Forum WL
QUO Vadis NF? - Wersja do druku

+- Forum WL (https://www.wiaralecha.pl/forum)
+-- Dział: Forum Kibiców Lecha Poznań (https://www.wiaralecha.pl/forum/forumdisplay.php?fid=1)
+--- Dział: Lech Poznań (https://www.wiaralecha.pl/forum/forumdisplay.php?fid=3)
+---- Dział: Quo Vadis? (https://www.wiaralecha.pl/forum/forumdisplay.php?fid=16)
+---- Wątek: QUO Vadis NF? (/showthread.php?tid=103)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50

RE: QUO Vadis NF? - rojber - 09-05-2026

No rozbawiło mnie to, chociaż coś dzisiejszego wieczoruWink

RE: QUO Vadis NF? - Skorpion - 09-05-2026

Ja nie mówię żeby zwalniać tylko żeby się dwa tygodnie wstrzymać Smile

RE: QUO Vadis NF? - Mosina - 09-05-2026

ja akurat uważam że robimy strategiczny błąd, nie przedłużając już dawno kontraktu na następne dwa lata, jeśli to rzeczywiście my tu rozdajemy karty. ale też coś czuję że to bardziej Niels przeciąga, bo dla niego im bliżej tytułu (wysoka pozycja w lidze) tym lepsza pozycja negocjacyjna, niekoniecznie zresztą z Lechem.

Oceńmy go po sezonie naszego trenera.

RE: QUO Vadis NF? - Dyktator - 09-05-2026

No widzisz Mosina część zwalnia Nielsa po chujowym meczu a część klakierów po wygranym podbija z nim ligę mistrzów i tak to jedzie już ponad rok, ja go szanuje, ale jednak jestem jego przeciwnikiem, bo popełnił zbyt wiele głupich błędów w ciągu dwóch lat i uważam, że można pójść dalej, taki sam kierunek grania, ale lepsze ogarnianie taktyczne i zarządzanie meczami, to mi się marzy, czy to możliwe? Z naszym zarządem pewnie nie, bo musielibyśmy mieć z 1,5 sezonu przejściowego, ale ja chce marzyć

RE: QUO Vadis NF? - Jankes - 09-05-2026

Ja jestem ciekawy reakcji takich Skorpionów, w sytuacji gdy np za rok Niels zrobi w lidze 10-15pkt więcej niż w tym roku, ale nie da to mistrzostwa przez sezon życia jakiegoś Rakowa/Jagi/wstaw dowolnie. Coś jak Klopp w Liverpoolu swego czasu

RE: QUO Vadis NF? - Antonio - 09-05-2026

Jak to co? Będą pisali, że trzeba go zwolnić już od 6 kolejki.

Dyktator
No widzisz Mosina część zwalnia Nielsa po chujowym meczu a część klakierów po wygranym podbija z nim ligę mistrzów i tak to jedzie już ponad rok, ja go szanuje, ale jednak jestem jego przeciwnikiem, bo popełnił zbyt wiele głupich błędów w ciągu dwóch lat i uważam, że można pójść dalej, taki sam kierunek grania, ale lepsze ogarnianie taktyczne i zarządzanie meczami, to mi się marzy, czy to możliwe? Z naszym zarządem pewnie nie, bo musielibyśmy mieć z 1,5 sezonu przejściowego, ale ja chce marzyć

Jakie popełnił błędy i w jaki sposób można pójść dalej?

RE: QUO Vadis NF? - Dyktator - 09-05-2026

Napisałem Ci, chciałbym kogoś kto lepiej zarządza meczami w trakcie ich trwania, bo choć w tej rundzie widzę u Nielsa (sztabu) dużą poprawę w tym elemencie, to patrząc przez pryzmat jego całej pracy u nas oceniam go w tym aspekcie negatywnie, wczorajsza podwójna zmiana Palma- Kozubal spowodowała, że straciliśmy jako taką kontrolę nad tym meczem i spokojnie mogliśmy to jeszcze przegrać.
Do dzisiaj we mnie siedzi mecz z zeszłego sezonu z Puszczą w Krakowie, Gurgul wyłapuje czerwień, a sztab ściąga z boiska Kozubala zostawiając jednocześnie na skrzydle będącego do tego momentu zdecydowanie najgorszym piłkarzem na boisku wesołego Fiabeme, który ani nie robi zamieszania w ataku, a i w obronie jest zapalnikiem. Puszcza zaczyna wchodzić w nas jak w masło przez powstałą dziurę w środku pola, przegrywamy, choć spokojnie powinniśmy to spotkanie ogarnąć nawet w 10.
Takich niezrozumiałych decyzji podejmowanych w czasie spotkań było na przestrzeni jego kadencji sporo (choć już nie tak spektakularnych jak ten taktyczny babol w Krakowie), uprzedzając, nie nie będę przeglądał jeszcze raz wszystkich spotkań, żeby Ci je po kolei wymieniać.
W tym sezonie po odpadnięciu z pucharów liczyłem, że pokażemy moc, że mimo słabego dorobku punktowego nie pozostawimy wątpliwości, kto powinien być mistrzem, no ale raczej nie ma na to co liczyć, będziemy się srać czy Górnik wygra swoje mecze, czy też nie, bo zatrzymała nas dwukrotnie potężna Arka Gdynia. Teraz już oczekuje tylko dowiezienia mistrzostwa, nieważne jak, bo wiadomo jak mistrzowskie mecze wyglądają.
Także ja bez względu na to czy zdobędziemy to mistrzostwo czy nie, jestem jednak skłonny podziękować Nielsowi i szukać dalej, czy za nim zatęsknię? Niewykluczone

Wy umiecie czytać ze zrozumieniem czy to wiedza tajemna jest? Gdzie w zdaniu ,,wstrzymać się do końca sezonu" jest nawoływanie do zwolnienia go i to jeszcze teraz? Coś nie tak z głową?

RE: QUO Vadis NF? - strzelisty jupiter - 09-05-2026

Czekaj zawsze do końca, na pewno coś ugrasz. Ali czekał do końca i na pewno ma poczucie, że dużo ugrał.
Po drugim z rzędu sezonie mistrzowskim nie będzie nas stać na Nielsa. Po prostu wjedzie ktoś z lepszą ofertą i będziesz mógł sobie wtedy negocjować sam ze sobą.