![]() |
LM / LE / LKE - Wersja do druku +- Forum WL (https://www.wiaralecha.pl/forum) +-- Dział: Forum Kibiców Lecha Poznań (https://www.wiaralecha.pl/forum/forumdisplay.php?fid=1) +--- Dział: Sport (https://www.wiaralecha.pl/forum/forumdisplay.php?fid=5) +--- Wątek: LM / LE / LKE (/showthread.php?tid=27) |
RE: LM / LE / LKE - pacal - 29-08-2025 Rapid Wiedeń (1, D), Rayo (2, W), Mainz (3, D), Red Imps (4, W), Lausanne (5, D), Sigma (6, W). Dobre losowanie logistycznie, nienajgorzej kibicowsko, przeciętnie jeśli chodzi o szanse na punkty - chyba najsłabsi możliwi rywale z koszyków 1 i 4, ale za to jedni z najmocniejszych z koszyków 3, 5 i 6. Dobrze że z Mainz u siebie a z Red Imps na wyjeździe, podobnie dobrze że Lausanne u siebie a Sigma na wyjeździe. 9-10 punktów jak najbardziej w zasięgu. RE: LM / LE / LKE - Icek - 29-08-2025 W tamtym sezonie trzeba było mieć 7 pkt, żeby wyjść. Czyli 2 zwycięstwa i remis. Faworytem do wygranej będziemy raczej tylko z Lincoln.. Rapid, Sigma i Lausanne na dwoje babka wróżyła. Rayo i Mainz - jeśli drużyny podejdą na poważnie, faworytem nie będziemy. Daleki jestem od twierdzenie, że minimum to wyjście z grupy. Moim zdaniem wylosowaliśmy zdecydowanie najgorzej z polskich ekip. RE: LM / LE / LKE - Zabal - 29-08-2025 Terminy już są znane? RE: LM / LE / LKE - pacal - 29-08-2025 @MichalM - przy czym w koszyku 1 szósta była Legia, na którą nie mogliśmy trafić. Nie oceniałbym "najgorsza-najlepsza" na podstawie kolejności w koszykach, bo były one ułożone wg rankingu UEFA, który bardzo niedokładnie oddaje różnice w jakości klubów, i bazuje wyłącznie na grze w pucharach. Np. w koszyku 4 Lincoln Red Imps był powyżej AEK-u Ateny ![]() Lepiej sprawdzić w rankingu ELO, ale nie mogę się teraz dogrzebać do żadnej działającej strony, więc oceniłem "na czuja". RE: LM / LE / LKE - MichalM - 29-08-2025 Pokazałem tylko, które miały miejsca w koszykach a to, że ranking UEFA jest dość specyficzny to inna bajka. Tak samo my jesteśmy nad Rayo Raków ma ogromne szczęście RE: LM / LE / LKE - Mosina - 29-08-2025 (29-08-2025, 14:01)Icek napisał(a): Daleki jestem od twierdzenie, że minimum to wyjście z grupy. Moim zdaniem wylosowaliśmy zdecydowanie najgorzej z polskich ekip. czyli tak jak to mamy w zwyczaju w losowaniach w tym roku RE: LM / LE / LKE - pacal - 29-08-2025 @Icek - wg rankingu ELO, nasz zestaw układa się następująco: Mainz (1688), Rayo (1668), my (1507), Rapid (1440), Lausanne (1400), Sigma (1377), i Red Imps (1021). Patrząc na potencjał sprzedażowy na TM, wygląda to (co mnie trochę zaskakuje, bo generalnie TM to słaby wyznacznik jakości) praktycznie tak samo: Mainz (138.5m), Rayo (74.5m), Lech (43.5m), Rapid (40.5m), Lausanne (39m), Sigma (16.5m), Red Imps (1.75m). Biorąc pod uwagę że z Rapidem i Lausanne mamy handicap w postaci gry u siebie, powiedziałbym że jesteśmy z nimi lekkim-średnim faworytem. Do tego zdecydowanym faworytem z Red Imps. Z Sigmą, która ma poziom średniaka Ekstraklasy, też powinniśmy też grać o 3 punkty. Z Mainz jesteśmy oczywiście outsiderem, ale gramy u siebie, więc zawsze można się pokusić o jakąś niespodziankę. I chyba najmniejsze szanse na jakieś punkty mamy z Rayo na wyjeździe. Wiadomo to tylko gdybanie, wiele zależy od zaangażowania danego dnia - i od ilości kontuzji kluczowych graczy... Zobaczymy. @MichalM - jasne, chciałęm tylko wspomnieć. RE: LM / LE / LKE - Zabal - 29-08-2025 Nie do końca się zgadzam z tym że trafiliśmy najgorzej. Legia ma Szachtar , Sparte i turecki Samsunspor Raków ma Rapid, Spartę, Sigmę i Omonię na wyjeździe Jaga ma Rayo, AZ i Strasbourg i uważam że oni trafili w sumie najgorzej RE: LM / LE / LKE - Icek - 29-08-2025 Ale dlaczego wymieniłeś tylko najlepsze drużyny? Legia ma Lincoln, Celje i Noah i w każdym z tych meczów będzie zdecydowanym faworytem. Jaga ma Kuopio, Hamrun i Skhendije -tutaj podobnie jak Legia. W trzech pozostałych nie będą faworytami. Jeśli Legia i Jaga wygrają mecze, gdzie będą zdecydowanymi faworytami, to wychodzą dalej. Raków nie ma praktycznie żadnej drużyny odstającej ponad nich, a faworytami będą z Craiovą i Mostarem. Więc muszą wygrać z tymi dwoma ostatnimi i dołożyć jakiś remis z ekipami o klasie podobnej do swojej . My musimy wygrać z Lincolnem i dołożyć jeszcze jedną wygraną i remis z kimś z zestawu: Rapid, Lausenne i Sigma, ewentualnie sprawić niespodziankę z Rayo albo Mainz. Nie mówię, że to niemożliwe, ale jak patrzę, z kim muszą wygrać pozostałe ekipy z Polski, to oni mają przecież autostradę do wyjścia z grupy w porównaniu do nas. RE: LM / LE / LKE - marekst - 29-08-2025 Pewnie, że Jaga trafiła najgorzej, nie wiem skąd argumenty, że my mamy źle, mamy dobrze, nawet bardzo dobrze, żadne AZ, żadne Strasburgi, żadne Ateny. Mainz to żaden poważny gracz w Bundeslidze, 6 miejsce w zeszłym sezonie, w tym już porażka z przepotężnym Koln. Lausanne 5 w zeszłym sezonie, a tam prócz czołówki to ogórki @Zabal terminy chyba jeszcze ustalają kluby, ale kolejki będą tak: Mecze zostaną rozegrane 2 i 23 października, 6 i 27 listopada, 11 i 18 grudnia. Moje przewidywania: Rapid Wiedeń - wygrana Rayo Vallecano de Madrid - porażka FSV Mainz 05 - remis Lincoln Red Imps FC - wygrana SK Sigma Ołomuniec - wygrana/remis FC Lausanne-Sport - wygrana Na oko jak dla mnie minimum 10 punktów do ugrania, reszta to już będzie górka. Poniżej 10 punktów to wstyd i porażka ![]() e: tak teraz patrzę, to Raków też ma trudnych rywali, szczególnie na wyjazdach. Właściwie to legia ma najłatwiej ale tu może coś ranking im pomógł |