![]() |
|
Lech w europejskich pucharach - Wersja do druku +- Forum WL (https://www.wiaralecha.pl/forum) +-- Dział: Forum Kibiców Lecha Poznań (https://www.wiaralecha.pl/forum/forumdisplay.php?fid=1) +--- Dział: Lech Poznań (https://www.wiaralecha.pl/forum/forumdisplay.php?fid=3) +---- Dział: Quo Vadis? (https://www.wiaralecha.pl/forum/forumdisplay.php?fid=16) +---- Wątek: Lech w europejskich pucharach (/showthread.php?tid=257) |
RE: Lech w europejskich pucharach - Jerry2015 - 28-08-2026 Patrząc realnie 4 drużyny na papierze poza naszym zasięgiem. Jak się wgłębić w składy Leverkusen, Benfiki i obu drużyn z Anglii to mają pojedyńczych zawodników którzy zrobią mega różnicę. No ale jak chcemy isc do przodu to musimy się z takimi drużynami spotykać. Reszta myślę w zasięgu Kolejorza aczkolwiek mając w pamięci nasze dołki formy różnie może być. Fajnie że jesteśmy w tej LE i to się liczy. RE: Lech w europejskich pucharach - secret - 28-08-2026 (28-08-2026, 13:55)Skorpion napisał(a): A ja myślałem, że gra się po to aby w lutym zagrać dalej. A nie ostatniego dnia stycznia pożegnać się z 3 pkt po fajnych porażkach. Nareszcie coś z sensem @Skorpion - 100% racji! Cieszy mnie twoja wiara! Zagramy z wszystkimi tak żeby w lutym grać dalej. Let's go Kolejorz! Pododaję nam punty a co: Leverkusen - na dzień dobry dostaną w łeb w Poznaniu +3 pkt Benfica - 0 pkt Ferencvaros - w Poznaniu +3 pkt Union SG - wyjazd 0/1 pkt Sunderland - +1 pkt Crystal Palace - 0 pkt Torreense - +3 pkt OFI Kreta - +3 pkt 13/14 pkt
RE: Lech w europejskich pucharach - Skorpion - 28-08-2026 A potem znowu będzie płacz i szukanie winnych jak po drugim meczu z Duńczykami. Trzeba być realistą. Ja bym bardzo chciał awansować do pierwszej ósemki ale wiem, że to raczej mało realne. Trzeba patrzeć z pokorą. Nas już przypadkowy mistrz Danii wyeliminował. RE: Lech w europejskich pucharach - pawtak - 28-08-2026 (28-08-2026, 13:50)Skorpion napisał(a): Proszę o konkrety. Jaga ma łatwiejszy terminarz. Terminarze nie są jeszcze znane. Co do Jagi, jeśli wylosują dom na 21 stycznia, to w Białymstoku będą mieli białe niedźwiedzie do pomocy. Mogą puknąć wtedy każdego. RE: Lech w europejskich pucharach - Skorpion - 28-08-2026 Mam dziwne wrażenie i przypuszczenie, że 21 zagrają u siebie z najsłabszym rywalem a po tygodniu z kimś mocnym na wyjeździe. RE: Lech w europejskich pucharach - Jankes - 28-08-2026 W stylu Lecha będzie zrobić punkty z tymi teoretycznie mocniejszymi tylko po to, by za chwilę wtopić z ostatnim koszykiem (Lincoln). To będzie niezły rollercoaster przez całą jesień. RE: Lech w europejskich pucharach - marcinzbb - 28-08-2026 Ja rozumiem, że Bayer Benfica Sunderland czy Crystal Palace to lepsi rywale niż ci z którymi ostatnio mielismy okazję sie mierzyc ale jeżeli chcielibysmy grac za rok jeszcze wyzej to nie ma co sie bac takich zespolow bo to srednio wysoka półka europejska do której podobno dążymy i z którą w końcu bedziemy mogli zbierać doświadczenie przed kolejnymi eliminacjami - oby do LM, a nie wiecznie grać i porownywac sie do zespołów typu Klasvik, KUPS Kuopio itp. z całym szacunkiem do nich A pod tym wzgledem to wiekszosc naszych piłkarzy to ma ZEROWE doswiadczenie ale uwazam, ze 10 pkt jest do ugrania jak najbardziej tylko trzeba poprawić grę obronną, bo z takimi błędami i wchodzeniem w nasze pole karne przez rywali jak to ma miejsce w Esie to będzie Thun ale w drugą stronę. Wierze jednak, ze Niels postawi bardziej na grę pragmatyczną Na otwartą wojnę to mozemy iść z drużyna z Portugalii Wegier czy na Krecie Nie róbmy z Sunderlandu Crystal Palace czy Unionu mocarzy nie do przejscia. A nawet Bayer i Benfica potrafią się wyłożyć na teoretycznie słabszych. Kiedys pokonywalismy City,Bragę, Salzburg gralismy jak równy z Juve a teraz az boli glowa od tych komentarzy. A chcemy grać w LM. Dawno nie było u nas takich rywali i dlatego ja się bardzo cieszę Nastały dobre czasy RE: Lech w europejskich pucharach - strzelisty jupiter - 28-08-2026 Na pewno lepsze. RE: Lech w europejskich pucharach - uncoolben - 28-08-2026 Profil X "Footbal Rankings" określa losowanie Lecha jako 4. najtrudniejsze... natomiast, co ciekawe, nasz klub nie jest wskazany wśród 8 najmocniejszych kandydatów do odpadnięcia (...ale jest w tej grupie Jagiellonia). Nie wiem, jaka była metodyka obliczeń. RE: Lech w europejskich pucharach - Adzio23 - 28-08-2026 Ciekawy przypadek ten nasz mniej znany portugalski rywal. Torrense, wygrali puchar Portugalii będąc drugoligowcem. Do tej pory ta trójka portugalskich hegemonów raczej między sobą to trofeum rozgrywała. Wniosek: Nie ogarnęli gry na 3 fronty
|