![]() |
QUO Vadis NF? - Wersja do druku +- Forum WL (https://www.wiaralecha.pl/forum) +-- Dział: Forum Kibiców Lecha Poznań (https://www.wiaralecha.pl/forum/forumdisplay.php?fid=1) +--- Dział: Lech Poznań (https://www.wiaralecha.pl/forum/forumdisplay.php?fid=3) +---- Dział: Quo Vadis? (https://www.wiaralecha.pl/forum/forumdisplay.php?fid=16) +---- Wątek: QUO Vadis NF? (/showthread.php?tid=103) |
RE: QUO Vadis NF? - rojber - 08-04-2025 Z pierwszych informacji po diagnozie wynikało, że sezon ma z głowy. RE: QUO Vadis NF? - Skorpion - 08-04-2025 Wróci w sierpniu pewnie. Pytanie w jakiej formie. RE: QUO Vadis NF? - Gugus - 27-04-2025 Co jest z tym trenerem? Co się dzieje w przerwie, że drugie połowy widzimy inny zespół? Ja wiem, że z góry jest nakaz u nas stawiania na młodzież, ale jest finisz ligi, Lisman nawet nie zdążył pograć ogonów na dłuższą metę, a już wychodzi u nas w podstawie, a jeszcze mu brakuje sporo. Nie potrafimy na wyjazdach meczy kontrolować, a czeka nas gra w Europie+liga... Ten sezon jeszcze trwa, a już mam obawy co do następnego. RE: QUO Vadis NF? - pacal - 27-04-2025 (07-04-2025, 22:51)stachu_27 napisał(a):(07-04-2025, 21:02)Endriuu1922 napisał(a): Hehe i srakow puszcza 1:1 ? I było się śmiać? Już im oddaliśmy. Lech nie potrafi dobić przeciwnika i za to regularnie płaci frycowe. RE: QUO Vadis NF? - Bartas98 - 27-04-2025 Trochę rozumiem pretensje do trenera co do zmian i zarządzania meczem ale co on może że Mońka nie przykryje,Murawski sfauluje czy ktoś inny źle poda.Ta drużyna jest słabsza niż tą co miał Skorża i też gra gorzej.Przed sezonem były głosy że często końcówki sezonu zawalał ale według mnie tak zrobił dużo.Co chwila wypada ktoś kluczowy przez kontuzje a z ławki wpuszcza Fiabieme bo nikogo innego na dobrą sprawę nie ma.Jedyny zarzut to chyba odpuszczenie PP i wystawienie tam takiego składu. RE: QUO Vadis NF? - pacal - 27-04-2025 Ja tam trenera dalej specjalnie nie winię. To nie on biegał z pełnymi gaciami przed kopiącym sobie piłkę w plażowym tempie Radomiakiem od 55-60 minuty. W drugiej połowie oddaliśmy 2 strzały, Radomiak 10(!). Bo do tego odpuszczaliśmy, nieustannymi indywidualnymi błędami i złymi decyzjami w defensywie. A po zejściu Salamona nie było już za bardzo pola manewru w obronie. RE: QUO Vadis NF? - Bonx82 - 27-04-2025 Mental to jest klucz do sukcesu, a ten u nas leży po całości. Czy to wina trenera czy kogoś innego, jakie to ma znaczenia? Rutek to akceptuje więc reszta się dostosowuje do wymagań szefa. Pisałem, że Lisman w podstawie to czucie pieniądza i rozkaz, że ma grać. Będzie na siłę pchany zeby się rozwinął i żeby można go opchnąć za parę baniek, a to, że nie nadaje się w takich momentach do gry w pierwszym składzie? Kogo to obchodzi. I żeby nie było, nie obwiniam tylko jego za dzisiejszy blamaż. RE: QUO Vadis NF? - Antonio - 27-04-2025 Lisman w podstawie to czucie pieniądza a mimo to jego zmiennicy nie wnieśli nic więcej do gry. Problemem Lecha są słabe drugie połowy i nie ma znaczenia czy wchodzi Walemak, Hakans, Murawski czy Carstensen. Jeśli chodzi o punkty to było pewne, że gdzieś Lech wtopi. Nie pamiętam kiedy jakiś klub miał serię 8 wygranych z rzędu. W 2022 roku też już było pozamiatane, Raków miał autostradę do mistrzostwa, grał z Cracovią u siebie, grał z Zagłębiem w Lubinie. Za tydzień może zgubić punkty w Mielcu (bo czemu nie?) a my wygramy z Puszczą (bo czemu nie?) i znowu 32 kolejka będzie ważna i decydująca. Możemy też się wypierdolić na Legii a Raków zremisować z Jagą i ciągle wszysko będzie w rękach Pana Trenera Jacka Zielińskiego. Niemniej okoliczności straty punktów bolą, jednak lepiej, że to się stało teraz niż później bo stać by się musiało. RE: QUO Vadis NF? - Jankes - 27-04-2025 Czepianie się o Lismana to jakaś abstrakcja, gość schodził z boiska przy wyniku 2:0 dla nas.. RE: QUO Vadis NF? - rojber - 28-04-2025 (27-04-2025, 20:49)pacal napisał(a): Ja tam trenera dalej specjalnie nie winię. To nie on biegał z pełnymi gaciami przed kopiącym sobie piłkę w plażowym tempie Radomiakiem od 55-60 minuty. W drugiej połowie oddaliśmy 2 strzały, Radomiak 10(!). Bo do tego odpuszczaliśmy, nieustannymi indywidualnymi błędami i złymi decyzjami w defensywie. A po zejściu Salamona nie było już za bardzo pola manewru w obronie. Dokładnie, też jego winą nie jest to, że na ławce rezerwowej mamy bardzo dużą ilość parodystów. Widać, że pod jego wodzą gra Lecha znacząco się poprawiła. Stała się miła dla oka, no może poza drugimi połowami na wiosnę gdzie ..uj wie co się zaczyna dziać w głowach kopaczy. Do obwinienia za tą sytuację jaką mamy teraz jest długa lista osób, Niels raczej jest na samym końcu tej kolejki. Pisałem już o tym wcześniej. Rząsa, dział scoutingu, parodyści pokroju Dudki. Tutaj powinny polecieć głowy. Oczywiście dalsze czyszczenie składu. Szczególnie blok defensywny. Zmiana trenera co roku do niczego nie prowadzi. Raczej utwierdza kopaczy, że jak coś nie pasuje to gramy piach i zwalniamy trenera. To jest chore w polskiej piłce. |