Witaj! Logowanie Rejestracja

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Title: Lech II Poznań Rezerwy
Tryb drzewa
Ale dlaczego wśród trenerów? Zadajmy sobie pytanie, co jest celem drugiej drużyny?

Odpowiedz
Kiedyś było coś opowiadane o powrocie do 2 ligi. Ale patrząc na to kto to trenuje to już chyba nieaktualne.

Odpowiedz
O ile rozumiem że trzymanie na tej posadzie Wojtkowiaka trąci "Rutkizmem", tak nie bardzo wiem kogo wy się spodziewacie jako trenera drużyny na 4 poziomie rozgrywkowym złożonej głównie z młodzieży.

Odpowiedz
To nie jest proste pytanie i prosta odpowiedź. Po pierwsze trzeba odpowiedzieć sobie na pytanie czy rezerwy mają się tłuc w tej trzeciej lidze, czy mają awansować wyżej. Jeśli ma to być 3 liga to lepiej by to było rozwiązać bo nie ma to żadnego sensu.

Odpowiedz
Zawsze mnie zastanawia, skąd w takich sytuacjach opinia, że dany trener jest słaby? Po samych wynikach? Czy faktycznie ktoś ogląda to jak tam kopią w III lidze?

Odpowiedz
Jak dla mnie wyniki z racji tego, że znalazłem gdzieś deklaracje o tym, że rezerwy walczą o awans.

Odpowiedz
W sobotę Rezerwy wygrały 2-0 z Unią Swarzędz

Odpowiedz
@Kefas

Są 2 opcje:
- albo materiał wśród juniorów jest tak słaby, że nie są w stanie wyjść z 3 ligi (Co trochę się kłuci z ilością chłopaków którzy jeżdżą na różne zgrupowania 1 zespołu jak i na reprezentacje młodzieżowe).
- albo Wojtkowiak jest na tyle słaby, że nie umie z nich zrobić zespołu który wydostanie się z 3 ligi.

Rozumiałbym gdyby grali w środku, albo nawet walczyli o utrzymanie w 2 lidze, czyli na poziomie centralnym, ale oni mają problem z wygrywaniem szczebel niżej.

EDT
- albo opcja nr 3 klubowi nie zależy na tym, żeby rezerwy były w 2 lidze, ale to się z kolei nie zgadza z ich deklaracjami.

Odpowiedz
A ja powtórzę naczelne pytanie - co jest celem głównym drużyny rezerw Lecha Poznań?
Bo wg mnie to jest element procesu szkolenia młodych, żeby dostarczać w miarę gotowych piłkarzy do pierwszego zespołu. Czy to się wydarzy z poziomu 2 czy 3 ligi jest mniej istotne.
Oceniajmy zatem Wojtkowiaka za jakiś czas, czy przykładowy Janyszka będzie drugim Mońką, a Dudek lub Delikat wejdzie w buty Kozubala czy Modera.
Pewno, że bardziej prestiżowo jest na poziomie centralnym, ale wielki dramat się nie dzieje też grając na poziomie 3 ligi. A na pewno jest taniejSmile

Odpowiedz
Bez odpowiedzi na to pytanie dyskusja jest z dooopy tak naprawdę.

Jeszcze jedna kwestia. Skąd założenie, że 17/18-latkowie mają być od razu gotowi do rywalizowania jak równy z równym w dorosłej piłce, nawet na 4. poziomie rozgrywkowym. Poza starymi dziadami, czyli 35-letnim Wichtowskim i 21-letnim Antczakiem, to tam po boisku biegają głównie 17-18 latkowie, a nawet 16-latkowie. Chyba nigdy kadra nie była taka młoda, co moim zdaniem ewidentnie wskazuje na to, że szala priorytetów została przesunięta na stronę funkcjonowania tej drużyna "dla młodych".

Odpowiedz

Skocz do:

Browsing: 3 gości