Witaj! Logowanie Rejestracja

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Title: Quo Vadis Rodzina R.
Tryb drzewa
"Do tych wszystkich, którzy krzyczeli "Rutkowski wypiełdałaj", ja się nie poddam"

Co zrobisz? Jak nic nie zrobisz. Non stop to samo. Mistrz, parę sezonów przejściowych, jakieś tam występy w europuchary, mistrz i tak w kółko. I nie zmienia się nic

Odpowiedz
Tylko teraz o mistrza będzie trudniej bo liga ruszyła do przodu. W europie też jest coraz mniej leszczy i dostać się do nich tak łatwo nie będzie. Na razie nas dogonili a przy takim zarządzaniu za chwilę to my będziemy musieli gonić.

Odpowiedz
Po co ci mistrz.

Odpowiedz
Po to aby mieć szansę zagrać w przyszłym sezonie w pucharach. Chyba nie liczysz na to, ze z czwartego miejsca cokolwiek ugramy. Popatrz sobie jakie są zespoły w ścieżce niemistrzowskiej.

Odpowiedz
Czyli ustalone. Ekstraklasa jest najważniejsza, można robić skriny.

Odpowiedz
Wreszcie do tego doszedł.
Piotruś, kadra którą zmontowałeś ostatnio z poważnym rywalem wygrała 5. października. To już ponad miesiąc bez zwycięstwa z drużynami z "naszej ligi". Później były:
- remis z Pogonią,
- wtopa z Lincolnem,
- remis z Legią,
- remis z Motorem,
- wtopa z Rayo,
- wtopa z Arką.

To jest niewyobrażalna passa.

Odpowiedz
Ty jesteś naprawdę jakiś niepełnosprytny. Dla Ciebie mistrz to cel nr jeden i jebać wszystko potem. Dla mnie to tylko przystanek prowadzący do w miarę wygodnej gry w pucharach. Nie wiem jak jedziesz samochodem i ktoś ci zajedzie drogę to nie odbijesz bo zaplanowałeś, że jedziesz prosto i przypierdalasz w niego bo tak i chuj? Nie widzisz koleś, że się sytuacją zmieniła? Z tym trenerem i tymi zawodnikami nie mamy szans na awans gdziekolwiek dalej w LKE. Szwajcarzy nas zrobią, Niemcy też może porobimy Simgę. Nigdzie dalej nie awansujemy. Nie ma co snuć bajek, że się uda. Mega szkoda, bo nie będzie siana i pkt do rankingu. Ale trzeba się z tym pogodzić i robić wszystko aby za rok znowu spróbować w pucharach. To jest nasz cel. Gra w pucharach a nie jakiś mistrz a potem twoje denne posty w stylu ,, spinajmy się na Arkę jebać mecz z xyz tu sobie wstaw jakiś tuzów z Macedonii Gibraltaru czy Wysp Owczych" bo za chwilę będziemy mieli piłkarzy na poziomie tej Arki i będziesz pierwszy krzyczał ej czemu Widzew, Pogoń Jaga Legia Cracovia są przed nami się bogacą i grają w pucharach a my dostajemy od nich na piz.. i cieszymy się ze środka tabeli i robienia Arki po trudnym meczu.
Ja nie wiem nie widzisz takich podstaw?

Odpowiedz
Takich podstaw nie zauważam.

Odpowiedz
A jakie masz przesłanki do tego aby tym razem nie wierzyć w zapowiedzi Rutka, ze bez mistrza cofniemy się i on nic nie dołoży? Co składnia Cię do założenia, że tym razem Rutek pierdolnie ręką w stół i powie do Tomusia ,,na jutro widzę dwóch piłkarzy typu Palma" i gramy dalej. Tak jak to powinno wyglądać w normalnym klubie?

On wróci do promowania i sprzedawania wychowanków. Tylko że:
-inni nam odjadą bo to nie te czasy kiedy mieliśmy przewagę
-nasza akademia to już nie tamta. Teraz nie będzie co sezon transferów za 10 mln euro

Czyli będziemy w jeszcze gorszym położeniu. Wręcz w dupie.

Oczywiście jest to wizja katastroficzna ale może dojść do takich absurdów, że Ci taki Widzew podkupi młodego zdolnego bo tam się wypromuje w pucharach i pójdzie na zachód a u nas nie. I będziesz miał wychowanka latającego w barwach Widzewa, Pogoni czy Rakowa którego potem tutaj na forum ludzie będą wyzywali od sprzedajnych kur.. i judaszów.

Odpowiedz
Nawet potencjalne zawalenie wszystkiego w tym sezonie nie sądzę, żeby skończyło się wspomnianą katastrofą. A najważniejsze w nadchodzących latach będzie potencjalne zdobycie MP 2027 i 2028. Gdybyśmy musieli wybierać, to właśnie MP w którymś z tych sezonów będzie w najbliższych sezonach kluczowe. Za zdobycie obu to natomiast mógłbym poświęcić ten sezon.

Skorpion, zagramy w barażach na wiosnę.

Odpowiedz

Skocz do:

Browsing: 1 gości