Liczba postów: 13
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
Gościowi wczoraj nic nie wychodziło, ciężko mi uwierzyć że gość który nie daje jakości w takim meczu w 1-wszej lidze przyjdzie tutaj i będzie naciskać na Ishaka. Chyba że jako trzeci napastnik, wtedy zapraszamy serdecznie.
Liczba postów: 312
Reputacja:
6
Też mam obawy, czy powinniśmy celować w tego typu zawodników, którzy mieliby wzmocnić nasz atak, a na których trzeba jednak wydać pewnie niemałą kwotę. Facet ma 28 lat i nie zaistniał do tej pory w poważnej piłce. . Ale co najgorsze, został w tej Wiśle ze względu "na miłość do klubu, w którym nigdy nie czuł się tak dobrze". Już pal licho tą miłość, ale świadczy to też o jego ambicjach...
Liczba postów: 426
Liczba wątków: 6
Reputacja:
7
tak to można powiedzieć o każdym naszym zawodniku w meczach gdzie kompletnie nam nie szło. Ishak w meczu z Piastem też "nie dawał rady". Akurat Rodado daje liczby i to w lidze która wcale nie jest taka oczywista, więc jakoś trudno to podważać. A jego miłość do klubu - jakoś średnio wierzę w takie wyznania od piłkarzy, a nawet jeśli - to chyba dobrze. może ma inne cele życiowe niż gonienie za kasą i rozwojem za wszelką cenę. W sumie tego chcieliśmy od Ishaka który został bo jest mu tutaj dobrze.
Liczba postów: 312
Reputacja:
6
30-05-2025, 14:56
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 30-05-2025, 15:39 przez Icek.)
Ale ja nic nie pisałem o JEDNYM meczu, który mu nie wyszedł i w żadnym momencie mojej wypowiedzi nie dokonałem na tej podstawie oceny. Podobnie z "miłością do klubu". Przecież napisałem "pal licho z nią". Po prostu wstawiłem cytat, w którym te słowa padły, a chodziło o to, że dobrze mu w tym klubie. Polskim PIERWSZOLIGOWYM klubie.
Napisałem o tym, że facet w wieku 28 lat nie wyściubił nosa ponad 1. ligę polską i jest mu w tej lidze dobrze. W tej samej lidze, w której liczby robił też Czubak, który jest 3 lata młodszy od niego. Tak szczerze? To chyba bym już wolał Czubaka, za którego trzeba było zapłacić 700 tys. EUR, a który w tym sezonie miał te liczby jeszcze lepsze, niż Rodado...W Belgii zagrał w tej rundzie.....57 minut...Gdyby za Rodado wystarczyło zapłacić 700 tys. EUR, to bym się zastanowił, ale nadal miałbym wątpliwości, jak powyżej...
No i gdzie porównanie reprezentanta Szwecji, kapitana dwukrotnego mistrza polski, faceta, którego nawet w Warszawie traktują jak najlepszego napastnika naszej ligi ostatnich lat, ćwierćfinalisty LKE, faceta, który w Ekstraklasie zdobył 73 bramki, miał 2-3 sezony z dwucyfrówkami w ekstraklasie duńskiej, podobnie w 2. Bundeslidze, grał w 1. Bundeslidze, z wicemistrzem....baraży o Ekstraklasę? Tak, wiem, zdobył też PP. Więc owszem, Ishak został, bo jest mu tutaj dobrze. Ale dlaczego jest mu dobrze? Gdyż jest ambitnym facetem, świadomym tego, że w tym wieku już wielkiej kariery na zachodzie nie zrobi, a w Lechu może zdobywać trofea i grać w Europie. No i nieźle zarobić...A dlaczego jest dobrze Rodado w Krakowie?
Liczba postów: 426
Liczba wątków: 6
Reputacja:
7
30-05-2025, 15:15
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 30-05-2025, 16:51 przez Mosina.)
W połowie odpisywałem na post Adi2050, na wyciąganie wniosków z jednego nieudanego meczu, gdzie w ostatnich 2 latach strzelał ponad 20 bramek na sezon
Liczba postów: 791
Liczba wątków: 3
Reputacja:
6
Warta niby dostała licencję na 2 ligę więc nie jest aż tak źle. Pytanie czy gra w Grodzisku ma sens.
Liczba postów: 791
Liczba wątków: 3
Reputacja:
6
Nie ma tam się wszystkim skończyły kontrakty albo mieli klauzurę spadku. Już teraz był to zbiór leniwych nierobów którym się nie chciało i trafili tam z przypadku. W drugiej lidze będzie jeszcze gorzej.