Witaj! Logowanie Rejestracja

Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Title: Piast Gliwice - Lech Poznań, 3.12.2025 20:30 PP
Tryb drzewa
Wg mnie zarówno Agnero jak i Pablo mają potencjał.

Pablo to nigdy nie będzie Afonso, ale ma inne atuty, nie jest to jak się wydaje grajcar na miarę Palmy czy nawet Aliego, ale powinien być solidnym trybikiem w Lechu. Idzie do pressingu, pomaga w obronie, potrafi ładnie przerzucić, czasami dobrze dogra. Myślę, że będzie solidnie.

Agnero zaczął robić to czego wymaga się od napastników. Strzelać gole. Kwestię takie jak pressing, itp. myślę, że się nauczy. A co do flopów jak zepsuta kontra, złe dogranie. W ostatnim czasie to też problem Ishaka, który również wielokrotnie psuje sporo jak na niego zagrań. Takie kwestię myślę zweryfikują czy Agnero będzie nadawał się na większe granie czy nie. Najważniejsze to niech strzela gole i złapie pewność siebie.

Wiecie, chłopaki może się ogarną. Jeszcze niedawno Gurgula część z forumowiczów wyrzucała na wypożyczenie do pierwszej ligi, a aktualnie Gurgul to trzy dni gra co najmniej solidnie i w mojej ocenie, obok aktualnie Mońki, to najpewniejszy punkt w obronie z dodatkowo sporo ilością fajnych zagrań ofensywnych. W mojej ocenie, to za Gurgula (gościu ma 19 lat, a leci mu drugi pełny sezon w ekstraklasie) może najwięcej dostać, a nie za Kozubala przykładowo.

Odpowiedz
Afonso przez cały pobyt w Lechu nie był tak zaangażowany w destrukcji jak Pablo wczoraj czy w każdym innym ostatnio listopadowym meczu. Jego największym problemem moim zdaniem jest skuteczność, statystykę celnych strzałów ma 50% a te strzały też nie są specjalnie dobre. Wczoraj mógł strzelić 2 i skończyć z asystą. Najlepiej podaje z pierwszej po ziemi ale jeszcze nie każdy to łapie w Lechu.

Odpowiedz
myślę że Pablo ma pewien pierwiastek, którego bardzo nam brakowało w Lechu. Tzn ogromne zaangażowanie, nie tylko na poziomie "reakcji" ale intensywności, biegania, wchodzenia w pojedynek. Dodam że tylko mówię o fazie odbioru piłki.
To jak się koleś cieszył bo wygraniu pojedynku biegowego, i zablokowania przeciwnika (przerwanie akcji po faulu którego chyba nie było) - to naprawdę jest budujące.
Więc trudno mi to krytykować. Jak nie zbiera głupich kartek i nie wylatuje z boiska - to tylko sie cieszyć.
Pytanie tylko czy potrafi pooprawić grę do przodu - gdzie jest fajnie, ale mogłoby być lepiej - i tu widac różnice z Afonso (czyli jest na odwrót bo Sousa słabo bronił). Dodam tylko ze Pablo mógł i powinien dac nam kilka bramek które mogły przesądzić i zabić przynamniej dwa mecze - Rayo i Pogoń.
Ale do samego zachowania, już się nie czepiam, bo jak wspomniałem - może nawet tego brakuje u innych.

Odpowiedz
Pablo to akurat od jakiegoś czasu walczy jak lew. Wczoraj to jego strój miał inny kolor niż biały Big Grin Ale walczak niesamowity się zrobił.

Odpowiedz
Wg mnie zawsze taki był. Może forma była gorsza i nie zwracało to tak uwagi tylko irytowało niektórych. Potem powstały durne artykuły o wysoko noszonej głowie.
Wg mnie zawsze się wściekał bo widział, że szło słabo ale niekoniecznie wynikało to z tego, że on jest super a reszta dno.

Odpowiedz
Nikt nie mówi, że to będzie Messi czy Sousa ale od razu meczy nie można mu odmówić zostawianie serca na boisku. Walczy i się stara.

Odpowiedz
Oglądam mecz Piast - Legia.... Nasi w Gliwicach wyglądali jak Barcelona, Real czy inny TOP zespół. Tym bardziej należą się im brawa

Odpowiedz
Też tak pomyślałem. No ale teraz gra last 3 ligowej tabeli. Więc czego tu oczekiwać Wink
Ale czemu tam nie było karnego za trzymanie przez Wszołka
Ale jest!!!

Odpowiedz
No dobra, ale oni grają chyba na ilość główek xd

My staraliśmy się grać po ziemi, tworzyć akcje...

Odpowiedz
Na ,,wiosnę'' zagramy na nowej murawie.

Odpowiedz

Skocz do:

Browsing: 1 gości