Forum WL
Quo Vadis Lech Poznań - Wersja do druku

+- Forum WL (https://www.wiaralecha.pl/forum)
+-- Dział: Forum Kibiców Lecha Poznań (https://www.wiaralecha.pl/forum/forumdisplay.php?fid=1)
+--- Dział: Lech Poznań (https://www.wiaralecha.pl/forum/forumdisplay.php?fid=3)
+---- Dział: Quo Vadis? (https://www.wiaralecha.pl/forum/forumdisplay.php?fid=16)
+---- Wątek: Quo Vadis Lech Poznań (/showthread.php?tid=127)

RE: Quo Vadis Lech Poznań - Róża - 25-12-2025

Nie chcą podjąć ryzyka i dlatego od tylu lat są w piłce a inne meteory częstokroć zostawiają spaloną ziemię po sobie.

RE: Quo Vadis Lech Poznań - strzelisty jupiter - 25-12-2025

Ale w gablocie - jak na dotychczasowe ekstraklasowe warunki*- przyznasz, powinno być więcej.

* nikt finansowo, potencjałem dotąd spektakularnie nie odskoczył, a wręcz byliśmy w czołówce

RE: Quo Vadis Lech Poznań - Róża - 25-12-2025

Oczywiście. Zwłaszcza za starego Rutka myślałem, że polecimy na grubo ze wszystkim. Teraz się cieszę ze wszystkiego. I dostrzegam bardzo powolny rozwój a takie akcje jak w żydzewie nie robią na mnie żadnego wrażenia.

RE: Quo Vadis Lech Poznań - strzelisty jupiter - 25-12-2025

Z drugą częścią ostatniego zdania pełna zgoda. W Ekstraklasie to nigdy nie było: wuchta bejmów, pstryk i gablota się zapełnia. Potrzeba lat, jednak sporych umiejętności w wyszukiwaniu sensownych wzmocnień, stabilizacji (trener, wizja) i trochę szczęścia.
Nagłego wzrostu pozycji sportowej Zgierza w lidze również się nie obawiam.

RE: Quo Vadis Lech Poznań - Mosina - 25-12-2025

(25-12-2025, 16:23)strzelisty jupiter napisał(a): @Mosina
Hybryda, bo nie uważam byśmy byli bogaci. Jesteśmy jak na polskie warunki ni to biedni, ni to bogaci. Oni po prostu nie chcą zaryzykować w kluczowych momentach.

co to znaczy nito nito. NIe mówimy o potencjale właścicielskim, tylko stricte wielkości budżetu. Który od lat jest w top 2(?) ligi. To jak nie jesteśmy bogaci?
To że inni właściciele mogliby więcej a nie robią to inny temat.

oczywiście ja akurat też bardzo doceniam to co mamy, może dlatego że wyrosłem z biednego WKP. i wierzę w pracę u podstaw na wszystkich frontach. Ale też mam przeświadczenie - i nie jestem w tym osamotniony, że przespaliśmy nasz czas, i dopuszczam możliwość że ktoś z innymi możliwościami finansowymi skróci sobie ten okres inkubacji do sukcesu. Możliw? czy nie? Smile

RE: Quo Vadis Lech Poznań - Pinkin - 25-12-2025

Możliwe, ale bardzo kosztowne, Jakubas już zaciska pasa, Świerczewski też pewnie zakręci trochę kurek bez wuefisty. Dobrzyński musi przepłacać, czy to za zawodników, czy pensjami. Jak w tym sezonie nie zrobią pucharów, a nie zrobią, to może w przyszłym jeszcze dosypie. A potem może być różnie.
Szczecina i Gdańska nie liczę bo tam są pasożyty.

RE: Quo Vadis Lech Poznań - MichalM - 26-12-2025

(25-12-2025, 20:58)Mosina napisał(a):
(25-12-2025, 16:23)strzelisty jupiter napisał(a): @Mosina
Hybryda, bo nie uważam byśmy byli bogaci. Jesteśmy jak na polskie warunki ni to biedni, ni to bogaci. Oni po prostu nie chcą zaryzykować w kluczowych momentach.

co to znaczy nito nito. NIe mówimy o potencjale właścicielskim, tylko stricte wielkości budżetu. Który od lat jest w top 2(?) ligi. To jak nie jesteśmy bogaci?
To że inni właściciele mogliby więcej a nie robią to inny temat.

oczywiście ja akurat też bardzo doceniam to co mamy, może dlatego że wyrosłem z biednego WKP. i wierzę w pracę u podstaw na wszystkich frontach. Ale też mam przeświadczenie - i nie jestem w tym osamotniony, że przespaliśmy nasz czas, i dopuszczam możliwość że ktoś z innymi możliwościami finansowymi skróci sobie ten okres inkubacji do sukcesu. Możliw? czy nie? Smile

My jesteśmy hybrydą: bogaci, a zarządzanie prób i błędów, a nuż się uda.
Też mam wrażenie, że nasza polityka jest zachowawcza. Mieliśmy kilka razy okazję odskoczyć.
I co zauważyłem, oczywiście mogę się mylić ale i nas jest tak, że zbroimy się by zdobyć mistrzostwo a pasujemy gdy je zdobędziemy. Takie powiedzieliśmy A, ale B nas nie interesuje bądź brak odwagi. Jeśli już to zrobimy tzn powiemy B, to niestety jest za późno.

RE: Quo Vadis Lech Poznań - Róża - 26-12-2025

Tak jesteśmy bogaci, że rok temu szukaliśmy napastnika za 500 tysięcy euro maksymalnie.

RE: Quo Vadis Lech Poznań - MichalM - 26-12-2025

Bogaci ale skąpi, syndrom Sknerusa Mckwacza

RE: Quo Vadis Lech Poznań - Róża - 27-12-2025

1. Skąpstwo jest królową przywar.
2. Skąpstwo ma (...) dar jasnowidzenia przyszłości.

Niepotrzebne skreślić.