![]() |
|
Mistrzostwa Świata w Piłce Nożnej 2026 - Wersja do druku +- Forum WL (https://www.wiaralecha.pl/forum) +-- Dział: Forum Kibiców Lecha Poznań (https://www.wiaralecha.pl/forum/forumdisplay.php?fid=1) +--- Dział: Sport (https://www.wiaralecha.pl/forum/forumdisplay.php?fid=5) +--- Wątek: Mistrzostwa Świata w Piłce Nożnej 2026 (/showthread.php?tid=228) |
RE: Mistrzostwa Świata w Piłce Nożnej 2026 - Mosina - 14-06-2026 a ja lubię popatrzeć raz na 4 lata na coś "innego" pod każdym względem, od nazwisk do sposobu gry. turniej pocieszenia już mamy - nazywa Liga Narodów Ile można patrzeć ciągle na to samo
RE: Mistrzostwa Świata w Piłce Nożnej 2026 - Róża - 14-06-2026 Ja również czekam zawsze z dużym zainteresowaniem na egzotyczne drużyny. Chociaż wczoraj Katar mnie rozczarował, zastanawiałem się czy oni w eliminacjach pokonali plemię Huti i piratów z Somalii to jednak wynik niespodzianka. RE: Mistrzostwa Świata w Piłce Nożnej 2026 - Skorpion - 14-06-2026 Dla mnie mundial to był wtedy jak grało maks 24 drużyny a nie jakieś Curacaro czy inne Katary. No ale rozumiem, że siano się musi zgadzać. Chodź Curacao załadowało bramkę Niemcom
RE: Mistrzostwa Świata w Piłce Nożnej 2026 - Róża - 14-06-2026 Ale wcześniej Haiti też grało a wcześniej USA to była egzotyka. To jest właśnie mundial a nie euro. RE: Mistrzostwa Świata w Piłce Nożnej 2026 - strzelisty jupiter - 14-06-2026 Nazwisko klasycznie japońskie, ale układ oczu - że tak to nazwę - nie mówiąc o kolorze skóry w pełni przekazał ghański ojciec, japońska matka się nie przebiła ze swoimi genami. Zion Suzuki w bramce Samurajów. Chyba pierwszy taki przypadek w reprezentacji Kraju Kwitnącej Wiśni. Żeby było ciekawiej - urodzony w New Jersey. RE: Mistrzostwa Świata w Piłce Nożnej 2026 - Skorpion - 14-06-2026 Oj tam oj tam Curacao to zbiór za słabych Holendrów. Taka jakby satelicka ekipa. RE: Mistrzostwa Świata w Piłce Nożnej 2026 - galis - 15-06-2026 @Strzelisty bo to jest Suzuki w dieslu
RE: Mistrzostwa Świata w Piłce Nożnej 2026 - strzelisty jupiter - 15-06-2026 Albo w gazie. ![]() Z kolejnych kwiatków, to Szwecja wygrała z Tunezją 5:1, a bramki dla dumnych svensonów strzelali: dwie o zgrozo Tunezyjczyk, po jednej Erytrejczyk i Węgier. No i jedną dołożył też niespodziewanie Szwed. RE: Mistrzostwa Świata w Piłce Nożnej 2026 - Skorpion - 15-06-2026 i pomyśleć, że to mogliśmy być my. I wstawać o 3.40 na mecz a zamiast tego dostaliśmy paździerz z Ukrainą i Nigerią.
RE: Mistrzostwa Świata w Piłce Nożnej 2026 - pacal - 15-06-2026 Przy czym całą trójka to rodowici Szwedzi, urodzeni w Sztokholmie albo Solnie, w odległości spaceru od ich narodowej "truskawki" i wychowani w Szwecji, więc nie mam z tym problemu - realia 2026 roku. Swoją drogą (patrząc na skrót meczu, nie oglądałem całego) tunezyjski bramkarz i defensywa zagrali jak konkretne ogóry (jak, nie przymierzając, nasi ze Szwecją). Do przerwy powinno być 0:1 dla Tunezji, a było 2:1 dla Szwedów po dwóch "popisach" bramkarza. Po przerwie obrońcy dołożyli 2 kolejne prezenty. Obawiam się że, w przeciwieństwie do Szwedów, nie szlibyśmy do pracy z uśmiechem na ustach Polska-Tunezja skończyłoby się jakimś 1:2 a nie 5:1. Nasza obrona byłaby dla Tunezyjczyków tym czym tunezyjska dla Szwedów... |