Witaj! Logowanie Rejestracja

Ocena wątku:
  • 2 głosów - średnia: 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Title: Puchar Polski
Tryb drzewa
Te drużyny musiały przejść znacznie dłuższą drogę niż my, by dotrzeć do tego samego miejsca i są tu ze względu na wyższość piłkarską na boisku a nie dzięki losowaniu (które w tej formie uważam za uczciwe).

Odpowiedz
Niestety ja nie wierzę w przypadku, że losowanie samoistnie przebiegło tak, że z 5 zespołów Ekstraklasy 4 grają ze sobą.
Forma losowania uczciwa, a czy wykonanie?

Tak wiem, że przeszły dłuższą drogę niż my. Tego im nie ujmuje.

Odpowiedz
(10-12-2025, 14:18)Mosina napisał(a):
(10-12-2025, 13:19)Janiko napisał(a): A nie powinniśmy grać na wyjeździe jako Mistrz kraju?

Jak jest ten sam poziom - to jest losowany gospodarz. Chyba Wink

Wolę grać u siebie z Górnikiem, niż na wyjeździe z Avią Wink

Może to i dobrze. Dzięki, jestem mądrzejszy

Odpowiedz
pomarzmy:

Lech Poznań – Górnik Zabrze              2:0
xxxxxxxxxxxxxxxxxxx                                                                                                       Zawisza - Lech 1:3
Zawisza Bydgoszcz – Chojniczanka Chojnice
xxxxxxxxxxxxxxxxx                                                                                                                                                    Lech - Widzew 3:1
Avia Świdnik – Raków Częstochowa
xxxxxxxxxxxxxxxxxxx                                                                                                        Raków - Widzew
GKS Katowice – Widzew Łódź

Odpowiedz
Łooooo Panie, chcesz mieć dwumecz bo będą się bali zorganizować na narodowym? Wink

Odpowiedz
Wszystko się zgadza oprócz tego, że Raków nie trafi na Widzew tylko Chojniczankę albo Zawiszs.

Odpowiedz
Tak się zastanawiam nad terminem rozgrywania ćwierćfinałów PP. Żydki z GKS grają dziś co daje im dodatkowy dzień odpoczynku przed ligowym starciem z nami. To bardzo dużo w kontekście gry co kilka dni. Jeśli chodzi o poprzednią kolejkę ligową to i Widzew i GKS grali swoje mecze w ten sam dzień, 28.02. Przesuwając ich mecz na jutro gdzie grają wszyscy, oba zespoły dostają równo dodatkowy dzień odpoczynku. Wtedy też wyrównuje się ilość dni odpoczynku z Lechem przed ligą.

Odpowiedz
Raków grał z nami w niedzielę a swój mecz w PP ma w czwartek jeśli mnie pamięć nie myli. Mamy 2 dni między dniamy meczowymi ( między meczami Raków - Górnik - Widzew). Za to będzie jeden dzień więcej oddechu przed meczem z Szachtarem.

Odpowiedz
tak, ale też gramy te ostatnie i następny mecz u siebie, więc nie tracimy czasu na przejazdy. Dopiero do Łodzi czyli blisko. Zwykle narzekanie na takie rzeczy ze strony sztabu oznacza że tracą grunt, my mamy świetną serię i duża ilość zawodników w gazie. W niedzielę to "rzadkie" granie raczej nie wyszło na zdrowie Rakowowi - nie wyglądali przesadnie świeżo w porównaniu z nami. Więc dopóki wygrywamy nie ma co narzekać. Wiadomo że kiedyś przyjdzie porażka (tfu tfu) ale oby jak najpóźniej - wtedy będziemy narzekać na wszystko dookoła Wink

Odpowiedz
Oczywiście, generalnie tak się tylko zastanawiałem dlaczego Widzew i GKS grają dzień wcześniej. Dla wyrównania szans na moje powinni grać w ten sam dzień co Lech ze względu na bezpośredni pojedynek ligowy. Taka luźna dygresjaWink

Odpowiedz

Skocz do:

Browsing: 1 gości