![]() |
|
Piast Gliwice - Lech Poznań, 03.02.2026 20:30 - Wersja do druku +- Forum WL (https://www.wiaralecha.pl/forum) +-- Dział: Forum Kibiców Lecha Poznań (https://www.wiaralecha.pl/forum/forumdisplay.php?fid=1) +--- Dział: Lech Poznań (https://www.wiaralecha.pl/forum/forumdisplay.php?fid=3) +---- Dział: Mecze Lecha Poznań (https://www.wiaralecha.pl/forum/forumdisplay.php?fid=15) +---- Wątek: Piast Gliwice - Lech Poznań, 03.02.2026 20:30 (/showthread.php?tid=192) |
RE: Piast Gliwice - Lech Poznań, 03.02.2026 20:30 - Janiko - 03-02-2026 Wybacz, ale nadal widząc mecz w "środku" tygodnia to myślę o PP RE: Piast Gliwice - Lech Poznań, 03.02.2026 20:30 - uncoolben - 03-02-2026 Pewnie Ismaheel albo Bengtsson na prawe skrzydło, bo Aliego bedzie trener oszczędzał, a Walemark wciąż nie jest gotów by wyjść w podstawie i zagrać kilkadziesiąt minut (a może jednak?) Zasakuje mnie, że jak na razie głosy tutaj są za podmianką Milicia, a nie Skrzypczaka. Ale też zastnawiam się, czy nie wstawić Gumnego od początku. RE: Piast Gliwice - Lech Poznań, 03.02.2026 20:30 - Kefas9494 - 03-02-2026 Kurde z tym Skrzypczakiem. Ja wiem, że chłopak sympatyczny, stąd, Lechita, nasz człowiek. Ale jak to mówi Dobrzycki, czasami jak coś nie wychodzi to nie ma sensu tego kontynuować. I mam wrażenie, że tak jest ze Skrzypą. Na razie bym go dał na ławkę. Za niego Mońka, ale oczywiście nie jestem przekonany, że Milić zagra lepiej. Co do reszty, według mnie Gumny za Pereirę obowiązkowo. Na środku pomocy nie ma alternatyw. Dzięki Tomek Rząsa! A z przodu dałbym zestawienie Leo-Palma-Ismaheel (zakładając faktycznie oszczędzanie Aliego). A na szpicy zaryzykowałbym Agnero. Wgl przy naszej grze, oprócz tego, że gramy bez obrońców, to największa wada jaką dostrzegam, to łamanie się akcji na naszym pożal się Boże plejmejkerze Pablito. Jednak połamany Sousa>Rodriguez. Ciężko to widzę.
RE: Piast Gliwice - Lech Poznań, 03.02.2026 20:30 - rojber - 03-02-2026 Paradoks ze Skrzypą jest taki, że w końcówce rundy jesiennej jak grał z Mońką to dobrze się prezentował. Ja to bym chyba spróbował znowu z duetem Skrzypczak - Mońka. RE: Piast Gliwice - Lech Poznań, 03.02.2026 20:30 - marekst - 03-02-2026 Skrzypczak i "dobrze" to jakiś oksymoron i teza, której nie da się w jakikolwiek sposób obronić, no ale jak się nikogo nie sprowadza w przerwie zimowej to potem takimi patałachami musimy grać. Piast - Lech jezuuu jaki to będzie piękny mecz... Dobrze, że pół godziny później gra jeszcze Arsenal - Chelsea, może oczy nie wykrwawią do końca RE: Piast Gliwice - Lech Poznań, 03.02.2026 20:30 - Lucyferek - 03-02-2026 Nie ma świętych krów. Gumy za Pereirę, Mońka za ...... no nie wiem, za Milica jednak, sprawdźmy jeszcze raz, czy Skrzypczak z Mońką w parze gra lepiej niż z Antonio. I z przodu dziękujemy kapitanowi, niech zacznie od ławki, nie ma że się należy bo kiedyś nastrzelał mnóstwo bramek. Szacunek za wkład w Lecha owszem, ale za tą padlinę w sobotę dziś premia w postaci wejścia od 60 minuty. Środek to wiadomo, obiecali że zimą transferów nie będzie i słowa dotrzymali. szacun. A jak jeszcze w pierwszych 30 minutach Jagiełło zagra to co z Lechią to wędka i zmiana jeszcze w pierwszej połowie. Nie ma miejsca na chałturę. No, to sobie pomarzyłem o twarde ręce, a wieczorem pewnie oklep zbierzemy i zaczniemy nowy wątek o Qvo Vadis nowy sezon. RE: Piast Gliwice - Lech Poznań, 03.02.2026 20:30 - Mosina - 03-02-2026 i kto za Jagiełłę wtedy? Ishak wejdzie w podstawie, to Kapitan i miewał już słabsze mecze ale rzadko seryjnie. ALi wyglądał najlepiej i piłkarsko i fizycznie, jeśli nie ma problemu zdrowotnego to też 60 min. Później Tofik - w ogóle to nie wiem czemu on się nawet nie podniósł z ławy - w sesnie z szatni. adaptacja do zimowych warunków za nami więc liczę że będzie lepiej. U nich mowa murwa (ponoć) więc też nie powinno być dramatu RE: Piast Gliwice - Lech Poznań, 03.02.2026 20:30 - Bonx82 - 03-02-2026 Ja tez jestem bardziej skłonny do pary Skrzypczak-Mońka, pokazali już że potrafią. Milić jakoś mnie nie przekonuje ostatnio i znowu mam wrażenie jest jakiś wolny. Reszty bym nie zmieniał chyba, że Ali za Pablo na kierownice a Palma na skrzydlo W razie niepowodzenia zmiany w pierwszym kwadransie drugiej połowy żeby rezerwowi zdążyli cokolwiek zrobić/pokazać. RE: Piast Gliwice - Lech Poznań, 03.02.2026 20:30 - Kefas9494 - 03-02-2026 Nie no, Pablo to też jest dramat. Chyba, że go spróbować niżej za Jagiełłę i modlić się do matki boskiej, że mu prądu nie odetnie. Ismaheel powinien zagrać, bo na tyle na ile oglądąłem sparingi to wyglądał solidnie. RE: Piast Gliwice - Lech Poznań, 03.02.2026 20:30 - Lucyferek - 03-02-2026 @Mosina, no jak to kto za Jagiełłę? Mamy przecież głębię składu, starannie wyselekcjonowany i zrównoważony skład, to zmiennicy tylko przebierają nóżkami, żeby Filipa zastąpić. A i zaskoczenie dla przeciwnika będzie. A nie, zaczekaj, wróć.... A Ishak..... no miewał słabe mecze. Ale miewał też takie, gdzie był skuteczny, pokazywał się do gry, był skuteczny i harował w obronie. I był młodszy. Za ostatni mecz należy mu się nagana i napisałem o nim na ławce, bo jestem rozgoryczony. Prawie wszyscy zagrali słabo, ale Ishak był nie wiem, chyba najsłabszym ogniwem, zero zagrożenia i zero pracy w obronie. Chyba że ze złości czegoś nie zauważyłem. |