![]() |
|
QUO Vadis NF? - Wersja do druku +- Forum WL (https://www.wiaralecha.pl/forum) +-- Dział: Forum Kibiców Lecha Poznań (https://www.wiaralecha.pl/forum/forumdisplay.php?fid=1) +--- Dział: Lech Poznań (https://www.wiaralecha.pl/forum/forumdisplay.php?fid=3) +---- Dział: Quo Vadis? (https://www.wiaralecha.pl/forum/forumdisplay.php?fid=16) +---- Wątek: QUO Vadis NF? (/showthread.php?tid=103) |
RE: QUO Vadis NF? - Mosina - 02-11-2025 (02-11-2025, 21:49)MichalM napisał(a):(02-11-2025, 21:39)Mosina napisał(a):(02-11-2025, 21:24)MichalM napisał(a): Ej Mosina dostaniesz kontrargument, że przyszli: Rodriguez, Ouma, Ismaheel, Palma, Skrzypczak i Gumny, nawet adekwatnie do tych wymienionych przez Ciebie. może racja. z tym duży / nie duży. ale zakładam że tylko o tym dyskutujemy, czyli na plus mamy tylko Palmę. czyli kadra słabsza. czyli trzeba budować trochę od nowa a na to potrzeba czasu i nie zawsze musi się udać. Jeszcze jest Agnero którego nie skomentowałem - ale chyba nie mamy tu też wątpliwości. Jak Milic nim strzeli bramkę - to pogadamy ![]() No i nie ma Aliego - wyrwa bez pokrycia RE: QUO Vadis NF? - Kefas9494 - 02-11-2025 (02-11-2025, 21:51)Mosina napisał(a):(02-11-2025, 21:42)Kefas9494 napisał(a):(02-11-2025, 21:39)Mosina napisał(a):No Ouma wg mnie nie aż taki słaby, zależy do którego Murasia, bo on też miał wahania formy. Wg mnie na minus ale mały. Zresztą zgoda. Kurde tak z perspektywy czasu to ten Rasmus to był grajek. Czemu ta jego żona się wypieła i nie chciała zostać. Ech(02-11-2025, 21:24)MichalM napisał(a): Ej Mosina dostaniesz kontrargument, że przyszli: Rodriguez, Ouma, Ismaheel, Palma, Skrzypczak i Gumny, nawet adekwatnie do tych wymienionych przez Ciebie. On poszedł na kolejne darmowe wypożyczenie, tym razem do Aarhaus czy jak tam to się pisze do Danii. I gadali w którymś programie, że z uwagi na żonę nie był chętny na kolejne wypo do Polski, bo jego żonie tutaj się nie podobało. No a ten wykup to inna sprawa, pewnie gdyby Lech wyłożył kasę, to może byłaby opcja go ściągnąć i byłaby inna gadka, bo pewnie też FC Koeln by naciskało. RE: QUO Vadis NF? - Mosina - 02-11-2025 a to dzięki - nawet nie zanotowałem tego RE: QUO Vadis NF? - MichalM - 02-11-2025 Tak, na ten moment również oceniam to okienko na minus. Prawda jest taka, że gdyby Palma nie przyszedł to, to okienko można by uznać za katastrofalne. Najgorsze w tym, wszystkim jest to, że odpowiedzialny za transfery siedzi i się uśmiecha. Poudaje jaki to zmęczony jest pracą i będzie git. Co do tego czy Niels ma jakiś wpływ, nie słyszałem, żeby padło z jego ust "naciskałem", " to mój wybór" raczej jest z tych, że siedzi cicho, dostaje grajków i ma nimi zarządzać. RE: QUO Vadis NF? - Kefas9494 - 02-11-2025 (02-11-2025, 22:04)MichalM napisał(a): Tak, na ten moment również oceniam to okienko na minus. Prawda jest taka, że gdyby Palma nie przyszedł to, to okienko można by uznać za katastrofalne. Jedyny plus taki, że Muras, Walemark i Hakans teoretycznie wrócą, więc w teorii taki Palma/Leo, Ouma i Teofeek są na zakładkę. RE: QUO Vadis NF? - MichalM - 02-11-2025 Hakans gra na stronie Palmy, a Hakans nie ma podejścia do tego drugiego. Także Palma, Muraś, i tu mam problem Kozubal, Jagiełło, Ali? Walemark - Ishak. Ważniejsze pytanie brzmi...czy będą takimi samymi zawodnikami jak przed kontuzją. RE: QUO Vadis NF? - strzelisty jupiter - 02-11-2025 Jeśli Rząsa czy tam Rutkowski twierdzi, że wyjebali za dużo bejmów i jak nie wyjdziemy na wiosnę z ligi w pucharach, to zacznie się sprzedawanie i cofniemy się chuj wie jak do tyłu, to trzeba im powiedzieć, że przepalili tymi bejmami w piecu w swoim stylu, bo sprowadzili wafle, a nie piłkarzy. Poza Palmą. Zaczyna mnie powoli irytować Ismaheel. To o czym pisali kibice Górnika jak ich opuścił: fajnie wygląda w grze, ale skutecznością nie grzeszy, delikatnie pisząc. I to się sprawdza. Skrzydłowy wiatrowy bezobjawowy. Co do Nielsa. No zobaczcie wiara kogo on ma na ławce. Plus granie dwa razy w tygodniu, co jest innym doświadczeniem niż w sezonie mistrzowskim. Kolejny głaz do ogródka Brygady RR: mają w kadrze grajków trwale kontuzjowanych, co oznacza że trener nie może z nich skorzystać, zatem mamy trzech skrzydłowych plus młody Lisman. Mało! Za mało i niezbyt jakościowo. Ishak jest wyraźnie słabszy niż w poprzednim sezonie. Tu kolejny kamlot do ogródka duetu RR: nie mamy absolutnie pół zawodnika na ławce, który mógłby go skutecznie odciążyć. Gumny wygląda jakby przyszedł odcinać kupony. Moutinho wygląda na przestraszonego, nie jest pewny w grze. Skrzypczak to nie jest format na Lecha. Nie wiem, może w Jadze nie było takiej presji. Tu ewidentnie gra z jakimś ciężarem na plecach. Co mecz babol. Poza Palmą chciałbym by został tu też Ouma. Szkoda że nierealne. Pener środka pola. Takich potrzeba. RE: QUO Vadis NF? - MichalM - 02-11-2025 Na kogo oni te bejmy wydali? RE: QUO Vadis NF? - Kefas9494 - 02-11-2025 (02-11-2025, 22:18)strzelisty jupiter napisał(a): Jeśli Rząsa czy tam Rutkowski twierdzi, że wyjebali za dużo bejmów i jak nie wyjdziemy na wiosnę z ligi w pucharach, to zacznie się sprzedawanie i cofniemy się chuj wie jak do tyłu, to trzeba im powiedzieć, że przepalili tymi bejmami w piecu w swoim stylu, bo sprowadzili wafle, a nie piłkarzy. Poza Palmą.Swoją drogą, apropo case'u Mrozka. Patrzcie jak konkurencja wpłynęła fajnie na Gurgula (odpukać). Zaczął wyglądać solidnie. W końcu. Jak utrzyma formę to pewnie z 3-4 bańki na koniec sezonu da za niego jakieś Los Angeles Lakers czy tam inne FC San Diego z MLS i może ogarną w końcu jakiegoś lewego obrońcę z prawdziwego zdarzenia. No a u Mrozka brak konkurencji i forma jest jaka jest. Niels musi widzieć tego Bąkowskiego w treningu i musi być fatalny. RE: QUO Vadis NF? - Mosina - 02-11-2025 (17-10-2025, 20:52)Mosina napisał(a): jedno to wartość, a drugie to jakość. akurat tylko wypożyczenia + Bengtsson się bronią, i to nawet świetnie. Poniżej moja subiektywna ocena szkolna. |