![]() |
|
Mistrzostwa Świata w Piłce Nożnej 2026 - Wersja do druku +- Forum WL (https://www.wiaralecha.pl/forum) +-- Dział: Forum Kibiców Lecha Poznań (https://www.wiaralecha.pl/forum/forumdisplay.php?fid=1) +--- Dział: Sport (https://www.wiaralecha.pl/forum/forumdisplay.php?fid=5) +--- Wątek: Mistrzostwa Świata w Piłce Nożnej 2026 (/showthread.php?tid=228) |
RE: Mistrzostwa Świata w Piłce Nożnej 2026 - strzelisty jupiter - 25-06-2026 RPA z awansem z drugiego miejsca. W Czechach już od jakiegoś czasu w piłce reprezentacyjnej równia pochyła. Znamy pierwszą parę 1/16 - RPA vs Kanada. Ale chujnia. ![]() W zasadzie od fazy play-off zacznie się prawdziwy mundial, zostaną wtedy prawilne 32 drużyny. RE: Mistrzostwa Świata w Piłce Nożnej 2026 - Mosina - 25-06-2026 dla mnie prawilny zacznie się od 1/8 - tak jakoś się przyzwyczaiłem przez całe życie RE: Mistrzostwa Świata w Piłce Nożnej 2026 - strzelisty jupiter - 25-06-2026 Mój pierwszy świadomy, w pełni obejrzany mundial to Francja '98. Od tego turnieju 32 ekipy grały. Rok 1994 pamiętam jak przez mgłę - do tych mistrzostw brały w nich udział 24 reprezentacje (oczywiście nie licząc od pierwszego mundialu, tylko któregoś z kolei). A pierwszy turniej którym się jarałem i oglądałem to Euro '96 w Anglii. RE: Mistrzostwa Świata w Piłce Nożnej 2026 - Mosina - 25-06-2026 a ile grało w fazie pucharowej? RE: Mistrzostwa Świata w Piłce Nożnej 2026 - rojber - 25-06-2026 Mundial w USA pamiętam jak przez mgłę ale jak mnie pamięć nie myli to faza pucharowa zaczynała się od 1/8. Natomiast tak jak Strzelisty to France 98 był w pełni świadomie z emocjami obejrzanym mundialem. Z resztą dla mnie to najlepszy mundial jaki dotychczas obejrzałem, pewnie przez lata beztroskiego dzieciństwa i hopisy ze Snickersów
RE: Mistrzostwa Świata w Piłce Nożnej 2026 - strzelisty jupiter - 25-06-2026 Znaczy dla mnie ten pierwszy mundial z roku 1998 był ekscytujący cały, czyli od grup. Pamiętam zarąbistą Jugosławię w grupie - czasy Mihajlovicia, Mijatovicia. Siniša już Świętej Pamięci. Chyba mój najlepszy mundial. Pewnie dlatego że pierwszy. Album Panini, karty, naklejki - klimat. Sentyment.
RE: Mistrzostwa Świata w Piłce Nożnej 2026 - rojber - 25-06-2026 To mi tak utkwili Rumuni z Hagi, Munteanu i z ekipą których nazwiska kończyły się na -escu
RE: Mistrzostwa Świata w Piłce Nożnej 2026 - strzelisty jupiter - 25-06-2026 No i prawdziwy Ronaldo Luis Nazario de Lima, a nie jakieś przebierańce.
RE: Mistrzostwa Świata w Piłce Nożnej 2026 - rojber - 25-06-2026 Ogólnie wtedy kibicowałem Angolom ale to głównie za sprawą Gazzy
RE: Mistrzostwa Świata w Piłce Nożnej 2026 - Mosina - 25-06-2026 aż się boję przyznać który był mój pierwszy całkiem świadomy, a który już bardzo świadomy i czekany. na pierwszym Polska była 3cia na świecie, na drugim odpadła z Brazylią w 1/8 co uznano wtedy za mega rozczarowanie ![]() ludzie oglądali razem po 10-15 w pokojach, nie wszyscy mieli kolorowe telewizory, na ulicach pustki i okrzyki radości po strzałach naszych do siatki....OMG!
|