Forum WL
Mistrzostwa Świata w Piłce Nożnej 2026 - Wersja do druku

+- Forum WL (https://www.wiaralecha.pl/forum)
+-- Dział: Forum Kibiców Lecha Poznań (https://www.wiaralecha.pl/forum/forumdisplay.php?fid=1)
+--- Dział: Sport (https://www.wiaralecha.pl/forum/forumdisplay.php?fid=5)
+--- Wątek: Mistrzostwa Świata w Piłce Nożnej 2026 (/showthread.php?tid=228)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8

RE: Mistrzostwa Świata w Piłce Nożnej 2026 - Mosina - 15-06-2026

jakoś wielu meczach nie oglądałem do tej pory, ale mam wrażenie jakieś nędzy komentatorskiej. czy tylko tak trafiam?

dziś np co 45 sek słyszę "la furia roja". pewnie o 21 zostanie ten przydomek zamieniony na "czerwone diałby" i tak co chwilę. ale może tylko mnie to razi

RE: Mistrzostwa Świata w Piłce Nożnej 2026 - strzelisty jupiter - 15-06-2026

Kapowerdejczycy i tak najlepsi spośród potworków językowych.

RE: Mistrzostwa Świata w Piłce Nożnej 2026 - Róża - 15-06-2026

(15-06-2026, 19:41)Mosina napisał(a): jakoś wielu meczach nie oglądałem do tej pory, ale mam wrażenie jakieś nędzy komentatorskiej. czy tylko tak trafiam?

dziś np co 45 sek słyszę "la furia roja". pewnie o 21 zostanie ten przydomek zamieniony na "czerwone diałby" i tak co chwilę. ale może tylko mnie to razi

Mnie najbardziej irytuje jak niemal przy każdej przerwie na wodę mówią, że w SZAP to przerwa na reklamę. Czuję drugie dno.

RE: Mistrzostwa Świata w Piłce Nożnej 2026 - Mosina - 15-06-2026

(15-06-2026, 19:57)strzelisty jupiter napisał(a): Kapowerdejczycy i tak najlepsi spośród potworków językowych.

Też to słyszałem, ale uznałem, że to taka słuchowa fatamorgana i ostatecznie mój mózg to odrzucił.
czyli tak naprawdę mówili? szok Smile

RE: Mistrzostwa Świata w Piłce Nożnej 2026 - secret - 16-06-2026

Hehehehe no przecież tak nie mówili tylko Kabowerdeńczycy. Do Iworyjczyków się przyzwyczailiśmy do tego też się przyzwyczaimy.
Wczoraj sprawdzałem ceny biletów. Przed mistrzostwami były podobno ceny od 500 zł ale już w marcu pisali że liczba osób chętnych na kupno przekroczyła 30-krotnie liczbę dostępnych biletów. To chyba połowę ich wypuścili w obieg a teraz zostały te droższe. Najtańsze na mecze typu Jordania-Algieria ok. 1,2 tys zł, na finał najtańszy za ok. 35 tys zł.

RE: Mistrzostwa Świata w Piłce Nożnej 2026 - Lewik - 16-06-2026

Póki co nie obejrzałem żadnego meczu tych mistrzostw i jakoś nie żałuję Smile.

RE: Mistrzostwa Świata w Piłce Nożnej 2026 - strzelisty jupiter - 16-06-2026

Najbardziej rozwaliła mnie jakaś audycja w radiu dzisiaj - czy w rodzinach są konflikty, bo jest kłótnia o pilota i telewizor przez mundial. Kobieta co to prowadziła nie zdawała sobie raczej sprawy, że mecze są głównie w nocy i nad ranem.
Druga sprawa - kto jakoś namiętnie ogląda telewizor w tych czasach żeby kruszyć kopie o pilota.

RE: Mistrzostwa Świata w Piłce Nożnej 2026 - Róża - 16-06-2026

Może ma nieprzepracowane traumy z dzieciństwa. Ciekawe, czy dzisiaj o 21 da się odróżnić reprezentacje.

RE: Mistrzostwa Świata w Piłce Nożnej 2026 - strzelisty jupiter - 16-06-2026

Senegal czekolada mleczna, a Francja taka bardziej gorzka - minimum 64% kakao.

RE: Mistrzostwa Świata w Piłce Nożnej 2026 - secret - 16-06-2026

Przewodniczący senegalskiego Zgromadzenia Narodowego Ousmane Sonko w wywiadzie dla France 24 "Myślę, że wygra Senegal. W każdym razie mam taką nadzieję, jak wszyscy Senegalczycy. Tak czy inaczej, to tylko mecz... Niezależnie od zwycięzcy, to Afryka pokona Afrykę"

Big Grin Big Grin Big Grin