Witaj! Logowanie Rejestracja

Ocena wątku:
  • 4 głosów - średnia: 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Title: Szachtar Donieck - Lech Poznań, 19.03.2026 21:00 LKE
Tryb drzewa
(16-03-2026, 13:15)strzelisty jupiter napisał(a): Już? A przed KuPS jakoś inaczej pisałeś. Ciekawe co się od tamtego czasu zmieniło w naszej sytuacji, że nagle zmiana frontu. O ile się nie mylę, teraz mamy nawet lepszą sytuację kadrową niż na początku rundy.

Po pierwsze odpadliśmy z PP
Po drugie wcale nie mamy lepszej sytuacji kadrowej - nie wrócił Murawski, wypadł Jagiełło, wszystko w środku pola wisi na Kozubalu.
Po trzecie - nasi konkurenci do MP sami wpadli w turbulencje, co daje nam większe szanse.

Odpowiedz
(16-03-2026, 14:06)strzelisty jupiter napisał(a): Ja tylko napiszę, że my od lutego mamy ZDECYDOWANIE lepszą sytuację kadrową niż jesienią, kiedy praktycznie całe forum oczekiwało, że nie odpuścimy pucharów. Dziwi mnie, że nagle mamy zaciągnąć ręczny i odpuścić Szachtar, który jest do jebnięcia, bo dwubramkowa różnica to w zasadzie nic w dzisiejszym futbolu.
To samo z Szymczakiem i Czubakiem. Jeszcze na poprzednim forum Szymi top, Czubak szwagier z drugiej ligi. Teraz widzimy kto jest pożądany, a z kim na szczaw.
Nie piszę do nikogo personalnie. Każdy wie co i kiedy pisał, z czego szydził, itd. itp. Smile Przy czym głównie tyczy się to forumowiczów, którzy odpuścili pisanie i już się tu nie udzielają.

Kwestia semantyki, nie wiem czy mamy zdecydowanie lepszą, a już na pewno nie ZDECYDOWANIE.

Co do samej strategii, uważam że LK to skarbonka i nie można było nie wyjść z fazy ligowej. zrobliśy to, zagraliśmy baraż, 1/8 - wstydu nie ma - tyle. Jednak granie z jakimiś ogórkami we październiku, a z dużo lepszymi drużynami w marcu/kwietniu - to spora różnica.
Do tego dochodzi jednak sytuacja w lidze, w NORMALNEJ lidze byśmy mogli już się żegnać z MP, wtedy bym żałował odpadnięcia z PP przede wszystkim, a LK bym ratował sezon. Ja za Broma - byle skończyć z kwalifikacją do pucharów i wtedy można się spinać na jakieś 1/4.
Ale w lidze nagle się otwiera okazja do obrony tytułu - nie ma się nad czym zastanawiać.

Dodam do tego co napisał Sultan - Palma bez formy, Joel bez formy. Z plusów powrót Aliego i wgranie się w koncept Pablo. Oraz forma Gumnego. Tak sumarycznie - pól na pół, teraz też byśmy nie wygrali z Crveną Wink

Odpowiedz
(16-03-2026, 14:23)Antonio napisał(a):
A jak szło Czubakowi w Belgii? Lepiej jak Szymczakowi?

Szymczak miał tyle szans w Ekstraklasie, że obrona tego defensywnego napastnika tutaj nie ma już żadnego sensu. A co gorsza, on do nas zaraz wróci. Czubak zaś w Ekstraklasie dostał grając w Motorze pierwszą prawdziwą szansę. W Widzewie do teraz plują sobie w brodę, że trzymali go na ławie.
@Sultan
Puchar Polski jest zwyczajnie przykrywką. Od dawna nie potrafimy go wywalczyć, a podium w tak buraczanym sezonie jest formalnością. A już na pewno pierwsza czwórka.
Od kiedy nie ma Murawskiego? Zdaje mi się, że grubo od początku sezonu. Więc na wszystko wisi na Kozubalu już od dawna, a jesienią oczekiwałeś pokonywania kolejnych Lincolnów w tym parszywym pucharze. Nie mamy lepszej sytuacji? Powrót Gholizadeha, Wålemarka i Thórdarsona, ogarnięcie się Gumnego i jeszcze lepszy Mońka, to nie jest komfort?

Odpowiedz
(16-03-2026, 12:14)Mosina napisał(a): [...] pomimo padaki punktowej jesteśmy na pierwszym i nie można tego zepsuć. tak to widzę...

No niestety nie jesteśmy na pierwszym. Zagłębie ma lepszy bilans bramkowy.

Odpowiedz
@Mosina
Nie wiem czy Rayo, Mainz i Lozanna to takie ogórki. Piłkarsko dwa z nich to poziom Szachtara.
Jesienią nie mieliśmy praktycznie żadnego pola manewru w rotowaniu składem, teraz możemy sobie zagrać z kraińcami prawie zupełnie drugą jedenastką (nie licząc stałych dwóch ogniw) i wyjść na Niecieczę pierwszą. Chodzi głównie o szerokość kadry, i tu zdecydowanie jest lepiej niż jesienią.
Czwartek:
Andreev
Pereira, Skrzypczak, Mońka, Moutinho
Thórdarson, Ouma
Ismaheel, Wålemark, Bengtsson
Agnero

Niedziela:
Mrozek
Gumny, Milić, Mońka, Gurgul
Kozubal, Ouma
Gholizadeh, Rodriguez, Palma
Ishak

Odpowiedz
Zagłębie nie dowiezie tego over performancu do końca więc dla mnie ważne jest że mamy tyle pkt ile pierwsza drużyna. Jutro może tu też być Jaga. Chodziło mi bardziej o punkt wyjściowy.

Odpowiedz
@strzelisty - żadnego Andriejewa w bramce.
Widzę to tak - na Szachtar wyjdzie mocno defensywna jedenastka, oszczędzając kluczowych ofensywnych na niedzielę.

Odpowiedz
@strzelisty, jak chcesz tak wyjść w czwartek - to się zgadzam Smile
A jesienią tak nie mogliśmy?

co do ogórków - jednak takie Rayo inaczej zagra w fazie ligowej a inaczej w pucharowej. Zresztą prawie się na tym przejechali - bo dopiero zmiany doprowadziły do wyrównania i ostatecznie do ich zwycięstwa. w dwu-meczu uważam że to jest niemożliwe, nawet gdybyśmy tam dowieźli remis jakimś cudem - nie obronimy drugi raz takiego występu w rewanżu.

Odpowiedz
(16-03-2026, 15:21)strzelisty jupiter napisał(a): @Mosina
Nie wiem czy Rayo, Mainz i Lozanna to takie ogórki. Piłkarsko dwa z nich to poziom Szachtara.
Jesienią nie mieliśmy praktycznie żadnego pola manewru w rotowaniu składem, teraz możemy sobie zagrać z kraińcami prawie zupełnie drugą jedenastką (nie licząc stałych dwóch ogniw) i wyjść na Niecieczę pierwszą. Chodzi głównie o szerokość kadry, i tu zdecydowanie jest lepiej niż jesienią.
Czwartek:
Andreev
Pereira, Skrzypczak, Mońka, Moutinho
Thórdarson, Ouma
Ismaheel, Wålemark, Bengtsson
Agnero

Niedziela:
Mrozek
Gumny, Milić, Mońka, Gurgul
Kozubal, Ouma
Gholizadeh, Rodriguez, Palma
Ishak

Dałbym podobnie, jedynie zamieniłbym Gumnego z Pereira. I myślę, że tak też może myśleć Niels. No i może za Oume w niedzielę Jagiełło będzie mógł już zagrać. 

A no i dla mnie na Szachtar Andreev. Jak już z Szachtarem nie zagra to nigdy. A może akurat będzie miał dzień konia i wybroni wszystko. A nawet jak zjebie to bez żadnych konsekwencji. 

Są wgl jakieś newsiki co do Hakansa i Murawskiego? Czy już bez nadziei że wrócą kiedykolwiek na stałe?

Odpowiedz
gorzej - brak newsików odnośnie Jagiełło.

Odpowiedz

Skocz do:

Browsing: 1 gości