Witaj! Logowanie Rejestracja

Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Title: Lech Poznań - Bruk-Bet Termalica Nieciecza, 22.03.2026 14:45
Tryb drzewa
Można oddalić o ile nie zauważy tego przeciwnik i nie powie sędziemu że oddalają od bramki. Widziałem parę takich protestów w meczach ale głownie te sytuacje miały miejsce jak była linia muru wyznaczona przez sędziego a wykonujący rzut wolny sobie oddalał.

Odpowiedz
( 7 godzin(y) temu)Pucenty napisał(a): obejrzyjcie sobie ten skrót i jakim kryminałem jest ustawienie piłki do rzutu wolnego, z którego Leo strzelił gola. Fatalne zachowanie sędziego, umknęło mi to.

( 7 godzin(y) temu)strzelisty jupiter napisał(a): Ale jaja. Dobre kilka metrów cofnięty wolny. Mówię Wam. Gryckiewicz to jest kolejna pacynka anty Lech.

( 6 godzin(y) temu)secret napisał(a): Lepiej sprawdzić na normalnym meczu czy to sędzia cofnął czy piłkarz.

Sprawdziłem w pełnej transmisji - sędzia tam z nimi stał i im piłkę podał żeby postawili w tym miejscu.
Gwoli sprawiedliwości, w tej samej transmisji zobaczyłem sobie powtórkę tego starcia po którym dostaliśmy wolnego - bardzo, ale to bardzo mięciutki był ten faul na Ishaku...

Tak że cofnął nam wolnego, którego chyba w ogóle nie powinno być Wink

Odpowiedz
Teraz to można gdybać czy jakby było bliżej to Leo by załadował taką brameczkę. Ważne, że strzelił pięknego gola i zeszło powietrze z Niecieczy.

Edit: powiem tak ze swojego marnego doświadczenia w okręgówce i A-klasie. Ja i kumpel byliśmy do rzutów wolnych. Jak był wolny z 16-19 metra to ja wykonywałem bo starałem się wkręcić obok muru, a kumpel brał z dalszej odległości bo strzelał mocniej. Odrębną sytuacją były wolne gdy się zastanawiano czy lepiej strzelać czy wrzucać czy jakoś rozegrać bo było już dosyć sporo od światła bramki

Odpowiedz
Wiadomo, że wyszło znakomicie dla nas.

I wiem, że nie jest łatwo zmieścić z 17-18 metra i cofnięcie mogło pomóc Bengtssonowi. Natomiast zadaniem sędziego jest dopilnowanie wykonania wolnego z miejsca faulu. Zwłaszcza gdy mówimy o wolnym w takiej strefie, bo oczywiście przy krótko wznawianych wolnych z własnej połowy dla utrzymania płynności gry puszcza się często nawet kilkumetrowe odchylenia. Równie dobrze Termalica mogła by mieć pretensje w tym momencie Wink

Odpowiedz

Skocz do:

Browsing: 1 gości