Liczba postów: 495
Liczba wątków: 1
Reputacja:
19
Jest sens brać piłkarza który wiecznie jest kontuzjowany?
Liczba postów: 589
Liczba wątków: 23
Reputacja:
18
Wypożyczyć Agnero i wziąć Kownasia. Może by się udało zbić kwotę poniżej 1 mln euro. Do tego Jakóbczyk na trzeciego i nie powinno być źle. No chyba, że celujemy w Pululu ale jakoś w to wierzyć mi się nie chce.
Liczba postów: 1,519
Liczba wątków: 14
Reputacja:
57
ja ciągle nie mogę uwierzyć że my wtedy nie wzieliśmy Dawida po wypożyczeniu. serio...
a teraz nie mogę uwierzyć że daliśmy 2 mln za Agnero....
Liczba postów: 176
Liczba wątków: 0
Reputacja:
6
Tyle lat i dalej się łudzicie że “ktoś” się przyzna do błędu i np wypożyczy Agnero i weźmie Dawida/Pululu?
Nie ma takiej opcji, bo to oznaczałoby, że zarówno scouting jak i osoba decydująca wtopiła kupę kasy na napastnika, który zamiast być gotowy na już, musiałby się ograć w słabszym klubie.
Liczba postów: 562
Liczba wątków: 0
Reputacja:
20
5 godzin(y) temu
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 5 godzin(y) temu przez Kefas9494.)
Kluczowe jest mistrzostwo. Wiadomo. Jak będzie mistrz to liczę, że utrzymają tempo i skuteczność transferów z letniego okienka, które było jednym z lepszych. No z tym Agnero to wiadomo jak wygląda sytuacja, ale ja tam mu daje czas.
No ale co do sedna. Jak będzie mistrz, to nie wyobrażam sobie, że zostaną jedynie z tercetem Ishak, Agnero i Jakóbczyk. Szczególnie, że no kurcze Ishak serio nie młodnieje, a przy dobrych wiatrach meczów będzie dużo w (oby) lepszym Pucharze niż LKE, gdzie gra się też w styczniu. No i do takiej trójeczki ktoś z dwójki Pululu/Kownacki byłby idealny. Doświadczony, sprawdzony napastnik, który równie dobrze może grać jako podwieszony lub (w przypadku Kownasia) jako schodzący skrzydłowy.
Można wrzucić takie krótkie podsumowanie transferów:
Agnero - flop
Rodriguez - top
Skrzypczak - flop (tu największe zaskoczenie)
Bengtsson - top
Moutinho - 50/50
Ismaheel - 50/50 (ale ogólnie na plus)
Gumny - 50/50 (ale ogólnie na plus)
Palma - top
Ouma - flop
Trzy ewidentne topy. Ismaheel, Moutinho czy Gumny solidne uzupełnienia ze swoimi dobrymi lub jak w przypadku Teofeeka ewidentnie dobrymi momentami. Trzy flopy, gdzie też to nie są takie flopy katastrofalne (chociaż momenty katastrofalne były). Bo Skrzypa jakieś tam karne wywalczył i zdarzały mu się mecze solidne. Agnero coś tam jednak istotnego wbił (ja całkowicie bym go nie skreślał) a Ouma jak to Ouma.
Liczba postów: 589
Liczba wątków: 23
Reputacja:
18
Warto dodać, że Skrzypczak i Moutinho miały być transferami sprawdzonymi. Ściągaliśmy najlepszego obrońce sezonu oraz solidnego bocznego defensora, który grał od deski do deski przez cały sezon. Na prawdę ciężko tu obwiniać Rząsę. Gdyby Skrzypa zagrał na miarę oczekiwań to te okienko mogło by być jedno z lepszych jak nie najlepsze.