Witaj! Logowanie Rejestracja

Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Title: Puchar Polski
Tryb drzewa
Wynik dla nas zły, wolałbym, żeby to Jaga miała ten mecz lub dwa więcej. Za niedługo będą grali tylko w lidze i grając raz na tydzień mogą nieźle odpalić.
Nasz Kolejorz to Nasze życie!

Odpowiedz
Puszcza namiesza w Pucharze Polski.

Puchar tysiąca drużyn.
Mecz tysiąca wrzutek z autu. Smile

Odpowiedz
Plus taki, że Pogoń zaliczyła ponad 120 min gry. Trzeba liczyć na to, żeby wylosowali Legie i nawet nie próbowali myśleć o finaleSmile
Co do Jagielloni wcale się nie zdziwię jak przejdą Belgów i będą rozgrywać jeszcze dwumecz w ćwierćfinale.

Odpowiedz
Akurat przy Jagielonii to można założyć, że potracą punkty z taką Legią, Rakowiem Pogonią czy Crakovią.

Odpowiedz
To tak ode mnie na chłodno:

Karny dla Legii? Nie. Obrońca nastrzelił się sam, więc tego według wytycznych się nie gwiżdże. Traktowane jako kiks tzw. Selfkick.

Karny dla Jagi? Tak. Ręką powiększyła obrys ciała, nienaturlanie ułożona, nie było to jakoś instynktowne i nie stanowiło następstwa ruchu ciała. Bliska odległość tutaj nie powinna być brana wobec powyższych kryteriów. Dla mnie karny.

Karny dla Jagi? Nie. Kontrowersja, ale po obejrzeniu wielu powtórek z różnych kamer i w różnym tempie, młody sam inicjuje kontakt z obrońcą. Wszołek postawił nogę, a on to wykorzystał i w niego uderzył. Dla mnie dobra interwencja VAR. Wprawdzie nie było to tak oczywista symulka jak Ameyawa w sławnym meczu też z Jagą, gdy nie działał VAR, ale moim skromnym zdaniem decyzja prawidłowa.

Co do meczu Pogoni. Nie oglądałem, ale nie słyszałem o większych kontrowersjach. Natomiast na skrócie widziałem bramkę Grosickiego i przy tym słyszałem komentarz Borka. Ja wiem, że kumpel strzelił bramkę, ale na litość boską... prawie orgazmu dostał, co najmniej jakby strzelił dla kadry. Panie Borek... oglądali to też kibice Piasta, więcej neutralności...

https://x.com/MarcinLagowski/status/1894...C6VDA&s=19

Powyżej chyba najlepsze ujęcie.

Odpowiedz
A moim zdaniem w drugiej sytuacji karny. Jest multum karnych/fauli odgwizdywanych, kiedy jakiś gracz wystawi nogę i drugi w nią wleci. Tym bardziej, że Wszołek tę nogę wystawił krótko przed tym jak Pietruszewski w nią wpadł, po drugie ta noga wystawiona była na drodze do piłki gracza Jagi. Więc albo tu mamy do czynienia z genialną decyzją sędziego w ramach przepisów, albo kibice od lat są robieni w chuj@ przy decyzjach o faulach w takim przypadku.

Odpowiedz
też uważam że karny 100%. nawet nie widać jakiegoś padolino, Wszołek próbuje wybić piłkę, nie trafia, gość przewraca sie o nogę. nie wiem co tu interpretować

Odpowiedz
Widziałem tą ostatnią z kontrowersji tzn. karny dla Jagi. I tutaj całkowicie zgadzam się z interpretacją @Kleju. To nie Wszołek spowodował upadek, tylko młody wpadł w jego nogi i to nie było wcale tak, jak mówił Żewłakow, że zastawił mu drogę i tamten nie miał wyjścia. Młody kopnął sobie piłkę tak do lewej strony, że Wszołek wcale nie był na drodze między nim a piłką, tylko jego noga była z boku toru biegu zawodnika Jagi do piłki, a ten po prostu "owinął" się o tą nogę i wykonał całkiem nienaturalny pad. I była to nieudana próba inicjacji kontaktu, bo suma suma sumarum to wygląda na to, że do kontaktu nawet nie doszło... Argumentacja, że multum takich karnych się gwiżdże, więc tak powinno być, to argumentacja za pajacowaniem, oszukiwaniem kibiców i miernotami sędziowskimi, totalnie nieczującymi gry. Tutaj Marciniak jest mistrzem, jeśli chodzi o tępienie takich sytuacji kartkami. Podobną widziałem wczoraj w meczu Realu, gdzie Kubo tak przypajacował. Tam karnego nie podyktował, ale nie dał kartki. Absurd. Ale sędziowie hiszpańscy niestety nie powinni być przykładem dla kogokolwiek. .

Karnego za rękę dla Legii też nie powinno być według przepisów. Ale ten przepis jest totalnie z czapy, jak dla mnie.
Karnego dla Jagi za ręką nie widziałem.

Fajnie, że Pogoń po dogrywce, szkoda, że z awansem. Ale lepszy rydz, niż nic. Bramka Koulurisa fenomenalna.

Jeszcze odnośnie argumentacji decyzji VAR'u. Chętnie usłyszałbym uzasadnienie do decyzji z tego meczu, tak, jak to ma miejsce od pewnego czasu w Bundeslidze, gdzie sędziowie uzasadniają te decyzje przez mikrofon do kibiców i telewidzów. Byłoby jaśniej. Sam jestem ciekaw, jak to by było w opisywanych sytuacjach. Co innego głosy ekspertów w studiu, a co innego uzasadnienie bezpośrednio przez podejmujących decyzje. Mam nadzieję, że to u nas wprowadzimy. Ciekawe, jakby uzasadniali na przykład decyzje o wywaleniu Gurgula w Krakowie, albo uznanie bramki dla Lechii w meczu z nami. Tak w ogóle, to te decyzje podejmował jeden i ten sam sędzia...

Odpowiedz
Dopóki sędziowie będą bezkarni (bo kara po sędziowania za to samo pewnie siano zamiast Stal-Radomiak meczu Arka-Warta)to będziemy widzieli takie coś. Sędziowie są bezkarni. Nic im nie można powiedzieć bo kartka. Nic im nie można zrobić bo uu hejt albo argumenty w stylu bo w B klasie ktoś zajebał sędziemu. No super. Nie lubię tego pajaca z Legii ale w Lidze ostatniej dobrze powiedział:
klub spada
nie ma mistrza
zawodnicy nie mają premii za miejsce i co?
i nic. Sędzia powie przepraszam i problemu nie ma. Może jakby kluby zaczęły karać sędziów albo ich nie wpuszczać na swoje stadiony to takich błędach by nie było.

Odpowiedz
Też się obawiam tego, że ta innowacja po prostu obnażyłaby zbyt wiele i nie będzie na to zgody...

Odpowiedz

Skocz do:

Browsing: 2 gości