Forum WL
Raków Częstochowa - Lech Poznań, 24.09.2025 18:45 - Wersja do druku

+- Forum WL (https://www.wiaralecha.pl/forum)
+-- Dział: Forum Kibiców Lecha Poznań (https://www.wiaralecha.pl/forum/forumdisplay.php?fid=1)
+--- Dział: Lech Poznań (https://www.wiaralecha.pl/forum/forumdisplay.php?fid=3)
+---- Dział: Mecze Lecha Poznań (https://www.wiaralecha.pl/forum/forumdisplay.php?fid=15)
+---- Wątek: Raków Częstochowa - Lech Poznań, 24.09.2025 18:45 (/showthread.php?tid=162)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

RE: Raków Częstochowa - Lech Poznań 24.09.25 - pacal - 24-09-2025

(24-09-2025, 22:34)galis napisał(a): Nie pamiętam czy widziałem mecz gdzie Druzyna grającą w 10 przez  40 minut nie wyprowadziła żadnej kontry lub w jakikolwiek inny sposób zagroziła przeciwnikowi.

A nie pamiętasz że prawie im strzeliliśmy bramkę na 3:2 po rogu - z linii wybili?
Czy to się u Ciebie nie liczy jako groźna sytuacja?

RE: Raków Częstochowa - Lech Poznań 24.09.25 - Mosina - 24-09-2025

galis - jeśli to nazywasz strzałem Smile

i jeszcze nikt o tym nie wspomniał, ale mega fuksa mieliśmy przy spalonym Lopeza, bo to była setka i jedyne co mogło nas uratować to właśnie wyjście za linie piłki. mega błąd z jego strony

RE: Raków Częstochowa - Lech Poznań 24.09.25 - galis - 24-09-2025

O taką kontrę mi chodziło, bez względu vzy był spalony czy nie
Edit. Jóźwiaka to już chyba był?

ale my nie mamy Pietuszewskiego czy Jóźwiaka tylko np Lismana. ale wyrysowali tę linię że ch... tam było widać

tak - Jóźwiaka był, ale to chyba ten jedyny celny Smile

żeby nie było off-topowo, tym bardziej szkoda bo mogliśmy odrobić 2 pkt do Jagi

RE: Raków Częstochowa - Lech Poznań 24.09.25 - galis - 24-09-2025

To nie ma znaczenia, nie porównujmy nieporównywalnego. Myślę że wiesz o czym piszę, byliśmy o klasę wyżej do 55 minuty, to nie było spotkanie dwóch równorzędnych w tym dniu Druzym by nawet e osłabieniu nagle zagrać taką kupę. To miałem na myśli i nawet postawa patocelebryty tego nie zmienia

tak wiem o czym mówisz. i tak jak Ciebie mnie też to raziło ale nie byłem zdziwiony. ile widziałem takich meczów, że kartka czerwona dla jednej drużyny zabijała praktycznie mecz bo Ci się cofali i bronili całą 10. A nawet coś potrafili skontrować. my nie potrafimy się bronić tylko na swojej połowie bo nasza siła to wysoki presing i intensywność, do tego zadziała psychologia a do tego te 2 bramki to był przypadek a to co powinno ewentualnie dla nich paść, to akurat nie strzelili. Równie dobrze mogliśmy ten wynik utrzymać, a po 2:2 nie było już z czego odwrócić wyniku - a to już zrzucam na mega słabą ławkę - i wracamy do QV Smile

RE: Raków Częstochowa - Lech Poznań 24.09.25 - strzelisty jupiter - 25-09-2025

Szacunek dla Palmy za wlanie odrobiny charakteru do tej miałkiej mieszaniny jaką jest nasza kadra. Piłkarsko mamy niezły skład, jaj brakuje mi od dawna. Widać to niejednokrotnie w sytuacjach, gdy aż się prosi by wstawić się za poszkodowanym kolegą z drużyny czy rzucić się watahą do gardła panoszącego się przeciwnika.
Szkoda jedynie pauzy, pewnie dłuższej znając standardy Ekstraklasy w podejściu do Lecha Poznań. Niejeden dostałby żółtko.

RE: Raków Częstochowa - Lech Poznań 24.09.25 - Antonio - 25-09-2025

Charakter można inaczej pokazać niż osłabienie drużyny w zupełnie niegroźnej sytuacji.

RE: Raków Częstochowa - Lech Poznań 24.09.25 - strzelisty jupiter - 25-09-2025

Wątpię, by chciał nas osłabić. Wszedł wślizgiem, Arsenić zastawił piłkę nogą i tyle.
A Palma - jak już wcześniej pisałem - jest obecnie naszym najlepszym zawodnikiem. Wczoraj świetna asysta i gol.
Ishak się trzymał pod prawym pośladkiem wczoraj tuż przed zmianą wyraźnie utykając. Miało to miejsce w polu karnym Rakowa.

RE: Raków Częstochowa - Lech Poznań 24.09.25 - Antonio - 25-09-2025

Ja bym wolał, żeby agresywne wejścia zachowywał na bardziej kryzysowe sytuacje niż odbiór piłki pod linią końcową połowy przeciwnika. Niepotrzebnie zaryzykował a tak jak mówisz jest naszym najlepszym piłkarzem a w niedzielę gramy z lepszą drużyną niż Raków piździaków.