Forum WL
Górnik Zabrze - Lech Poznań, 07.02.2026 20:15 - Wersja do druku

+- Forum WL (https://www.wiaralecha.pl/forum)
+-- Dział: Forum Kibiców Lecha Poznań (https://www.wiaralecha.pl/forum/forumdisplay.php?fid=1)
+--- Dział: Lech Poznań (https://www.wiaralecha.pl/forum/forumdisplay.php?fid=3)
+---- Dział: Mecze Lecha Poznań (https://www.wiaralecha.pl/forum/forumdisplay.php?fid=15)
+---- Wątek: Górnik Zabrze - Lech Poznań, 07.02.2026 20:15 (/showthread.php?tid=193)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8

RE: Górnik Zabrze - Lech Poznań, 07.02.2026 20:15 - Hohomek - 07-02-2026

Agnero mógł zamknąć mecz w 89 minucie, na całe szczęście dla nas sie to nie zemściło. Rewanż z Piastem Ishak pauza za kartki więc chyba jesteśmy skazani na Agnero w ataku, moze razem z Pablo sie zepną i spróbują zrehabilitować za ostatnie pudła.

RE: Górnik Zabrze - Lech Poznań, 07.02.2026 20:15 - Mosina - 07-02-2026

Mam nadzieję że ten mecz będziemy wspominać jako "ten od którego zaczęła się prawdziwa obrona MP".
bardzo ważne zwycięstwo ale to frazes.
Przede wszystkim brawa za pomysł na grę i odpowiedzialną realizację. Walemark wyglądał mega mocno fizycznie i te zamiany w linii z Ishakiem były bardzo efektywne. No i wreszcie ktoś będzie strzelał z daleka, bardzo nam tego brakowało.
Gracz meczu - Rodriguez, na ten pozycji grał bardzo dobrze a do tego bez głupot. Szkoda że Agnero mu zabrał asystę. Ale to osobny temat, bo już się bałem że ta 2-setka skończy się golem wyrównującym.
Bardzo dobrze Ishak, Bengtson, Mońka i Gumny. Ten ostatni zaczyna wyglądać wreszcie jak gracz który przyszedł z bundesligi.
Trochę słabiej Gurgul i Tofik.
Natomiast spodziewałem się że po dobrych i oczywistych zmianach, że Ali i Palma zrobią akcję na 2:0 i uspokoją mecz.
Bardzo mnie cieszy że potrafimy jednak wracać do fazy obronnej bez robienia pustych przestrzeni, dziś broniła cała drużyna chociaż Tofik kilka razy mógł być bliżej przeciwnika.
Ilość wrzutek wynikających z wysranych decyzji Sylwestrzaka była niepokojąca. Gość jest prze-straszny i dziś był 12 zawodnikiem Górnika. Kilka dni temu Przybył pozwalał na oczywiste faule, a ten, ehh - szkoda gadać. Debil.
Trener meczu - Niels, kombinuje a zawodnicy to realizują, tak było zresztą w GIliwiach tylko zabrakło skuteczności - tak czasami się zdarza. Oby tak dalej - przyjdzie świeżość, lepsze zgranie i wiara w swoje możliwości - to kwestia czasu.
Co do zmiennika na poz 9 - wiadomo że takie "pudło" zawsze się może zdarzyć, ale gość nie umie grać w piłkę i tyle, brawo dla DS i wydania 2 mln € w błoto.

RE: Górnik Zabrze - Lech Poznań, 07.02.2026 20:15 - Kefas9494 - 07-02-2026

(07-02-2026, 23:37)strzelisty jupiter napisał(a): Zagrałbym Bengtssonem / Palmą na szpicy przeciw Gliwicom.

O tym samym pomyślałem. Żeby zagrać tercetem: Leo-Walemark-Ali i na szpicy (i tak grającego na siebie) Palmę. Minus taki, że wówczas z ławki zostaje beznadziejny Ismaheel i nasz goleador Agnero i ew. Jagiello. Także jakby trzeba było gonic to nie ma kim. Swoją drogą wiadomo jak tam Jakóbczyk?

RE: Górnik Zabrze - Lech Poznań, 07.02.2026 20:15 - secret - 08-02-2026

Po to sprowadzili Agnero żeby był następcą Ishaka. Kiedy ma grać jak nawet gdy Ishaka nie będzie skazany ma być na siedzenie na ławie. Władowali w niego kupę kasy. Dajcie mu szansę.

RE: Górnik Zabrze - Lech Poznań, 07.02.2026 20:15 - uncoolben - 08-02-2026

Takie detale:
- świetna decyzja ze zmianą Milicia na Skrzypczaka; Milic niby nie grał najgorzej, ale ta akcja z końcówki 2. połowy - usłyszałem, jak bomba zaczęła tykać
- Bengtsson - sygnalizuje konieczności zmiany, po czym sprint głęboko na swoją połowę za groźną akcją; full profi - JESZCZE ma siły, ale czuje, że za chwile baterie padną

RE: Górnik Zabrze - Lech Poznań, 07.02.2026 20:15 - Janiko - 08-02-2026

Co nie zmienia faktu, że powinni dostać przypomnienie w jakim są klubie!

RE: Górnik Zabrze - Lech Poznań, 07.02.2026 20:15 - Suomala - 08-02-2026

Bardzo dobrze to wczoraj wyglądało. W pomocy naprawdę zaczynamy mieć chyba najwyższą jakość w lidze. Agnero za to odstaje od reszty chyba jeszcze bardziej niż Fiabema. Z filmików na YouTube go zakontraktowali?

RE: Górnik Zabrze - Lech Poznań, 07.02.2026 20:15 - Skorpion - 08-02-2026

Spokojnie za ponad dwa tygodnie mamy najważniejszy mecz z Górnikiem.

RE: Górnik Zabrze - Lech Poznań, 07.02.2026 20:15 - marekst - 08-02-2026

(07-02-2026, 23:23)bedi_18 napisał(a): Hejtowany Rodriguez znowu najlepszy obok Bengtssona. Za tydzień z Piastem gramy bez napastnika także nie wiem kto ma ukłuć.

Rodriguez Wink

Ishak nie ma za wielu bramek ostatnio więc pisanie, że gramy bez napastnika to i tak nic nie zmienia, mamy zawodników, którzy mogą strzelić (i powinni),  Rodriguez, Palma, Ali, Walemark.
Mecz z cyklu "kto pierwszy wkula", nam się udało, przy spalonym Górnika DRAMAT w obronie, zagrały dwie średnie drużyny to i tak ten mecz wyglądał. Tym razem to nam szczęście dopisało, ważne 3 punkty, lekki oddech psychiczny, ale to nadal średnio wygląda.

RE: Górnik Zabrze - Lech Poznań, 07.02.2026 20:15 - Bartas98 - 08-02-2026

Rodriguez rzeczywiście wczoraj zagrał dobrze i woli walki odmówić mu nie można ale niech przestanie machać łapami na wszystko co się dzieje na boisku bo jest to mega irytujące.Mecz całkiem dobry,oby już drużyna wróciła na właściwe tory.