Liczba postów: 1,519
Liczba wątków: 14
Reputacja:
57
Jak nie można było zarejestrować zdarzenia, to pozostaje domyślanie się, więc obowiązuje zasada domniemania niewinności. a Nalepa pajacował i prokowokował od początku więc mógł dodać od siebie
Liczba postów: 174
Liczba wątków: 0
Reputacja:
6
Przecież jest zarejestrowane
Nalepa został upomniany wcześniej żółtą kartką więc jego temat dla KL jest zamknięty.
Ishak niestety może podlegać karze finansowej i wykluczeniu nawet na 2-3 spotkania.
Jeśli KL się tym tematem zajmie oczywiście.
Reputacja:
57
a w ogóle to jesteście pewni że jak ktoś ma żółtą, to KL się tym nie może zająć? Nie może zmienić kwalifikacji przewinienia i uznać że kartka żółta to bylo za mało? coś mi się kojarzy że tak już bywało w przeszłości
Liczba postów: 2,002
Liczba wątków: 5
Reputacja:
15
No właśnie tu chyba był problem. Że ktoś za brutalny faul zarobił żółtą i nic z tym nie mogli zrobić.
Reputacja:
57
A mi się wydaje, że to jest skrót myślowy – KL nie zmieni kartki w protokole, ale może dać karę dyscyplinarną, jeśli uzna, że faul był brutalny, i wtedy np. zawiesza na kilka meczów.
Reputacja:
15
Ale czy to było brutalne? Nalepa leżał co chwilę. Chociażby jak się z Milicem w polu karnym przepychał taki styl ma.
Liczba postów: 234
Liczba wątków: 1
Reputacja:
20
16-03-2026, 18:31
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-03-2026, 19:46 przez pacal.)
Jest ładna powtórka z przodu, gdzie jak na (nomen omen) dłoni widać że Ishak jest odwrócony tyłem do Nalepy, zagłębiak go próbuje lekko łapać od tyłu, a Mikael się wyrywa / odmachuje żeby się uwolnić.
Moim niesędziowskim zdaniem zdarzenie na taką mocniejszą (bo trafił palcami w twarz, i lekki wiatraczek zrobił) ale jednak żółtą kartkę (bo to oczywiste że zamiarem było wyzwolenie się z rąk obrońcy a nie uderzenie, nie było tu żadnej brutalności czy celowości).
Co do komentarzy o Nalepie, KL może się z tego co wiem zająć każdą sytuacją która nie została już w trakcie meczu wyceniona przez arbitra, więc jak najbardziej mogliby zająć się drugą żółtą dla Nalepy (tyle że i tak nie mielibyśmy z tego korzyści meczowej). Ale wątpię żeby to zrobili, bo raczej pochylają się nad grubszymi sprawami, ew. anulują niesłuszne żółtka (ale tylko jeśli klub zaprotestuje i zapłaci za rozpatrzenie odwołania, nie z własnej inicjatywy).
Reputacja:
15
Na tą chwile jest to dyskusja akademicka a pewnie KL się tym nie zajmie.