![]() |
|
Lech Poznań - Górnik Zabrze, 16.07.2026 19:00 SPP - Wersja do druku +- Forum WL (https://www.wiaralecha.pl/forum) +-- Dział: Forum Kibiców Lecha Poznań (https://www.wiaralecha.pl/forum/forumdisplay.php?fid=1) +--- Dział: Lech Poznań (https://www.wiaralecha.pl/forum/forumdisplay.php?fid=3) +---- Dział: Mecze Lecha Poznań (https://www.wiaralecha.pl/forum/forumdisplay.php?fid=15) +---- Wątek: Lech Poznań - Górnik Zabrze, 16.07.2026 19:00 SPP (/showthread.php?tid=235) |
RE: Lech Poznań - Górnik Zabrze, 16.07.2026 19:00 SPP - raszko - 17-07-2026 Wczoraj gorąco a Palmie wybitnie nie szło. To mnie najbardziej martwi. Potrzebujemy gościa żeby zrobił coś ekstra by zagrać w tej LM. Rodriguez znowu będzie próbowany na "10"? To się rok temu nie sprawdziło. W środku mamy nadmiar zawodników na pozycję nr 8 a na 10 klecimy coś z skrzydłowych albo tych co powinni grać niżej. RE: Lech Poznań - Górnik Zabrze, 16.07.2026 19:00 SPP - Skorpion - 17-07-2026 Też to zauważyłem, że Urbański zagrał bardzo dobre. To jednak Legia była problemem. RE: Lech Poznań - Górnik Zabrze, 16.07.2026 19:00 SPP - Róża - 17-07-2026 Muszę stanąć w obronie Rodrígueza. Ta jego nieudana interwencja głową była zupełnie przypadkowa. Piłka dostała mocniejszej rotacji, tego nie da się zauważyć będąc na boisku. Każdy inen też miałby problem z opanowaniem takiej piłki. Inna sprawa to bieganie Pablo. On biega bardzo dużo ale nie ma szybkiego startu i przyspieszenia i rekordów na 100 km/h też nie będzie bił. To jest jego ograniczenie, nie wiem czy do wyeliminowania. Natomiast tym swoim bieganiem wywiera nieustannie presję na rywalu, zawsze wbiega w wolne przestrzenie no i instynkt strzelecki też ma. Właśnie w meczach, gdzie atakujemy taki gracz na 10 jest bardzo przydatny. RE: Lech Poznań - Górnik Zabrze, 16.07.2026 19:00 SPP - Skorpion - 17-07-2026 Tu nie ma co rozpatrywać. No popełnił błąd. Nawet Messi robi błędy. Zrobił i tyle wyciągnąć wnioski i tyle. Równie dobrze piękny kanał dostał Pereira. Nie ma co kruszyć kopii. Brameczkę strzelił i walczy. RE: Lech Poznań - Górnik Zabrze, 16.07.2026 19:00 SPP - Róża - 17-07-2026 Zgadzam się. Zwłaszcza, że Joel był w stanie zainterweniować lepiej, Gurgul też mógł depnąć ale nie dał rady. RE: Lech Poznań - Górnik Zabrze, 16.07.2026 19:00 SPP - Mosina - 17-07-2026 mecze na "początek" są zawsze trochę dziwne, a ten był całkiem przyzwoity. i uważam że bardzo potrzebny przed wtorkiem. wszystko już napisaliście chyba, ja tylko podkreśle jak bardzo podobał mi się Yegbe, dobry w rozegraniu, pewny w odbiorze, błedy na tej pozycji i niedociągnięcia zawsze będą. Lis - może nie jestem obiektywny bo nie jestem fanem Mrozka, ale możliwe że podnieśliśmy właśnie poziom energii i aktywności na tej pozycji, i bardzo się cieszę że od razu stawiamy na niego. dwa negatywy - szkoda że Gumny z jakiegoś powodu nie przekonuje Nielsa - strasznie to musi być frustrujące, bo Pereia NIE JEST dobrym obrońcą. I nie powinien grać w takim meczu jak we wtorek. I drugi, trochę nawiązując do uwagi o wychodzeniu przed wręczeniem trofeum - to ile było przypadkowej wiary wczoraj, głównie składającej się z ogromnej ilości rodzin, żon, dzieciaków - niby fajnie, ale to wszystko żyło wszystkim tylko nie nie meczem, piknik, łażenie, hot dogi, dzieci zajęte przechodzeniem między rzędami, tylko grilli brakowało. Mam nadzieje że to tylko efekt wakacji, a nie napływ nowej frakcji wynikającej z mody na Lecha. RE: Lech Poznań - Górnik Zabrze, 16.07.2026 19:00 SPP - uncoolben - 17-07-2026 "Yegbe dobry w rozegraniu"? Serio, nie zjeżył ci się włos na głowie przy tych 2 wybiciach naszego nowego stopera? Zwłaszcza po drugim smierdziało bramką. Z białego wywiadu przy okazji ogłoszenia tego transferu wynikało, że faktycznie ma z tym problem. Niemniej jednak - ja tu widzę olbrzymi potencjał faktycznie. RE: Lech Poznań - Górnik Zabrze, 16.07.2026 19:00 SPP - Róża - 17-07-2026 Z Gumą o tyle dziwne, że nie dostał nawet kilkunastu minut na przetarcie, skoro powinien zagrać we wtorek. W takim przypadku chyba zmian nie będzie. Na takich meczach zawsze jest mnóstwo przypadkowej wiary. Mniej więcej od poziomu 25 tysięcy wypełnienia. RE: Lech Poznań - Górnik Zabrze, 16.07.2026 19:00 SPP - dst95 - 17-07-2026 Jak pooglądasz trochę poważnej piłki, do której powoli aspirujemy, to tam też zdarzają się błędy, nawet tego typu, nie ma co grillować i wyciągać negatywnych wniosków na podstawie jednej, czy dwóch sytuacji. Trzeba obserwować trend. Moim zdaniem najważniejsze jest to, że widać, że czuje się bardzo swobodnie z piłką przy nodze i generalnie mu ona nie przeszkadza. Moim zdaniem te błędy nie będą zdarzały się często. Weź też pod uwagę emocje, debiut i gra od razu o trofeum. Chłop nie jest zaznajomiony z naszą ligą i otoczeniem, pewnie nie wie, że to trochę Puchar STSu, chyba też mówił, że nigdy w karierze nie wygrał żadnego trofeum, to dla niego myślę coś, nawet przygotował flagę Ghany i sam biegł pod Kocioł z talerzem świętować. Ocenimy go lepiej po czasie. Potencjał myślę ma na duże granie, ale cytując klasyka: zobaczymy, czas pokaże, czas pokaże ![]() Ja uważam, że środowisko piłkarskie ma pewien problem z ekstrapolowaniem pojedynczych sytuacji, meczów, a nawet sezonów, na całościową ocenę danej drużyny, czy danego piłkarza i popada się często w skrajności. Często robi się nawet taką samospełniającą się przepowiednię. Ktoś jest niezły, zagra potem kilka meczów słabych pod rząd, jakiś mejwen uprze się na jego grillowanie, robi się z tego potem większa X-owa nagonka, opinia trafia do piłkarza, jak jest bardziej kruchy psychicznie czuje zwiększoną presję, gra jeszcze słabiej, idzie w odstawkę i siada na ławkę - ocenia się go jako jednoznaczne rozczarowanie. Najgorzej jak jeszcze ktoś wyrośnie od razu na jego miejsce - idealny przykład sytuacji Skrzypczaka u nas. Potem gra wpadkowo, jak trzeba łatać sytuację, nie ma regularnej gry = nie ma pewności, robi jakieś błędy, wszyscy grillują jeszcze bardziej i mówią, żeby wracał na ławkę. Tak po prostu jest i to nie jest dobre. Zazwyczaj wygląda to tak, że prawda, jak niemal w każdej dziedzinie życia, leży w piłce pośrodku i nikt nie jest ani tak dobry, jak ludzie mówią, gdy jest na niego totalny hype (np. Mońka, nawet on), ani tak słaby, jak jest po nim jazda (np. Urbański, czy słynny już Bukari). EDIT: Kubicki 8-10 tygodni, masakra dla nich. EDIT2: leci właśnie powtórka meczu na TVP Sport. Zgadzam się z kimś, kto pisał to wyżej - Murawski w Ekstraklasie wyleciałby w 7 minucie z czerwoną kartką. RE: Lech Poznań - Górnik Zabrze, 16.07.2026 19:00 SPP - uncoolben - 17-07-2026 (17-07-2026, 12:02)raszko napisał(a): Rodriguez znowu będzie próbowany na "10"?"Próbowany"? To jest jego pozycja, on całą karierę grał wysoko, na "10", a nawet na szpicy czy lewej stronie. Dopiero u nas zaczął być ustawiany niżej, z potrzeby chwili (kontuzje). On jest za zbyt emocjonalny, co skutkuje ciągłą elejtrycznością, niechlujnością w przyjęciu i przy strzałach, złymi decyzjami (strzela, zamiast podawać, podaje, zamiast strzelać). Dla mnie chłopak powinien popracować z psychologiem, serio - bo gdy miał momenty, gdy się nieco skupił i wyciszył w zeszłym sezonie, to widać potencjał. |