Witaj! Logowanie Rejestracja

Ocena wątku:
  • 3 głosów - średnia: 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Title: Lech Poznań - Pogoń Szczecin, 19.10.2025 14:45
Tryb drzewa
tylko my mamy obecnie źle zbilansowany skład. a to nie jest temat na konferencję. za dużo jakości z przodu vs brak jakości z tyłu, i nie mówię o obrońcach a bardziej o defensywnych pomocnikach. bo bazujemy na gościu który tu trafił z przypadku i na krótkoterminowe zastępstwo. Ani Kozubal, ani Thordarson, ani Jagiełło - to nie są 6. Na skrzydłach jest względny spokój ale też próby przesuwania Joela na prawe skrzydło wyszło blado, choć na papierze powinno się udać. Nie jest łatwo przekwalifikować zawodnika, więc to nie jest jedynie kwestia taktyki.
Niels o tym wie, ale na konferencjach jest bardzo ogólny i polityczny w wypowiedziach.

Odpowiedz
(20-10-2025, 13:57)Róża napisał(a): No ale co on ma powiedzieć. Jest pod obstrzałem od grudnia zeszłego roku po chwilę obecną. Czy na przykład: Mrozek nie daje tyle, co w zeszłym sezonie lub: musimy kupić lepszych obrońców niż Douglas ze Skrzypczakiem razem wzięci albo: Jagiełło zawalił 2 bramy a Ouma nie pomógł  - będzie dobrym tłumaczeniem. A może: jestem bankowcem  i nie znam się na piłce  tylko fuksem i dzięki pomocy niebios wygrałem 2 razy ligę, więc nie pytajcie mnie o obronę - będzie lepszym wytłumaczeniem?

XD tak zawsze jak się uda to zasługa niebios, nie ma w tym krzty zasługi trenera, a jak idzie gorzej to wina trenera. Big Grin Dla mnie Niels z ekipą to najlepszy skład trenerski od czasów Skorzy, a i wcześniej trzeba byłoby się dawno cofnąć. Więc nie przesadzałbym i mu zaufał. Stara się rotować i widać, że patrzy długoterminowo, żeby utrzymać tę grupę piłkarzy co ma pod formą. Wyciągnął ich z dołka w który wpadli i fajnie zaczyna ich budować. 

Okej, nie jest tak super jak w Jadze, ale bez porównania lepiej niż w Legii czy Rakowie. A też trzeba wziąć pod uwagę, że jak tłumaczy na konferencjach: Lech ma grać w określony sposób i stara się to realizować. Mega szkoda braku Murawskiego, bo ewidentnie w tej taktyce musi być ktoś taki, a jak widać ani Kozubal ani Gisli nie dają tam rady.

Odpowiedz
(20-10-2025, 17:00)Mosina napisał(a): tylko my mamy obecnie źle zbilansowany skład. a to nie jest temat na konferencję. za dużo jakości z przodu vs brak jakości z tyłu, i nie mówię o obrońcach a bardziej o defensywnych pomocnikach. bo bazujemy na gościu który tu trafił z przypadku i na krótkoterminowe zastępstwo. Ani Kozubal, ani Thordarson, ani Jagiełło - to nie są 6. Na skrzydłach jest względny sposób ale też próby przesuwania Joela na prawe skrzydło wyszło blado, choć na papierze powinno się udać. Nie jest łatwo przekwalifikować zawodnika, więc to nie jest jedynie kwestia taktyki.
Niels o tym wie, ale na konferencjach jest bardzo ogólny i polityczny w wypowiedziach.

W punkt. To jest największy problem Lecha, którego niestety nie da się ot tak rozwiązać. Bardzo wątpliwe abyśmy kupili jakiegoś kozaka na lewą stronę obrony czy na środek. W przypadku środkowych to jeszcze można liczyć na to, że tam chłopaki dojdą do optymalnej formy i ich gra się wyraźnie poprawi ale jeśli chodzi o Gurgula czy Moutinho to tutaj po prostu brakuje umiejętności. W tym wypadku bardzo mocno uwypukla się brak Murawskiego. No i jest jak jest, z przodu gra na prawdę może się podobać, mamy wręcz tam walec ofensywny a z tyłu gra wygląda tak jak byśmy mieli ananasów z 1 ligi.

Odpowiedz
W obecnej trudnej sytuacji kłopotu bogactwa na 8 i deficytu na 6 ja miałbym nadzieję, że najmłodszy z całego towarzystwa, czyli najbardziej podatny na zmianę i naukę, tj . Kozubal mógłby poprawić grę na 6tce. Tylko nie wiem, czy tam nie brakuje jednak takiego charakteru walczaka. Bo nie oglądamy takich wjazdów jakie czasem trzeba na tej pozycji robić vide Muraś, albo kiedyś młody Linetty.

Odpowiedz
Kozi jest za wątły na tę pozycję, łatwo go przestawić co widać przy kryciu podczas rożnych. Już pal licho te wślizgi, bo Ouma też ich za dużo nie robi ale ma tajming i siłę afroamerykańską.

Odpowiedz
Skrzypczak kiedyś nie był tam próbowany?

Odpowiedz
Skrzypa zaczynał jako defensywny i wraz z wiekiem przesunięty na stoperka.

Odpowiedz
Pisałem już prze startem rundy, gdy padały tutaj głosy, że nasza obrona teraz będzie hoho, że ja absolutnie nie podzielam tych głosów i mam sporę obawy. Skrzypa mnie nie przekonuje i jestem zdania, że jest on po prostu przereklamowany, nie wspominając o tym, że totalnie nie widzę w nim cech przywódczych, tak ważnych na tej pozycji. Siłą Jagi absolutnie nie była gra obronna. Gdyby mieli obronę, "jak należy", to walczyliby za nami o mistrza. Po 11 kolejkach poprzedniego sezonu mieli o jedną bramkę mniej straconą, niż my obecnie.

Gdy na to nałoży się brak Murasia, to mamy to, co mamy. Douglas to nie jest tym czyszczącego penera. Nasze obecnie szóstki podobnie. Druga bramka w niedzielę jest tego kwintesencją. Ich czarny powinien być przetrącony na starcie. Mam trochę skojarzenia z bramką, która wbiło nam kiedyś Podbeskidzie, gdzie Puchacz biegł za gościem przez pół boiska i nie mógł go dogonić...

Priorytetem transferowym jest dla mnie obecnie stoper w prawdziwego zdarzenia. Lider defensywy. Cholera wie, co będzie z Murasiem po tej kontuzji, Więc tutaj następna pozycja na musiku, a biorąc pod uwagę., że Oumy zaraz nie będzie, to bez porządniejszego sypnięcia groszem na transfer i/lub kontrakt się nie obędzie, bo będziemy kończyli sezony z bilansem bramkowym 80:62.....

Odpowiedz

Skocz do:

Browsing: 1 gości