Liczba postów: 781
Liczba wątków: 0
Reputacja:
20
Maksymilian Dziuba nie spodobał się w Bytomiu. Może do Warty?
Liczba postów: 2,002
Liczba wątków: 5
Reputacja:
15
Warta ma zgraną paczkę swojską nie wiem czyby pograł.
Liczba postów: 2,002
Liczba wątków: 5
Reputacja:
15
20 lat na poważną karierę to już raczej za późno.
Reputacja:
20
Przykład Skórasia temu przeczy ale wyjątek potwierdza regułę.
Liczba postów: 795
Reputacja:
34
22-01-2026, 10:34
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-01-2026, 10:35 przez Icek.)
Skóraś w wieku Dziuby miał dylemat, czy mecz z Benfiką rozpocznie w podstawie, czy może trener da mu odpocząć. Dziuba ma dylemat, czy ktoś zechce chociażby posadzić go na ławce w meczu w Siedlcach....
Ja nie myślę, czy on zrobi wielką karierę, tylko czy nie rozpoczyna zjazdu do zajezdni, gdzieś na peryferiach polskiego grajdołka. Zero jakichkolwiek postępów, jakiegokolwiek światełka od dłuższego czasu.
Reputacja:
20
Skóraś wieku Dziuby kończył nieudane wypożyczenia i z braku laku został dalej w Lechu. Teraz jest taka konkurencja, że tamtejszy Skóraś miałby dziś ten sam dylemat co Dziuba obecnie.
Reputacja:
34
22-01-2026, 11:01
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-01-2026, 11:24 przez Icek.)
Skóraś będąc o rok młodszym, niż obecnie Dziuba, miał za sobą rundę w EKSTRAKLASIE, gdzie zdobył 1 bramkę i zaliczył 3 asysty. A był tam wypożyczony praktycznie bezpośrednio z naszych rezerw. Lech skrócił wypożyczenie, gdyż Gumny był kontuzjowany i Skóraś miał być zabezpieczeniem dla sprowadzonego interwencyjnie Butki. Od nowego sezonu był już ważną postacią w drużynie, chociaż na właściwe obroty wszedł po dłuższym czasie, czyli w sezonie 2022/23, ale przez ten cały czas walczył o skład w drużynie Ekstraklasy, która w tym czasie zdobyła mistrzostwo. Brak laku to już Twój wymysł na potrzeby dyskusji.
Gdzie Ty widzisz jakiekolwiek podobieństwo z Dziubą, którego praktycznie nikt nie chce i nie mam na myśli Ekstraklasy? W ogóle co to za dziwne założenie? Gdyby w Lechu była wtedy taka konkurencja, jak jest obecnie, to Skóraś miałby problem z załapaniem się w jakiejś drużyny w 1. lidze? Niezły fikołek.
Reputacja:
20
22-01-2026, 11:52
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-01-2026, 11:54 przez Róża.)
Ja się nie odnoszę do podobieństw Dziuby i Skórasia tylko do postu Skorpiona, że po 20 ciężko zrobić karierę. Tu podałem przykład Michała, który mało lapał minut w Termalice a potem w Rakowie. I to był także jeden z powodów, dla którego Lech skrócił wypożyczenie. Odpalił za Broma i teraz ma dobrze.
Reputacja:
34
22-01-2026, 12:48
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-01-2026, 12:49 przez Icek.)
Dziwne, bo po moim poście ewidentnie pisałeś do mnie, porównując obecne dylematy Dziuby, które wymieniłem, z hipotetycznymi dylematami Skórasia w tamtym czasie, naginając dodatkowo fakty dotyczące wieku ("Skóraś w wieku Dziuby...") oraz powodów skrócenia wypożyczenia z Częstochowy, co również powtarzasz w ostatnim poście.
Michał wyjechał późno na zachód, ponieważ długo trwało jego odpalenie w Lechu, po tym, jak został włączony do pierwszej drużyn po powrocie z Rakowa. Trwało to praktycznie dwa całe sezony i dopiero w trzecim sezonie zagrał na miarę transferu na zachód. Wcześniej było powszechne narzekanie na niego, że nie spełnia oczekiwań.
Jego wcześniejsza droga niczym nie różni się od drogi Modera, Bednarka czy nawet Puchacza. Oni mniej więcej w tym samym wieku wskakiwali do drużyny po mniej lub bardziej udanych wypożyczeniach. Z tą różnicą, że wchodzili do drużyny "z buta", więc siłą rzeczy szybciej zostali wytransferowani.
Dziuba to jest zupełnie inna para kaloszy, leżąca na jednej półce z Wilakiem.
P.S. Michał był w Termalice w wieku 18 lat... EOT