![]() |
Quo Vadis Lech Poznań - Wersja do druku +- Forum WL (https://www.wiaralecha.pl/forum) +-- Dział: Forum Kibiców Lecha Poznań (https://www.wiaralecha.pl/forum/forumdisplay.php?fid=1) +--- Dział: Lech Poznań (https://www.wiaralecha.pl/forum/forumdisplay.php?fid=3) +---- Dział: Quo Vadis? (https://www.wiaralecha.pl/forum/forumdisplay.php?fid=16) +---- Wątek: Quo Vadis Lech Poznań (/showthread.php?tid=127) |
Quo Vadis Lech Poznań - Pucenty - 26-05-2025 Nie znalazłem nigdzie wątku, który pasowałby do kwestii budowania kadry Lecha na nadchodzący sezon, stąd pozwoliłem sobie założyć nowy wątek. Pewnie przyda się też do innych kwestii... Jak powinna wyglądać kadra na nowy sezon? W mojej ocenie: Powinni przyjść: Carstensen - zbić cenę do 1 mln EUR i nie pierdolić się dalej, tylko wykupić. LO - kozak, gość na poziomie Vinagre z jesieni powinien być priorytetem. Gurgul przy grze co 3 dni i tak uzbiera mnóstwo minut i będzie się fajnie rozwijał Linetty - bo to może być ten moment dla niego na powrót. Potem może już być dla niego za późno... nr 10 - w przypadku odejścia Sousy trzeba ściągać kozaka na nr 10. nr 9 - kozak na atak, który ma rywalizować z Ishakiem o pozycję nr 9. Fajnie by było, gdyby miał "funkcję" skrzydłowego (coś jak Kownacki miał), bo wtedy może być łatwiej o przekonanie iż taki dostanie wiele szans. Bonusowo: Marcin Kamiński - na rywalizację na ŚO Powinni odejść: Fiabema - niech się ogrywa na wypożyczeniu w Termalice Szymczak - niech zostanie w Katowicach na kolejny sezon i tam zagra cały sezon jako pierwszy nr 9. Andersson, Hoffman, Pingot - nie te buty Znaki zapytania: Hotić - ożył pod koniec sezonu, jeśli zgodziłby się ze swoją rolą i przestał stroić fochy to jest naprawdę solidny piłkarz. Ale rozumiem, że chce odejść, jestem z tym ok. Podstawowa 11: Mrozek Pereira (Carstensen), Douglas, Milić, LO Ali, Linetty, Kozubal, Walemark (Hakans) Sousa lub nr 10 Ishak ławka: Bąkowski, Salamon, Gurgul, Carstensen, Hakans, Barański, Thordarson, Murawski, Lisman, drugi nr 9, Jagiełło Wychodzi 5 transferów, z czego 3 bardzo mocne, z czego minimum 2 z miejsca do pierwszej 11. Więcej chyba nawet nie powinno być, bo i tak z moim składem powyżej w Ekstraklasie przy braku kontuzji dwóch graczy ląduje na trybunach, a nie wprowadziłem w nim żadnego nowego młodego (Mońki, Lismana nie liczę, tylko traktuje jak pełnoprawnych graczy pierwszego zespołu...). Brakuje mi w tej pace tylko trzeciego napastnika... Fajnie by było, gdybyśmy celowali w kaliber i profile zawodników jak Carstensen czy Walemark. RE: Quo Vadis Lech Poznań - Pinkin - 26-05-2025 Ja tylko nadmienię, że zdobyliśmy mistrzostwo, równocześnie wygrywając Pro Junior System, a to już jest sztuka. RE: Quo Vadis Lech Poznań - Bartas98 - 26-05-2025 Przede wszystkim musi przyjść lewy obrońca i to jakiś kozak jak Rebocho,Gurgul nie da rady tyle grać i nie oszukujmy się technicznie jest drewniany+zmiennik Ishaka ale na bardzo podobnym poziomie a nie jakaś zapchajdziura.Reszta zależy od tego kto odejdzie RE: Quo Vadis Lech Poznań - galis - 26-05-2025 W Pro Junior akurat mieliśmy drugie miejsce co jednak w żaden sposób nie burzy teorii że zdobyliśmy Majstra stawiając na młodzież RE: Quo Vadis Lech Poznań - raszko - 27-05-2025 Dajcie już kuźwa spokój temu Gurgulowi, chłopak jest rocznikowo 2 lata młodszy od Kozubala, nie był nigdzie na wypożyczeniu gdzie mógłby się ograć, od razu wchodzi do pierwszej drużyny i daje radę (fakt wykorzystuje sytuacje że na jego pozycji jest wakat ale to nie jego wina). A obrywa się mu w co drugim wątku. RE: Quo Vadis Lech Poznań - rojber - 27-05-2025 No ale mamy zakrzywiać rzeczywistość? Bo nie rozumiem. Skoro popełnia błędy, czasem kompletnie nie dojeżdża no to chyba należy o tym wspomnieć. W mojej ocenie na ten moment na Lecha jest za słaby i powinien czym prędzej pójść na wypożyczenie, chyba, że już mu się spieszy na zachód to wtedy transfer out. Chcemy walczyć o LM to stety/niestety ale musimy się pozbywać słabych ogniw. RE: Quo Vadis Lech Poznań - Skorpion - 27-05-2025 Jak mamy dać spokój piłkarzowi który robi błędy i jest słaby. Bo wychowanek? no jprd... RE: Quo Vadis Lech Poznań - raszko - 27-05-2025 A konkretnie to kiedy kompletnie nie dojechał ?? Za mecz z Piastem na flascore ma 2 ocenę po Sousie (wcześniejszych nie chce mi się sprawdzać, zapewne wiele meczy ma słabszych). Gdzie chcesz wypożyczyć zawodnika, który rozegrał 30 meczy w sezonie dla mistrza Polski - do 1 ligi?? Powołanego niedawno do PIERWSZEJ reprezentacji. Etatowego młodzieżowego kadrowicza (gdzieś tam nawet kapitanem jest). Powołanego dzisiaj na młodzieżowe ME. Sprzedać za frytki ??? Na Skórasia też się lał hejt a później ciągnął zespół w LK. Na Kownackiego też pewnie gwizdaliście jak schodził w ostatnim meczu przed wyjazdem. RE: Quo Vadis Lech Poznań - uncoolben - 27-05-2025 (27-05-2025, 08:55)raszko napisał(a): Dajcie już kuźwa spokój temu Gurgulowi, chłopak jest rocznikowo 2 lata młodszy od Kozubala, nie był nigdzie na wypożyczeniu gdzie mógłby się ograć, od razu wchodzi do pierwszej drużyny i daje radę (fakt wykorzystuje sytuacje że na jego pozycji jest wakat ale to nie jego wina). A obrywa się mu w co drugim wątku. Ej, ale tu nikt nie jedzie po Gurgulu - to, że jest (jeszcze) trochę drewniany nie znaczy, ze to nie jest perspektywiczny talent. Po prostu musimy zakontraktowac drugiego porządnego LO, chyba, że wiążemy nadzieje z Anderssonem... RE: Quo Vadis Lech Poznań - Skorpion - 27-05-2025 Było parę meczy gdzie wtopił i wtedy była krytyka. A to, że chcemy drugiego LO na poziomie Rebocho albo wyżej to normalne klub ma się rozwijać a nie opierać na jednym 18 latku wychowanku a potem nerwowo łatać Milicem. |