Forum WL
Puchar Polski - Wersja do druku

+- Forum WL (https://www.wiaralecha.pl/forum)
+-- Dział: Forum Kibiców Lecha Poznań (https://www.wiaralecha.pl/forum/forumdisplay.php?fid=1)
+--- Dział: Sport (https://www.wiaralecha.pl/forum/forumdisplay.php?fid=5)
+--- Wątek: Puchar Polski (/showthread.php?tid=18)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34

RE: Puchar Polski - Lucyferek - 09-04-2026

Ktoś umie mi wytłumaczyć, dlaczego ta dobitka z karnego została uznana? Dla mnie to kompromitacja VARu, chyba że jakieś przepisy zostały zmienione?

RE: Puchar Polski - Pucenty - 09-04-2026

Pytanie jaki jest przepis - liczy się wdepnięcie? Kleju?

Odwijam sobie to już 10 raz z powtórki i wygląda jakby idealnie Diaby-Fadiga się wkleił z wdepnięciem wraz ze strzałem Brunesa. Pytanie czy liczy się to jak w koszykówce. Wtedy można by powiedzieć, że zrobił to perfekcyjnie. W innym wypadku kosmiczny błąd.

RE: Puchar Polski - Kefas9494 - 09-04-2026

No i elegancko dogryweczka Big Grin

RE: Puchar Polski - Mosina - 09-04-2026

(09-04-2026, 20:10)Pucenty napisał(a): Pytanie jaki jest przepis - liczy się wdepnięcie? Kleju?

Odwijam sobie to już 10 raz z powtórki i wygląda jakby idealnie Diaby-Fadiga się wkleił z wdepnięciem wraz ze strzałem Brunesa. Pytanie czy liczy się to jak w koszykówce. Wtedy można by powiedzieć, że zrobił to perfekcyjnie. W innym wypadku kosmiczny błąd.

To by była sensacja że akurat ten jeden przepis mówi o dotknięciu podłoża za linią. Bardzo jestem ciekawy wykładni

RE: Puchar Polski - marekst - 09-04-2026

Dobrze, że dogrywka, gieksiarze będą mieć dodatkowe 30min w nogach

RE: Puchar Polski - Lucyferek - 09-04-2026

Niezła dramaturgia, 4-4 Smile

RE: Puchar Polski - marekst - 09-04-2026

Niech będą karne i po 20 serii!!! Big Grin

RE: Puchar Polski - Kleju - 09-04-2026

(09-04-2026, 20:10)Pucenty napisał(a): Pytanie jaki jest przepis - liczy się wdepnięcie? Kleju?

"Ustawienie przy wznowieniu

Ustawienie zawodnika podczas wznowienia gry określane jest przez położenie stóp lub jakiejkolwiek części ciała, która dotyka podłoża; nie dotyczy to zapisu znajdującego się w Artykule 11 – Spalony."

Decyzja do wybronienia. Dość ciekawy kazus, ale na szybko to sobie odwinąłem i klatkowałem, bo meczu mie oglądam i faktycznie jedną nogę ma w powietrzu już w polu karnym (więc dozwolone), a drugą postawną idealnie się mógł wstrzelić w moment zagrania, więc zapewne wyjdą z tego cało sędziowie.
Aczkolwiek do rozstrzygnięcia czy w momencie strzału Brunesa, noga tylna Fatigi na pewno nie dotykała już linii pola karnego, bo ona należy do pola i nogi muszą być za. Widocznie mieli dobre powtórki i zbliżenia.

RE: Puchar Polski - galis - 09-04-2026

Szkoda mi Gieksy, dwa razy wrócili do gry a w karnych Kudła miał dwa razy piłkę na rękach. W finale będę trzymał kciuki za Zabrzańskich

RE: Puchar Polski - Mosina - 09-04-2026

Rostkowski w KS też potwierdził że jest taki przepis. NBA pany. Człowiek uczy się całe życie.