![]() |
Kwal. LM: Lech Poznań - Breiðablik, 22.07.2025 20:30 - Wersja do druku +- Forum WL (https://www.wiaralecha.pl/forum) +-- Dział: Forum Kibiców Lecha Poznań (https://www.wiaralecha.pl/forum/forumdisplay.php?fid=1) +--- Dział: Lech Poznań (https://www.wiaralecha.pl/forum/forumdisplay.php?fid=3) +---- Dział: Mecze Lecha Poznań (https://www.wiaralecha.pl/forum/forumdisplay.php?fid=15) +---- Wątek: Kwal. LM: Lech Poznań - Breiðablik, 22.07.2025 20:30 (/showthread.php?tid=139) |
RE: Kwal. LM: Lech Poznań - Breiðablik, 22.07.2025 / 20:30 - Mosina - 23-07-2025 nie ma co - wspaniały wieczór, i eurowpierdol spuszczony komuś innemu. brawo. teraz możemy trochę posłuchać jacy jesteśmy fajni - brakowało mi tego w zeszłym roku i już rzygałem Legią i Jaga w pucharach. karny z dupy - przynamniej tak to wyglądało z trybun, więc przy 1:1 lekka konsternacja i spięcie było. i teraz mam nadzieję że co niektórzy rozumieją pojęcie faworyta oraz relację kursów na poziomie 10:1 z naszym wynikiem. wiem że to był słaby przeciwnik, do tego grali w 10. kilka luźnych przemyśleń: * Pereira mega chwalony ale do bramki dużo niedokładności * ciągłe problemy z wyprowadzaniem piłki - lepszy przeciwnik by to wykorzystał * Bentgsson ++ * Jagiełło ++ * Gurgul + * Kozubal + * Sousa wypada na kilka tygodni i zaraz się okaże że nikt go nie kupi * Szymczak jest lepszym skrzydłowym niż napastnikiem * Ouna - mega mi się podobał, mamy poważnego kandydata do pierwszej jedenastki * cieszy powrót na boisko Aliego - widać że nie grał długo w piłkę ale niech się buduje * Papa - potrzebuje zmiennika który potrafi trafić w bramkę z woleja ![]() Były przebłyski Lecha z meczów mistrzowskich i daje to nadzieję że pierwsze dwa mecze to był taki etap sezonu i już nie wróci. Będziemy teraz grać do grudnia lub nawet stycznia - a ja już oczami wyobraźni widzę wartościowe rotacje na ligę i puchary a nie łatanie dziur - jak już wszyscy się zgrają oraz wrócą do zdrowia. Może być pięknie i oby to się stało do 6 sierpnia. Mecz z Lechią powinien się odbyć właśnie po to żeby drużyna się dalej zgrywała i miała trening w rytmie meczowym (ps - trener potwierdził że gramy w sobotę i ew użyje tej możliwości podczas 3 rundy) W ogóle to wyobrażacie sobie ten mecz gdybyśmy byli w formie i z pełnym składem? ![]() (22-07-2025, 08:18)Róża napisał(a): A ja z kolei czuję wspaniały mecz Kolejorzy, po którym rewanż na Islandii będzie formalnością.i takie przeczucia mi się podobają ![]() (22-07-2025, 20:00)Skorpion napisał(a): A Palmy i Alego brak w kadrze.skąd miałeś info że Alego nie ma w kadrze? (22-07-2025, 23:02)Jerry2015 napisał(a): Na 99.9% mamy na jesień puchary i to w kontekście rozwoju klubu jest bardzo dobra wiadomość. Meczu z amatorami grającymi w 10 nie chcę oceniać bo to żaden wyznacznik naszej obecnej formy. Z Ouny chyba będą ludzie jak i z Bengtssona. Nadal brak zmiennika dla Kapitana i to niepokoi.rozumiem zachowawczość ale to 0,1% szansy że odpadniemy wydaje mi się imo za wysokie. wyobrażacie sobie 7:0 w rewanżu? ale tak - inne boisko, etc - po prostu min wygrajmy żeby dodać pkt do rankingu. Z ciekawostek Crvena wymęczyła 0:1 z Lincolnem (wprawdzie grali w 10 ale zawsze) RE: Kwal. LM: Lech Poznań - Breiðablik, 22.07.2025 / 20:30 - Kefas9494 - 23-07-2025 Bardzo dobry mecz, tego należało się spodziewać, tego należało oczekiwać i takie były też przewidywania, także dobrze, że się sprawdziło. W sobotę gramy, a znów, jak można było się spodziewać, możliwość przełożenia wykorzystają przy meczach z Crveną. Po co teraz przekładać jak awans pewny? Bez sensu zupełnego. A przy Crvenie sytuacja na pewno nie będzie taka oczywista. ![]() Oby z Sousą nie było nic mega poważnego i oby wrócił na mecze z Crveną albo chociaż na drugi mecz z nimi, bo jednak tam będzie potrzeba mega dużo jakości. Przy tych jego kontuzjach to ja się nie zdziwię jak on ostatecznie z nami zostanie do zimy chociaż i to byłaby dobra wiadomość. A sam mecz to wiadomo, bez historii. Jakość zdecydowanie po stronie Kolejorza, teraz jazda do nich i też przywieźć wygraną, chociaż 0-1, żeby budować ranking swój i krajowy. RE: Kwal. LM: Lech Poznań - Breiðablik, 22.07.2025 / 20:30 - marekst - 23-07-2025 (22-07-2025, 22:44)m94g napisał(a):(22-07-2025, 22:31)MichalM napisał(a): Ej a nie porównałeś Szymczaka do Fiabemy? A wiesz, że ten pierwszy często grywał na skrzydle? Jeśli nie to porównaj chociażby zaangażowanie obu panów w dzisiejszym meczu. Przecież Szymczak dzisiaj to się potykał o własne nogi, jeśli wy widzicie "zaangażowanie" bo ktoś po prostu biega po boisku to ZAJEBISTE macie wymagania. Na rewanż wysłać wszystkich "szymczaków" i "fiabemów", po meczu dać im mapę wulkanów i powiedzieć: "tej idźcie pozwiedzać wulkany", spierdolić im z oczu, zapakować się do samolotu i nie otwierać im drzwi. To są DWIE NAJWIĘKSZE POKRAKI, była jeszcze trzecia pokraka ale Baluja już nie ma. A co do meczu, w końcu jakiś klub nie srał przed kompletnie nie znanym przeciwnikiem, "ułatwiony" był mecz dzięki karnym i czerwonej kartce ale to przecież też zawsze trzeba zmusić przeciwnika do błędów i to nie nasz problem a przeciwnika. "Sparing" odhaczony, Crvena to jednak kilka półek wyżej, tak łatwo to już nie będzie. Liga Konferencji na 100% dla Lecha, martwi to bo Rutkowskiemu o to tylko chodziło, łatwi przeciwnicy, można coś zarobić. Ma ktoś zestawienie jak to wygląda z zarobkami LE - LK? Wiem że kiedyś były porównania, że Slovan ostatnio LM zarobił więcej niż chyba czołówka LE? Ktoś ma wyliczenia jak to wygląda z dołem LE a czołówką LK? Aha, bardzo duży plus dla Bentgssona i Jagiełły, ale z niego zeszło powietrze po golu RE: Kwal. LM: Lech Poznań - Breiðablik, 22.07.2025 / 20:30 - Kefas9494 - 23-07-2025 Oczywiście nie ma aż takich różnic jak pomiędzy Ligą Mistrzów, ale wejście do LE wraz z jakąś tam wygraną daje zarobki na poziomie tego co zarobiła Jaga czy Legia. Tutaj dokładny ranking: https://x.com/fmeetsdata/status/1920588988001263742 Według tej samej metodologii w zeszłym sezonie w LKE Legia zarobiła 11,3 mln euro, a Jaga 10 mln euro. Plus jednak trzeba dołożyć ten fakt, że grasz w Lidze Europy o jeden mecz więcej u siebie, są też lepsi przeciwnicy, więc na pewno zarobiliby duży więcej na biletach. Ja bardzo liczę na tę Ligę Europy, jednak trzeba iść chociaż tę półeczkę wyżej. RE: Kwal. LM: Lech Poznań - Breiðablik, 22.07.2025 / 20:30 - MichalM - 23-07-2025 Wiem o tym, że Szymczaka i Fiabemy nie powinno być już w Lechu ale pech chciał że musimy korzystać z usług tych panów, ze względu na kontuzje. Z dwojga złego wolę Szymczaka niż Fiabeme. Jak macie czas to obejrzyjcie 3 bramkę, a w sumie jej początek. Kozubal zaczął kuleć po starciu. Czyżby kontuzja? Jeśli tak to, wypadają Sousa, Kozubal + Hakans, Walemark i Murawski to prawie połowa podstawowego składu! Wyprzedzając, że mamy Pablo to na niego musimy poczekać 3-4msc, sam tam powiedział. RE: Kwal. LM: Lech Poznań - Breiðablik, 22.07.2025 / 20:30 - Antonio - 23-07-2025 Zasada jest taka. Jeśli chodzi o ranking to im gorzej tym lepiej. Jeśli o kasę to im lepiej tym lepiej. RE: Kwal. LM: Lech Poznań - Breiðablik, 22.07.2025 / 20:30 - Kefas9494 - 23-07-2025 (23-07-2025, 09:33)MichalM napisał(a): Wiem o tym, że Szymczaka i Fiabemy nie powinno być już w Lechu ale pech chciał że musimy korzystać z usług tych panów, ze względu na kontuzje. Z dwojga złego wolę Szymczaka niż Fiabeme. Polecam konferencję pomeczową Nielsa. Mówił, że urazy w meczu Milicia i Kozubala to nic groźnego. Souse będą badali i on prawdopodobnie wypadnie na kilka tygodni (zobaczymy na ile ostatecznie). Pablo Rodriguez ma być do gry od połowy sierpnia, a pewnie podobnie jak Ali zacznie grać już szybciej. Te 3-4 msc to miał na myśli optymalną formę i czas na poznanie kolegów. RE: Kwal. LM: Lech Poznań - Breiðablik, 22.07.2025 / 20:30 - MichalM - 23-07-2025 Przestałem wierzyć w niegroźne urazy i komunikaty z klubu odnośnie zdrowia piłkarzy. Wiesz...3-4 miesiące optymalną forma to już blisko końca roku. Teraz pytanie kim zagramy jeśli Sousa wypadnie na dłużej. Znów może się okazać, że zabraknie nam kreatywności w środku. RE: Kwal. LM: Lech Poznań - Breiðablik, 22.07.2025 / 20:30 - uncoolben - 23-07-2025 (23-07-2025, 06:56)Kefas9494 napisał(a): Po co teraz przekładać jak awans pewny? Bez sensu zupełnego. Są jakieś argumenty za przełożeniem. Kontuzja Sousy . Prawdopodobnie kontuzja Kozubala - pewnie lekka, ale zawsze lepiej go mieć w składzie niz nie mieć. Ali świeżo po kontuzji. Wciąż brak świezości po ciężkim okresie przygotowawczym, potrzeba zgrania się nowych zawodników. Wciąż nasz skład jest mocny ale na papierze, wciąż ryzyko straty punktów, których może zabraknąć na koniec sezonu. Ale ponoć decyzja już podjęta i gramy. (23-07-2025, 06:56)Kefas9494 napisał(a): Oby z Sousą nie było nic mega poważnego i oby wrócił na mecze z Crveną albo chociaż na drugi mecz z nimi, bo jednak tam będzie potrzeba mega dużo jakości. Przy tych jego kontuzjach to ja się nie zdziwię jak on ostatecznie z nami zostanie do zimy chociaż i to byłaby dobra wiadomość. Na samym początku okinka napisałem, że z pewnych względów szanse jego odejścia oceniam na niskie. Teraz - na jeszcze niższe. Mam nadzieję, że na stole lezy oferta przedłużenia kontraktu (z konkretną sumą odstepnego np.) (23-07-2025, 09:09)marekst napisał(a): Przecież Szymczak dzisiaj to się potykał o własne nogi, jeśli wy widzicie "zaangażowanie" bo ktoś po prostu biega po boisku to ZAJEBISTE macie wymagania. Nie zgodze się, na początku meczu była aktywny, stwarzał zagrożenie, ładnie - czasami świetnie - dryblował (na magrinesie - nie do końca podobało mi się "odwrotne" ustawienie skrzydłowych, Szymczak lepiej czuje się na prawej stronie - jaki Bengtsson na lewej; to powinny być ich "deafultowe" pozycje - oczywiście nie ch się zmieniaja stronami, ale incydentalnie, a nie na długie okresy gry). Natomiast był zawodnikiem, z którego bodaj najszybciej uszło poiwetrze, baterie wystarczyły mu tylko na pierwszą połowę - w drugiej faktycznie zaczał się poteykać o własne nogi RE: Kwal. LM: Lech Poznań - Breiðablik, 22.07.2025 / 20:30 - Icek - 23-07-2025 My się musimy nauczyć robić tak, żeby unikać kontuzji, a nie tak, żeby przekładać mecze z powodu tych kontuzji. To jest nic innego jak odkładanie egzekucji. Absolutnie nie przekładałbym meczu z Lechią. To przełożenie może nam być potrzebne w 3./4. rundzie. Tam już nie będzie miejsca na potknięcia. No i przecież ta możliwość przełożenia meczu ma pomagać w awansach w meczach pucharowych, a my dywagujemy, czy może z niej nie skorzystać.. W środę na Islandii można dać odpocząć i dojść do siebie najważniejszym zawodnikom. |