![]() |
|
QUO Vadis NF? - Wersja do druku +- Forum WL (https://www.wiaralecha.pl/forum) +-- Dział: Forum Kibiców Lecha Poznań (https://www.wiaralecha.pl/forum/forumdisplay.php?fid=1) +--- Dział: Lech Poznań (https://www.wiaralecha.pl/forum/forumdisplay.php?fid=3) +---- Dział: Quo Vadis? (https://www.wiaralecha.pl/forum/forumdisplay.php?fid=16) +---- Wątek: QUO Vadis NF? (/showthread.php?tid=103) |
RE: QUO Vadis NF? - Skorpion - 15-03-2026 A ja tam bym Pululu przytulił z Jagiellonii A z ocenami NF bym się wstrzymał w TYM MOMENCIE do końca sezonu. Zobaczymy co wyjdzie.
RE: QUO Vadis NF? - rojber - 08-04-2026 Ciekawa gównoburza się wczoraj zrobiła. Jakiś łepek z C+ puścił "newsa", że ze Lech nie przedłuży kontraktu z Nielsem nawet jeśli zdobędziemy MP. Kilka godzin później klub zdementował te plotki, informując, że żadne decyzje na tym etapie rozgrywek jeszcze nie zapadły. RE: QUO Vadis NF? - Kefas9494 - 08-04-2026 (08-04-2026, 08:58)rojber napisał(a): Ciekawa gównoburza się wczoraj zrobiła. Jakiś łepek z C+ puścił "newsa", że ze Lech nie przedłuży kontraktu z Nielsem nawet jeśli zdobędziemy MP. Kilka godzin później klub zdementował te plotki, informując, że żadne decyzje na tym etapie rozgrywek jeszcze nie zapadły. Noo. Bekę miałem z tego, bo wiadomo, że gość gówno wie. Ale gdybym teraz miał obstawiać, to Niels pójdzie na selekcjonera Danii. Chociaż wielką mam nadzieję, że uda się go zatrzymać, bo to świetny trener. RE: QUO Vadis NF? - rojber - 08-04-2026 Na moje to celowa próba zasiania fermentu w drużynie. W Białymstoku zamieszanie wokół Siemieńca nie pomogło drużynie. Być może ktoś tutaj liczy na podobny scenariusz w Poznaniu. Generalnie też obawiam się, że pójdzie na selekcjonera Danii, czego bardo bym nie chciał. Mam wrażenie, że w końcu trafiliśmy na trenera, który mógłby tu spędzić parę ładnych lat a nie tylko max 2 sezony. RE: QUO Vadis NF? - Mosina - 08-04-2026 To jest niewiarygodne, jak bezkarnie jakiś kolo, którego nawet nie kojarzę, rzuca sobie takim czymś jak 100% pewnik — i nikt tego nawet nie podważa albo nie dopyta "a skąd Ty możesz znać tak kluczową informację z klubu?". mam wrażenie że gdyby to samo dotyczyło trenera Legii to odbyłoby się zaawansowane śledztwo tu i teraz w studio. żenada RE: QUO Vadis NF? - rojber - 08-04-2026 To już kiedyś miałem takie przemyślenia odnośnie kaczek dziennikarskich. Wysyp różnej maści kumatych pseudo dziennikarzy, którzy pierdolą trzy po trzy. Pół biedy jeśli chodzi o sezon ogórkowy i jakieś wyimaginowane transfery, ale tak jak tutaj, kluczowa faza sezonu i takie coś? Dla mnie powinni typa tak zczelendżować, że jego wiarygodność powinna spaść do zera i tyle z jego kariery. RE: QUO Vadis NF? - Pinkin - 08-04-2026 W sumie największym problemem nie jest to, że jakiś baran sobie rzucił newsa z dupy, problemem jest fakt, że mnóstwo portali bez żadnej weryfikacji powiela takie brednie, do tego stopnia, że klub musi robić dementi. RE: QUO Vadis NF? - uncoolben - 08-04-2026 Henszel rozszerzył dementi - rozmowy z Nielsem o przedłużeniu juz trwają. Co było dość oczywiste. RE: QUO Vadis NF? - strzelisty jupiter - 08-04-2026 Pytanie czy Frederiksen nie dostał już jakiejś propozycji z duńskiej federacji czy nie zmierzyłby się w jakimś castingu na selekcjonera reprezentacji. W takiej sytuacji to on może przeciągać rozmowy z Lechem. Obstawiam niestety, że bez względu na rozstrzygnięcia w sezonie będziemy musieli szukać nowego trenera. RE: QUO Vadis NF? - Sultan - 08-04-2026 (08-04-2026, 14:36)uncoolben napisał(a): Henszel rozszerzył dementi - rozmowy z Nielsem o przedłużeniu juz trwają. Co było dość oczywiste. Cyt " To rozszerzając wczorajsze info: klub prowadzi rozmowy z trenerem w sprawie nowej umowy i oczywiście do porozumienia będzie potrzebna aprobata obu stron. Na ten moment nie zapadła decyzja odnośnie przyszłości trenera, ale nie wyklucza on żadnego rozwiązania. Jesteśmy na finiszu sezonu i koncentrujemy się w pełni na walce o obronę mistrzostwa." Z tego za dużo nie wynika - ani Lech ani Niels nie podjęli decyzji. Rozumiem wielu zwolenników Nielsa, że przy obronie MP musi zostać - w rozumieniu że klub musi przekonać go, żeby został. Tyle tylko że w klubie do teraz w głowach mają przegrane z kretesem eliminacje europejskie z zeszłego lata, kiedy to wydano rekordową kasę i reagowano na kontuzje, żeby skończyć w LKE. Wiem, że brzmi to kuriozalnie, ale marzenia właściciela były zgoła inne, na dodatek później pojawił się Gibraltar czy też nawet ten nieszczęsny pierwszy mecz z Szachtarem. Więc za "Europę" Niels ma dość obniżoną ocenę ogólną. Jest za to obawa, że kolejne lato przyniesie znów mozolne powracanie do formy, a na to zarządzający już nie pozwolą, bo tegoroczna ścieżka mistrzowska może być najłatwiejsza w historii. Z drugiej strony, z tego co słychać, Frederiksen wcale nie musi być pierwszym wyborem duńskiej federacji. I na koniec ja napiszę tak - też podzielam obawy, że kolejne letnie przygotowania zaowocują znów pucharem pocieszenia LKE, po bohaterskim dwumeczu z jakimiś amatorami. Jeśli NF obroni mistrzostwo - zaproponować mu nową umowę, wyraźnie zaznaczając cel krótkoterminowy - minimum faza ligowa LE. Bo fajnie byłoby kontynuować i mieć stabilny proces szkoleniowy, ale nie może on być przeplatany "odbudowywaniem formy" po każdej przerwie między rundami i sezonami. Gdzieś są popełniane błędy. |