Forum WL
Lechia Gdańsk - Lech Poznań 26.07.2025 20:15 - Wersja do druku

+- Forum WL (https://www.wiaralecha.pl/forum)
+-- Dział: Forum Kibiców Lecha Poznań (https://www.wiaralecha.pl/forum/forumdisplay.php?fid=1)
+--- Dział: Lech Poznań (https://www.wiaralecha.pl/forum/forumdisplay.php?fid=3)
+---- Dział: Mecze Lecha Poznań (https://www.wiaralecha.pl/forum/forumdisplay.php?fid=15)
+---- Wątek: Lechia Gdańsk - Lech Poznań 26.07.2025 20:15 (/showthread.php?tid=140)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7

RE: Lechia Gdańsk - Lech Poznań - adi2050 - 26-07-2025

Fakt, kiedyś to komentowane w trakcie meczu było przy największych kompromitacjach, wiara nie wytrzymywała. Teraz widzę komentowanie jest dozwolone.

Końcu udało nam się odwrócić wynik meczu, i to tracąc dwa gole. Jestem bardziej niż zadowolony z postawy drużyny w drugiej połowie. Jak tak będziemy grać to zrobimy drugiego mistrza z rzędu. Brawo drużyna!

RE: Lechia Gdańsk - Lech Poznań - m94g - 26-07-2025

(26-07-2025, 22:16)adi2050 napisał(a): Fakt, kiedyś to komentowane w trakcie meczu było przy największych kompromitacjach, wiara nie wytrzymywała. Teraz widzę komentowanie jest dozwolone.

No i po 2:0 wszystko na to wskazywało, to co robiliśmy w obronie i te straty piłki w środku pola sprawiały, że scyzoryk się w kieszeni otwierał. Emocje wzięły górę, straszna frustracja kibicowska.

RE: Lechia Gdańsk - Lech Poznań - MichalM - 26-07-2025

(26-07-2025, 22:11)Gugus napisał(a): Zamknęli mordy Wam tutaj.

Ale rożne stają się naszą siłą, w końcu.

W obronie jesteśmy straszni, Ouma wejście niczym Tetteh.

Ps. Tego napastnika by kupić to nie trzeba daleko szukać.

Niels mówił, że treningi są dłuższe niż w poprzednim sezonie bo trenują stałe fragmenty.

Jak debiut Moutinho, Palmy?
Co się wydarzyło w drugiej połowie względem pierwszej?

Brawo za podniesienie z 2-0. W końcu!

RE: Lechia Gdańsk - Lech Poznań - pacal - 26-07-2025

Kurde no jaki rollercoaster. Po to się ogląda futbol i takiego Lecha chcę oglądać.
Szczerze mówiąc po bramce na 3-4 byłem pewien że gen się znowu załączy i wypuścimy zwycięstwo. Ale nie.
Bardzo szybko przełamaliśmy klątwę 0-1, i super.

Lewa obrona po zmianie Gurgula na Moutinho niebo a ziemia.
Generalnie obrona minimalnie lepiej, ale nadal się często wsadzamy na minę.

Brawo Thordarsson, Jagiełło, Pereira, Milić. Plusiki przy Bengtssonie i Mrozku.
Będziemy mieli pociechę z całego bloku ofensywnego.

Zamiana Dudki na Uglebjerga bardzo szybko daje wymierne korzyści.
Brawa dla sztabu za przyznanie się do błędów i nie czekanie ze ściągnięciem Oumy i Gurgula.

===

Z tym Bobcekiem to bym się nie rozpędzał. Dzisiaj zagrał na fantastycznej skuteczności, ale w przekroju kariery ma statystyki takiego defensywnego napastnika a la Szymczak.

RE: Lechia Gdańsk - Lech Poznań - Gugus - 26-07-2025

@MichalM, Moutinho dobry. Jeśli będą decydować umiejętności, a nie potencjał by zarobić to kwestia tygodni i powinien być pierwszym wyborem.

Palme ciężko oceniać, oddaliśmy inicjatywę Lechii.

Wg flashscore, 2 sezony temu 24 mecze - 9bramek, 4 asysty. poprzedni sezon 16-8-1. Bobcka warto ściągnąć.

Pacal, przepaść jest w ich statystykach.

RE: Lechia Gdańsk - Lech Poznań - Mosina - 26-07-2025

może dokładnie potrzebowaliśmy takiego meczy żeby podnieść się z 0:2. niech uwierzą że potrafią. brawo za walkę.
ten mecz to piękne podsumowanie wielu naszych dyskusji: Gurgul jest słaby a napastnicy żyją w krajach leżących kilkaset km od Poznania (Bobcek). Nowi zawodnicy ściągani na 5 min przed 12 to zdecydowanie za późno - nie wiem czy Ouma jest tak słaby - ale dziś był tragiczny. Ishak strzelił dokładnie to co próbowali we wtorek ale trafiał w trybuny - super że ćwiczymy te stałe fragmenty bo to może być nasza bardzo silna broń - zanim oczywiście liga się tego nauczy. Szymczak - jak zmontować shorta z tego jego zagrania ręką gdy była sytuacja 3:2, ale ok - stara się i jak dla mnie strzelił gola (w ogóle to słabe że po takiej interwencji zaliczany jest gol bramkarzowi). Moutinho - bardzo dobrze, Palma w sumie też ale na razie za wcześnie żeby coś mówić. Ali miał super zagranie na samym początku po wejściu, mega ryzykowne, i tak się rozochocił że potem zaliczył głupie straty. Fiabema wniósł po wejściu tyle co zawsze - to doprawy wstyd że on musi wchodzić na te końcówki. MVP - Thordarson - czapki z głów. Końcówka dramatyczna - nie mieliśmy siły(?) żeby opanować ten chaos i gdyby wyrównali to nawet nie moglibyśmy mieć pretensji. Mrozek - czy tylko mi się wydaje że jest jakby pod formą w porównaniu z zeszłym sezonem? Patrząc na wszystkie statystyki - zasłużone zwycięstwo. Jeszcze raz - najważniejsze do mentalu!

RE: Lechia Gdańsk - Lech Poznań - SpokoLoko - 26-07-2025

@pacal Kiedy Szymczak walnął hattrika? Ja bym tego Bobceka z Dynamo Gdańsk wyciągał jako konkurencja dla Ishaka. Piłka go szuka + wygrać głowę z Milicem to niezła sztuka. Wchodzi Mouthinio i człowiek jakoś spokojniejszy o lewą obronę. W ogóle raczej drużyny rozszyfrowały gdzie mamy słaby punkt i grają dużo swoim prawym skrzydłem. Dobrze, mam nadzieję, że taka konkurencja dla Gurgula wyjdzie jemu tylko na korzyść. Ma co udowadniać.

RE: Lechia Gdańsk - Lech Poznań - Róża - 26-07-2025

Ouma trochę nieprzytomny, chyba poznaliśmy jego największą wadę. Ten mecz był ciężki na debiut w pierwszym, dużo pracy przed nim, oby chciał się poprawiać. Gurgul robi takie błędy w obronie, jakby od wczoraj grał w piłkę. Jagiełło natomiast pokazuje ogromne serce do gry.

RE: Lechia Gdańsk - Lech Poznań - Mosina - 26-07-2025

(26-07-2025, 22:30)SpokoLoko napisał(a): @pacal Kiedy Szymczak walnął hattrika? Ja bym tego Bobceka z Dynamo Gdańsk wyciągał jako konkurencja dla Ishaka. Piłka go szuka + wygrać głowę z Milicem to niezła sztuka. Wchodzi Mouthinio i człowiek jakoś spokojniejszy  o lewą obronę. W ogóle raczej drużyny rozszyfrowały gdzie mamy słaby punkt i grają dużo swoim prawym skrzydłem. Dobrze, mam nadzieję, że taka konkurencja dla Gurgula wyjdzie jemu tylko na korzyść. Ma co udowadniać.

Akurat MIlic często puszcza takie piłki które dochodzą do zawodnika za nim. I nie obchodzi mnie korzyść dla Gurgula, mam nadzieje że po prostu mamy tam wreszcie obrońcę z tej lewej strony - który dodatkowo dobrze wyprowadza akcje - co nawet dziś pokazał

RE: Lechia Gdańsk - Lech Poznań - marekst - 26-07-2025

(26-07-2025, 22:29)Mosina napisał(a): w ogóle to słabe że po takiej interwencji zaliczany jest gol bramkarzowi

No nie żartuj, Szymczak wstrzeliwał w pole karne a nie na bramkę, ten gol samobójczy to naprawdę kuriozum aby sobie tak wbić, tym bardziej, że ten bramkarz w 1 połowie miał typowy "Dzień Przeciwko Lechowi" jak to już wielu miało.

Tez miałem stracha jak się zrobiło 3:4, nawet bardziej niż przy 0:1, miał być typowy Lech a wyszedł NOWY Lech. Może Niels odwiedził jakąś boginię Hamingja i jakieś modły odwalił, że fortuna zaczęła nam sprzyjać.