06-02-2026, 23:31
(06-02-2026, 22:01)MichalM napisał(a): Toż to cały czas piszę, że nie ważne kto przyjdzie ale mając Rząsę i jego zespół scoutingowy a nad nim Piotruś, którzy mają więcej wtop niż sukcesów to żaden trener nie będzie trenerem długoletnim.
Śmiem wątpić, że Siemieniec zrobiłby coś z Fiabemą czy Anderssonem
I ze Skrzypczakiem pewnie też nie... a nie czekaj, może jednak, a tak na prawdę to nie wiadomo więc nie ma co rozkminiać, zresztą nie uważam, że mamy piłkarzy których lać powinien absolutnie każdy w tej lidze, a to się właśnie dzieje. I druga rzecz jak wypominasz Fiabeme, to akurat działą na niekorzyść trenera, bo Fiabema jest autorskim projektem tego sztabu szkoleniowego, to że ten gagatek zaliczył tu tyle występów to zasługa nikogo innego jak Frederiksena, który z lubością rozpływał się w superlatywach nad swoim przybranym synalkiem, także prośba, żeby akurat tego ananasa do obrony sztabu nie włączać, bo mnie krew zalewa na samo jego wspomnienie.
Cytat:Ja tylko dodam, że pomimo powszechnie panującej opinii, on wyciąga dość szybko wnioski. Patrząc "wczoraj" Piast vs Lechia (zawiodła skuteczność czyli piłkarze) ale zmiana była wyraźna, czy w drugiej części wiosny poprzedniego sezonu która to adaptacja dała MP. Czyli analizuje, wnioskuje i wdraża. Do tego moim zdaniem ma po prostu doświadczenie i nie panikuje w trudnych sytuacjach.
Ok Mosina, to dlaczego Na Lechie wyszliśmy tak, jak na początku sezonu na Legie, Cracovie itd? To jest właśnie coś czego nie potrafię zrozumieć, dlaczego Frederiksen w końcu wyciąga jakieś wnioski (jesienią dopiero jak dupa się paliła), a po chwili o tym zapomina, powiela stare błędy i zaczyna uczyć się od nowa? No za nic w świecie nie jestem w stanie tego zrozumieć.