Witaj! Logowanie Rejestracja

Ocena wątku:
  • 3 głosów - średnia: 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Title: Cracovia Kraków - Lech Ponań, 7.12.2025 14:45
Tryb drzewa
Dostajemy czerwo po bezmyślności Rodrigueza w momencie kiedy zaczynamy przeważać i czekając na drugą bramkę.
Jest to coś co jest bolączką w tym sezonie, a to czerwona, a to kontuzja, a to babol w obronie. Koncentracja czy pewność, która gubi?

Co do całego meczu. Brawo, za zaangażowanie dla wszystkich łącznie ze sztabem trenerskim. Widać ewidentnie, że mental się zmienił.

Na wiosnę, golimy wszystkich!

Odpowiedz
Uff. No taki punkt to ja szanuję, mimo wszystko.

Szczególnie szacuneczek za natychmiastowe wyrównanie grając w 10.

Mimo remisu, wszyscy poza Rodriguezem dostają u mnie 5+, a Mrozek 6.
A Rodriguez niech sobie zimny prysznic weźmie, bo to dobry piłkarz, i walczący z zaangażowaniem,
tylko czasem nerwy mu puszczają.

Brawo dla trenera za (już drugi raz z rzędu) właściwe decyzje we właściwym momencie.

Mam nadzieję że ten mecz da drużynie jeszcze więcej pewności siebie, bo właśnie przełamaliśmy kolejne Lechowe "tabu", że grając w 10 nie da się (w miarę) kontrolować meczu, i nie da się odrobić.

PS. Co jest z tym Canal+, jak nie Mielcarski to Kosowski na nasze mecze...
Przecież nie dało się tego durnia słuchać. Przy karnym Skrzypczak łapany za koszulkę od tyłu, a ten "takich sytuacji są w każdym meczu dziesiątki". No nie, nie ma, półgłówku. Przepychanki, lekkie obłapywanie tak, ale nie ciągnięcie za koszulkę.

W drugą stronę już mu się oczka świeciły na karnego po tym jak piłka się odbiła od trzymanej przy ciele ręki Skrzypczaka.

Odpowiedz
Czepiacie się Kosowskiego... Nie pamiętacie puchary biedronki? To czysty wiślak.
Walić go!

Odpowiedz
Ale bym mu na miejscu Ishaka w szatni liścia wyjebał tak, że by się popłakał idiota za tą czerwoną.
Nasz Kolejorz to Nasze życie!

Odpowiedz
Każdy kto chociaż kilka razy piłkę kopnął wie że druga żółta to totalny przypadek przy zaangażowaniu więc lodu na rozgrzane główki.

Odpowiedz
Jeżeli Sylwestrzak odgwizdał faul na Pablo to nie może być mowy o żółtej dla niego, bo to nie było niesportowe zachowanie tylko przypadkowe kopnięcie, gościu mu zza pleców wyskoczył.

Odpowiedz
Nie widzialem powtórki, ale mi to wyglądało jak typowy rewanż Rodrigueza.. Przecież on praktycznie po każdym razie, gdy  pada na ziemię, czy to po faulu, czy też po stracie równowagi, zachowuje się tak, ze tylko czekać na takie kartki.  O.n wcale nie walczy obecnie więcej od pozostałych zawodników. Wyróżnia się tym, o czym napisałem i  machanie
łapami na wszystko i na wszystkich. Ma ewidentnie cos nie tak z deklem ija nie mam zamiaru robić z tego atuty. To również ma wpływ na jego osiągnięcia z przodu.

Nie mówię, że on nie chce. Ale cytując klasyka, "chcieć nie wystarczy".

Dzisiejszy remis smakuje całkiem nieźle. Tym bardziej szkoda, bo to był mecz do wygrania w pełnym składzie.

Edit: Obejrzałam powtórkę. Zajebał gościowi pełnym rozmachem w giry. Faktycznie, teraz mam wątpliwości, czy to był rewanż, czy nierozwaga. Jeśli to byl rewanż, to powinno być bezpośrednie czerwo. Jeśli to drugie, to żółta bez dwóch zdań. Osobiście bliżej mi do tego pierwszego. To nie było żadne przypadkowe kopnięcie zawodnika, który wybiegł zza pleców. Piłka była totalnie poza jego zasięgiem. Przegrzały mu się styki.

Odpowiedz
Trochę za dużo mamy tych remisów, oby na koniec nie zabrakło 1-2 pkt. do mistrzostwa.

Odpowiedz
(07-12-2025, 18:18)Róża napisał(a): Jeżeli Sylwestrzak odgwizdał faul na Pablo to nie może być mowy o żółtej dla niego, bo to nie było niesportowe zachowanie tylko przypadkowe kopnięcie, gościu mu zza pleców wyskoczył.

Oczywiście, że widział. Spójrz, że w momencie podnoszenia się, skierował wzrok w kierunku piłkarza Cracovii i zauważył, że tamten biegnie i szybciej się pozbierał niż on.

Natomiast możesz mieć rację, że jeśli rozpatrujemy to czy Sylwestrzak gwizdnął na nim faul, bo jeśli tak to wtedy można by to podciągnąć pod walkę o piłkę. 

Za to gdy nie byłoby faulu to żółta jak najbardziej.

W tej sytuacji, myślę, że po prostu zostało to uznane za niesportowe zachowanie

Odpowiedz
On dostał kartkę za niesportowe zachowanie. Po kartce to my wznowiliśmy grę.

Odpowiedz

Skocz do:

Browsing: 10 gości