![]() |
|
Wieczysta Kraków - Lech Poznań, 1.08.26 17:30 - Wersja do druku +- Forum WL (https://www.wiaralecha.pl/forum) +-- Dział: Forum Kibiców Lecha Poznań (https://www.wiaralecha.pl/forum/forumdisplay.php?fid=1) +--- Dział: Lech Poznań (https://www.wiaralecha.pl/forum/forumdisplay.php?fid=3) +---- Dział: Mecze Lecha Poznań (https://www.wiaralecha.pl/forum/forumdisplay.php?fid=15) +---- Wątek: Wieczysta Kraków - Lech Poznań, 1.08.26 17:30 (/showthread.php?tid=244) |
RE: Wieczysta Kraków - Lech Poznań, 1.08.26 17:30 - Kefas9494 - 01-08-2026 (01-08-2026, 22:13)strzelisty jupiter napisał(a):(01-08-2026, 19:37)Antonio napisał(a):(01-08-2026, 19:34)m94g napisał(a): 5 mecz, a tu już się szycie zaczyna w składzie. Będą jeszcze jakieś transfery czy czekamy już tylko, żeby zrobić 1:1? Chyba przydałoby się jeszcze z 2 dodatkowych zawodników do poszerzenia kadry. Mecz do zapomnienia najważniejsze, że zwycięstwo. Agnero trafi kiedyś sam na sam jakieś? Zgadzam sie. Licze, że na koniec okna sciagna jakieś uniwersalnego gracza, który mógłby grać na skrzydle a nawet bardziej bym powiedział na pozycji ofensywnego pomocnika. Wtedy zluzowany zostałby Walemark i Palma, którzy mogliby skupić się na grze na skrzydłach. Przydałby się ktoś w stylu Sousy, kto jest w stanie trochę skuteczniej niż Pablito lub Walemark przesuwać akcje do przodu mijając rywali. O Palmie w tym względzie nie wspominam, bo niestety w aktualnej formie na ten moment jest w tym względzie bezużyteczny. RE: Wieczysta Kraków - Lech Poznań, 1.08.26 17:30 - Antonio - 01-08-2026 (01-08-2026, 22:13)strzelisty jupiter napisał(a):Posiadanie 5 skrzydłowych z których żaden nie jest juniorem to nie jest komfortowa sytuacja? Nie ma Bengtssona więc mamy na prawe skrzydło Walemarka i Sayyadmanesha a na lewe skrzydło Palmę i Hakansa. Czego byś chciał więcej? Przypomnę nieśmiało, że Ismaheela mieliśmy dlatego, że jesienią nie było Walemarka i Hakansa. Wiosną zagrał w 10 meczach w wymiarze 1 Agnero. Po co wymyślać głupie teorie o brakach na skrzydłach skoro mamy najlepsze pod względem jakości i ilości skrzydła w lidze? To, że musiał wejść Gumny wynika z tego, że mecz zaczęliśmy trójką skrzydłowych z których każdy nadawał się do zmiany. Można było zostawić Palmę albo Walemarka na prawym skrzydle ale 3 dni temu graliśmy chujowy mecz z dogrywką.(01-08-2026, 19:37)Antonio napisał(a):(01-08-2026, 19:34)m94g napisał(a): 5 mecz, a tu już się szycie zaczyna w składzie. Będą jeszcze jakieś transfery czy czekamy już tylko, żeby zrobić 1:1? Chyba przydałoby się jeszcze z 2 dodatkowych zawodników do poszerzenia kadry. Mecz do zapomnienia najważniejsze, że zwycięstwo. Agnero trafi kiedyś sam na sam jakieś? RE: Wieczysta Kraków - Lech Poznań, 1.08.26 17:30 - Róża - 01-08-2026 Dokładnie. Robi się za to luka na środku a Thórdarson wygląda fatalnie. Co do Pabla. Ja zwracam na niego szczególną uwagę i naprawdę - powinien mieć już conajmniej tyle asyst ile meczów rozegraliśmy. I najmniej jest jego winy w tej sytuacji. RE: Wieczysta Kraków - Lech Poznań, 1.08.26 17:30 - m94g - 01-08-2026 Zagraliśmy 3 skrzydłowymi bo mamy braki w środku pola, na ten moment ani porządnego defensywnego pomocnika, ani typowej 10. Jedna kontuzja w środku pola sprawi, że i tu zaraz zacznie się szycie zawodnikami z innych pozycji bo Gisli w tej chwili nie wygląda na zawodnika godnego gry w Lechu Poznań. RE: Wieczysta Kraków - Lech Poznań, 1.08.26 17:30 - Harley - 02-08-2026 (01-08-2026, 23:34)m94g napisał(a): Zagraliśmy 3 skrzydłowymi bo mamy braki w środku pola, na ten moment ani porządnego defensywnego pomocnika, ani typowej 10. Jesper, wróć!
RE: Wieczysta Kraków - Lech Poznań, 1.08.26 17:30 - strzelisty jupiter - 02-08-2026 @Antonio Na papierze jest to komfortowa sytuacja, ale ja napisałem o nie komfortowej budowie skrzydeł, co oznacza że mamy piłkarzy zapalników. Co przez to rozumiem? - Palma - bez kontuzji, ale miewa mecze bez błysku (tu nie mam zastrzeżeń, bo cały czas do dyspozycji trenera i wiem, że będzie grał na miarę naszych oczekiwań), - Wålemark - nie dość że podatny na kontuzje, to jeszcze gra w kratkę jak Palma (znowu wypadnie na długo i sanki), - Håkans - nie przekonuje mnie kompletnie piłkarsko od samego początku, kojarzy mi się z bieganiem i to wszystko (jest to dla mnie max rezerwowy na Ekstraklasę), długo go też nie było z powodów zdrowotnych, znów coś złapie i będzie kolejny minus jeden, - Sayyadmanesh - piłkarsko nadal wielka niewiadoma, miewa przebłyski, byłem jednak przeciwny temu transferowi głównie ze względu na historię kontuzji (jest to kolejny skrzydłowy po Wålemarku, Håkansie i Gholizadehu, który ma kruche zdrowie - czyli mamy obecnie czterech! takich piłkarzy na skrzydle), - Bengtsson - niech chłopak wróci jak najszybciej, tu jest moim zdaniem niezła jakość i ze zdrowiem dotąd było spoko. Z tego powodu napisałem, że konstrukcja skrzydeł jest lipna. Za dużo zdrowotnych zapalników, a sezon długi i zapewne granie dwa razy w tygodniu pewnie minimum do lutego. Będziemy cierpieć na bokach, kombinować, szukać kwadratowych jaj typu Pereira. Gdyby był jeszcze chociaż opcją ten Lisman lub kolejny młody czekał w blokach. Ale to jest wszystko co mamy. RE: Wieczysta Kraków - Lech Poznań, 1.08.26 17:30 - Róża - 02-08-2026 Dopóty się nie dowiemy, czy jakiś młody czeka w blokach dopóki ktoś młodego nie wyciągnie z rezerw. Teraz wzięli Bartczaka na lewą obronę i się okazało, że daje radę. A na skrzydle ponoć hasa Stankiewicz, reprezentant. Zresztą mecz z Aarhus powinien dać trochę inspiracji, tam chyba młodych nie głaszczą tylko traktują ich jak normalnych piłkarzy. RE: Wieczysta Kraków - Lech Poznań, 1.08.26 17:30 - strzelisty jupiter - 02-08-2026 Skoro jest Stankiewicz, a my słyniemy z wprowadzania młodzieży, to wytłumacz mi dlaczego nie ma go nawet na ławce zarówno w meczu z Cracovią, jak i Wieczystą. W obu spotkaniach mieliśmy w rezerwie jednego piłkarza mniej niż przeciwnicy, a we wczorajszym spotkaniu przez ostatni kwadrans z lekkim okładem po skrzydełku hasał Gumny na zmianę z Pereirą. Na ławce mieliśmy tylko jedynego Håkansa ze skrzydłowych. Idealna okazja by młody pokopał w sytuacji, gdy czekamy na Bengtssona. RE: Wieczysta Kraków - Lech Poznań, 1.08.26 17:30 - Antonio - 02-08-2026 Bo grali w rezerwach RE: Wieczysta Kraków - Lech Poznań, 1.08.26 17:30 - strzelisty jupiter - 02-08-2026 Brawo. Rezerwy zawsze powinny być priorytetem w sytuacji, gdy w pierwszej drużynie kontuzjowany jest zmiennik na daną pozycję, a na ławce siedzi tylko Håkans. Przy całym szacunku dla Victorii Września, z którą ten Stankiewicz się kopał po czołach. |