Forum WL
Lech Poznań - KuPS Kuopio, 26.02.2026 21:00 LKE - Wersja do druku

+- Forum WL (https://www.wiaralecha.pl/forum)
+-- Dział: Forum Kibiców Lecha Poznań (https://www.wiaralecha.pl/forum/forumdisplay.php?fid=1)
+--- Dział: Lech Poznań (https://www.wiaralecha.pl/forum/forumdisplay.php?fid=3)
+---- Dział: Mecze Lecha Poznań (https://www.wiaralecha.pl/forum/forumdisplay.php?fid=15)
+---- Wątek: Lech Poznań - KuPS Kuopio, 26.02.2026 21:00 LKE (/showthread.php?tid=199)

Strony: 1 2 3 4 5

Lech Poznań - KuPS Kuopio, 26.02.2026 21:00 LKE - rojber - 24-02-2026

No dobra, można powoli już myśleć o rewanżu z Finami. Delikatna rotacja a przy korzystnym wyniku do przerwy w drugiej połowie kolejna wymiana składu. Ciekawi mnie bardzo obsada bramki, wydawać by się mogło, że w tym sezonie prawdopodobnie lepszej okazji do gry nie będzie. Z drugiej jednak strony wolałbym chyba nie kusić losu.

RE: Lech Poznań - KuPS Kuopio, 26.02.2026 21:00 LKE - Skorpion - 24-02-2026

To ostatnia szansa, żeby zagrał rezerwowy bramkarz. Jak już to poszło w tą stronę to może i Alex na środku i Gisli w środku. Reszta w miarę podstawowa bo za parę dni Raków.

RE: Lech Poznań - KuPS Kuopio, 26.02.2026 21:00 LKE - secret - 24-02-2026

"Teoretycznie" druga jedenastka (Andreev - Pereira Douglas Skrzypczak Moutinho - Ouma Thordarson - Walemark Palma Ismaheel - Agnero) powinna dać rade Smile

Ale wiadomo, że tak się nie wydarzy i nie ma co ryzykować, więc mi by pasowało takie coś: Mrozek - Pereira Mońka Skrzypczak Moutinho - Kozubal Thordarson - Rodriguez Palma Ismaheel - Ishak
Myślałem o Oumie zamiast Thordarsona, ale doszedłem do wniosku że on czasami nie myśli i mógłby odpalić jakąś czerwoną kartkę w pierwszej połowie, albo głupkowatą stratę...

RE: Lech Poznań - KuPS Kuopio, 26.02.2026 21:00 LKE - strzelisty jupiter - 24-02-2026

Musi być jakaś przerwa w zwycięskiej serii. Rzadko kiedy da się wygrywać w kolejnych sześciu meczach, a zdecydowanie ważniejszy jest ten z Rakowem. W Częstochowie był remis, my i oni wysoko, a przy równej liczbie punktów na koniec sezonu w pierwszej kolejności znaczenie ma bilans bezpośrednich starć. Więc w niedzielę tylko wygrana się liczy.

RE: Lech Poznań - KuPS Kuopio, 26.02.2026 21:00 LKE - Mosina - 24-02-2026

Musi to na rusi Smile Seria buduje morale i pewność siebie, przerwanie - nawet bez konsekwencji, podważa to wszystko. Zero odpuszczania - w granicach rozsądku rzecz jasna. W podstawie Palma, Tofik, nowy bramkarz, Joel i Skrzypa. chyba starczy rotacji. po przerwie Gisli, Agnero. Zabepieczyć mecz, w drugiej zwolnić tempo. tak to widzę

RE: Lech Poznań - KuPS Kuopio, 26.02.2026 21:00 LKE - Pucenty - 24-02-2026

Wszystko ok, ale ja chcę widzieć Agnero od 1'. Zwłaszcza, że Ishak od początku wiosny wygląda średnio. Kiedy jak nie w takim meczu nasz potencjał ma się budować i ogrywać... A tak, to 11 zaproponowana przez secret brzmi super.

RE: Lech Poznań - KuPS Kuopio, 26.02.2026 21:00 LKE - rojber - 24-02-2026

(24-02-2026, 10:31)secret napisał(a): Ale wiadomo, że tak się nie wydarzy i nie ma co ryzykować, więc mi by pasowało takie coś: Mrozek - Pereira Mońka Skrzypczak Moutinho - Kozubal Thordarson - Rodriguez Palma Ismaheel - Ishak

Podmieniłbym Ishaka i wpuścił od początku Agnero. Jeśli coś z tego chłopa ma być to taki mecz jak ten z Finami jest idealny by pokazać się z lepszej strony.

RE: Lech Poznań - KuPS Kuopio, 26.02.2026 21:00 LKE - Mosina - 24-02-2026

w sumie to z punktu widzenia sił i poziomu potrzebnego do końca sezonu, to wbrew pozorom taki dwu-sparingo-całkiem poważny mecz w LK spada nam w dobrym momencie. Jest szansa budować formę, pewność, etc - tych którzy być może będą musieli w kluczowym momencie wejść na plac pod koniec rundy i być w formie. ale nie może ich być za dużo na raz Smile

RE: Lech Poznań - KuPS Kuopio, 26.02.2026 21:00 LKE - Jerry2015 - 24-02-2026

Widać że Kolejorz dobrze gra bo tematy meczowe zakładane co raz wcześniej Smile Co do meczu to ja bym mimo wszystko uważał. Na Gibraltar też wyszliśmy rezerwami i skończyło sie tak jak widzieliśmy. Nie ruszałbym zupełnie bloku obronnego. Tam patrząc na to ile sami sprokurowaliśmy sobie bramek w przeszłości potrzebna jest stabizacja i zgranie. Co do reszty to rotacja na skrzydłach i Agnero od początku.

RE: Lech Poznań - KuPS Kuopio, 26.02.2026 21:00 LKE - Antonio - 24-02-2026

O tym kto zagra powinny decydować głównie badania. Jak wypoczęty to niech zapierdala co 3 dni. W Jadze w każdym meczu gra 45 letni Imaz i zwykle jest najlepszy na boisku.