumiany, jeśli w drugim meczu wygra Brazylia w regulaminowym czasie gry, mam 1 punkt za prawidłowe wytypowanie rozstrzygnięcia w całym meczu. Jeśli wyniki będą dokładnie takie jak podałem, czyli do 90. minuty 2:2, a w dogrywce nie padną bramki, natomiast w karnych wygra Brazylia, mam aż 7 punktów za cały mecz. @Skorpion Nawet trzeba.
RE: Liga Typerów MŚ 2026 - Skorpion - 27-06-2026 1/16 RPA 0:3 Kanada Brazylia 2:1 Japonia Niemcy 4:0 Paragwaj Holandia 2:1 Maroko Rozumiem, że już można bo jutro średnio z czasem będzie
|