Forum WL
QUO Vadis NF? - Wersja do druku

+- Forum WL (https://www.wiaralecha.pl/forum)
+-- Dział: Forum Kibiców Lecha Poznań (https://www.wiaralecha.pl/forum/forumdisplay.php?fid=1)
+--- Dział: Lech Poznań (https://www.wiaralecha.pl/forum/forumdisplay.php?fid=3)
+---- Dział: Quo Vadis? (https://www.wiaralecha.pl/forum/forumdisplay.php?fid=16)
+---- Wątek: QUO Vadis NF? (/showthread.php?tid=103)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

RE: QUO Vadis NF? - Skorpion - 04-04-2025

A kto z kopaczy według Was jest tym hamulcowym i powinien ponieść konsekwencje? Salamon? Muraś? Kozubal? Ishak?

RE: QUO Vadis NF? - Adzio23 - 04-04-2025

Podobnie jak kolega powyżej mam nieodparte wrażenie, że Salamon „miesza” w szatni. Gdyby miało się okazać, że to Muraś lub Ishak to byłbym okropnie rozczarowany.

RE: QUO Vadis NF? - Mosina - 04-04-2025

No i mamy (nie)spodziewane zmiany. Na to czekaliśmy! Na konferencji pojawił się nowy rzecznik prasowy i tłumacz trenera. Teraz będzie już wszystko dobrze Smile

Do meritum. Ciekawa odpowiedz na pytanie Dobrasza dlaczego tak słaba druga połowa ze Śląskiem. Była tez podpucha czy trener jeszcze panuje nad zawodnikami. Trzeba przyznać ze Niels trzyma poziom i stronę zespołu. Nie wiem czy jest dobrym trenerem ale ma klasę.
I tez wg mnie fajnie mówił o tym jak sobie radzić z emocjami. Widać ze koleś ma doświadczenie. Wiem ze to tylko słowa ale podoba mi się co i jak mówi. A innych źródeł dla swoich wyobrażeń nie mam

RE: QUO Vadis NF? - Skorpion - 04-04-2025

Ciekawa? Dla mnie tragiczna.

,,– „Ze Śląskiem graliśmy po przerwie bardzo źle, bo straciliśmy strukturę. Piłkarze chcieli wziąć grę na siebie, bazować na indywidualnej jakości i to też nie powinno tak wyglądać. Powinniśmy trzymać się struktury, grać razem zarówno z piłką, jak i bez piłki.”

A przepraszam kim jest ten pan? Trenerem czy po prostu przechodził? Nie umie wymusić na zawodnikach realizowania jego planu? To co on tam robi?
Standardowe lanie wody. Korpo pierdolety o niczym. Żenada, przejebaliśmy mistrza i dwa mecze ale jest dobrze. Wszyscy trenują i jest dobrze. My chyba oglądaliśmy dwa inne mecze.

RE: QUO Vadis NF? - joseph - 04-04-2025

Jak już sobie tak gdybamy, to przypomina mi się zimowe zgrupowanie w Turcji i filmiki z treningów, po których nasze wkłady do koszulek leżały na murawie ciężko dysząc i robiąc bokami. Jeśli miałbym szukać źródeł obecnej (nie)chęci do gry pipkarzy, to w tamtym momencie... Panienki dostały za bardzo w kość, Może się obraziły, bo nie lubio tak ciężko pracować na swej waciki?

RE: QUO Vadis NF? - Icek - 05-04-2025

Ale macie jakieś info, co było nie tak z rzecznikiem, który zmienił Henszela jeszcze przed meczem ze Śląskiem, że go już wywalili? Dobrze rozumiem, że jest już jakiś nowy? Podobnie z tłumaczem....

RE: QUO Vadis NF? - WaNiA - 05-04-2025

(04-04-2025, 21:27)Adzio23 napisał(a): Podobnie jak kolega powyżej mam nieodparte wrażenie, że Salamon  „miesza” w szatni.  Gdyby miało się okazać, że to Muraś lub Ishak to byłbym okropnie rozczarowany.

Na pewno tak jest....

RE: QUO Vadis NF? - rojber - 05-04-2025

Jeśli miałbym szukać winowajcy spierdolonej atmosfery w szatni to też bym wskazywał Salamona. Niels pierwotnie posadził go na ławkę. Równie albo i bardziej obrażony był/jest Hotić ale ten pewnie za dużo do powiedzenia nie ma w drużynie.

RE: QUO Vadis NF? - marekst - 05-04-2025

A ja zapytam skąd wy macie informacje, że w szatni jest chujowa atmosfera i że są różne obozy?
Bo z tego co widzę mamy 8 porażek w tym 6 porażek kiedy pierwsi traciliśmy bramkę. To co? Nagle ta zwaśniona szatnia przypomina sobie, że jest chujowo z trenerem i nic nie gra? Czy to raczej trener pizda nie potrafi odpowiednie zareagować na stratę gola? Brak planów taktycznych na takie sytuacje? Czy to piłkarze pizdy i nie potrafią tych planów wykonać?

Mistrzostwa nie wygrywa się tylko łatwymi wygranymi, ale też właśnie odpowiednią psychiką i piłkarzy i trenera podczas okresowych dołków. Skąd ta pewność, że trener sobie radzi właśnie z tą psychiką? Że potrafi dotrzeć do piłkarzy? Do ich głów?

Nie przypominam sobie aby jakiś piłkarz karnie sprowadzony na trybuny potem nagle grał jak z nut. A ja kto Ishak robi problemy? Posadzicie go na trybunach? Kto będzie w ataku grał? Rutkowski?

RE: QUO Vadis NF? - rojber - 05-04-2025

Nikt nie napisał, że tak jest. Nikt nikogo za rękę nie złapał. Jednak w poszukiwaniu przyczyny aktualnego stanu rzeczy bierze się taką możliwość pod uwagę. Nic więcej, luźna dywagacja.