Forum WL
Puchar Polski - Wersja do druku

+- Forum WL (https://www.wiaralecha.pl/forum)
+-- Dział: Forum Kibiców Lecha Poznań (https://www.wiaralecha.pl/forum/forumdisplay.php?fid=1)
+--- Dział: Sport (https://www.wiaralecha.pl/forum/forumdisplay.php?fid=5)
+--- Wątek: Puchar Polski (/showthread.php?tid=18)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29

RE: Puchar Polski - Róża - 10-12-2025

Te drużyny musiały przejść znacznie dłuższą drogę niż my, by dotrzeć do tego samego miejsca i są tu ze względu na wyższość piłkarską na boisku a nie dzięki losowaniu (które w tej formie uważam za uczciwe).

RE: Puchar Polski - MichalM - 10-12-2025

Niestety ja nie wierzę w przypadku, że losowanie samoistnie przebiegło tak, że z 5 zespołów Ekstraklasy 4 grają ze sobą.
Forma losowania uczciwa, a czy wykonanie?

Tak wiem, że przeszły dłuższą drogę niż my. Tego im nie ujmuje.

RE: Puchar Polski - Janiko - 10-12-2025

(10-12-2025, 14:18)Mosina napisał(a):
(10-12-2025, 13:19)Janiko napisał(a): A nie powinniśmy grać na wyjeździe jako Mistrz kraju?

Jak jest ten sam poziom - to jest losowany gospodarz. Chyba Wink

Wolę grać u siebie z Górnikiem, niż na wyjeździe z Avią Wink

Może to i dobrze. Dzięki, jestem mądrzejszy

RE: Puchar Polski - Mosina - 10-12-2025

pomarzmy:

Lech Poznań – Górnik Zabrze              2:0
xxxxxxxxxxxxxxxxxxx                                                                                                       Zawisza - Lech 1:3
Zawisza Bydgoszcz – Chojniczanka Chojnice
xxxxxxxxxxxxxxxxx                                                                                                                                                    Lech - Widzew 3:1
Avia Świdnik – Raków Częstochowa
xxxxxxxxxxxxxxxxxxx                                                                                                        Raków - Widzew
GKS Katowice – Widzew Łódź

RE: Puchar Polski - MichalM - 10-12-2025

Łooooo Panie, chcesz mieć dwumecz bo będą się bali zorganizować na narodowym? Wink

RE: Puchar Polski - Antonio - 10-12-2025

Wszystko się zgadza oprócz tego, że Raków nie trafi na Widzew tylko Chojniczankę albo Zawiszs.

RE: Puchar Polski - rojber - 03-03-2026

Tak się zastanawiam nad terminem rozgrywania ćwierćfinałów PP. Żydki z GKS grają dziś co daje im dodatkowy dzień odpoczynku przed ligowym starciem z nami. To bardzo dużo w kontekście gry co kilka dni. Jeśli chodzi o poprzednią kolejkę ligową to i Widzew i GKS grali swoje mecze w ten sam dzień, 28.02. Przesuwając ich mecz na jutro gdzie grają wszyscy, oba zespoły dostają równo dodatkowy dzień odpoczynku. Wtedy też wyrównuje się ilość dni odpoczynku z Lechem przed ligą.

RE: Puchar Polski - Pie - 03-03-2026

Raków grał z nami w niedzielę a swój mecz w PP ma w czwartek jeśli mnie pamięć nie myli. Mamy 2 dni między dniamy meczowymi ( między meczami Raków - Górnik - Widzew). Za to będzie jeden dzień więcej oddechu przed meczem z Szachtarem.

RE: Puchar Polski - Mosina - 03-03-2026

tak, ale też gramy te ostatnie i następny mecz u siebie, więc nie tracimy czasu na przejazdy. Dopiero do Łodzi czyli blisko. Zwykle narzekanie na takie rzeczy ze strony sztabu oznacza że tracą grunt, my mamy świetną serię i duża ilość zawodników w gazie. W niedzielę to "rzadkie" granie raczej nie wyszło na zdrowie Rakowowi - nie wyglądali przesadnie świeżo w porównaniu z nami. Więc dopóki wygrywamy nie ma co narzekać. Wiadomo że kiedyś przyjdzie porażka (tfu tfu) ale oby jak najpóźniej - wtedy będziemy narzekać na wszystko dookoła Wink

RE: Puchar Polski - rojber - 03-03-2026

Oczywiście, generalnie tak się tylko zastanawiałem dlaczego Widzew i GKS grają dzień wcześniej. Dla wyrównania szans na moje powinni grać w ten sam dzień co Lech ze względu na bezpośredni pojedynek ligowy. Taka luźna dygresjaWink