skoro chciał zostać i teraz tak się wypowiada, to wysyła sygnał pod powrót, czyli dostał info że nie zostanie w Poznaniu (info mniej lub bardziej oficjalne). albo sam to zrozumiał. ciekawe tylko jak to teraz wpłynie na jego chęć "wykazania" się u nas żeby zapracować na wykup
|
Ocena wątku:
Title: Pogłoski transferowe 2026
Tryb drzewa |
Ja bym nie przykładał do tego aż takiej wagi. Pytanie dotyczyło tego jak się czuł w Celticu to odpowiedział w samych superlatywach. Jak pytali się go o Lecha to odpowiedział podobnie. Oczywiście nieweryfikowalne, ale wątpię, że dostał jakieś sygnały (Lech ma czas, a nie wiadomo nadal fundamentalnych kwestii: czy będzie mistrz, kto będzie trenerem, jak Palma będzie grał w ostatnich meczach), po prostu klapnął jęzorem co myśli. I w sumie czy ktoś się dziwi? Wiadomo, że pewnie ostatecznie wolałby grać w Celticu w LM niż z Lechem w LKE. A dodatkowo na pewno dochodzi też aspekt taki, że sam widzi jak się prezentuje i że tak grając, gdzie przegrywa rywalizację o miejsce w składzie to jego szanse na pozostanie się maleją.
A co do ostatniego zdania Mosiny. Jestem pewny, że będzie do końca dawał z siebie 200%. To już nawet nie chodzi o wykup. Przecież grając mało i co najwyżej średnio to nie tylko Lech go nie wykupi, ale Celtic go odpali nie dając mu szansy. Bo chyba nikt nie ma złudzeń, że zostawią w Glasgow gościa, który był rezerwowym w polskiej lidze. A jak pod koniec jednak coś tam pokaże, to nawet jak Lech go nie wykupi to w Celticu może rozważą danie mu okresu przygotowawczego do pokazania się i wejścia do jakiejś rotacji chociaż.
A co do ostatniego zdania Mosiny. Jestem pewny, że będzie do końca dawał z siebie 200%. To już nawet nie chodzi o wykup. Przecież grając mało i co najwyżej średnio to nie tylko Lech go nie wykupi, ale Celtic go odpali nie dając mu szansy. Bo chyba nikt nie ma złudzeń, że zostawią w Glasgow gościa, który był rezerwowym w polskiej lidze. A jak pod koniec jednak coś tam pokaże, to nawet jak Lech go nie wykupi to w Celticu może rozważą danie mu okresu przygotowawczego do pokazania się i wejścia do jakiejś rotacji chociaż.
31-03-2026, 13:12
Ciekawa jest ta jego wypowiedź w kontekście tego co komunikował Celtic, że kompletnie nie wiąże z nim przyszłości i jeśli Lech go nie wykupi to będą szukać mu innego klubu. Chyba, że zacznie nagle teraz kręcić pokaźne liczby w co nie chce mi się jakoś wierzyć to może Celtic rozważy danie mu drugiej szansy.
31-03-2026, 13:40
Jak mu wszystko wychodziło to był w skowronkach, a teraz przy tym spadku formy to może mu się nie podoba, że jest rezerwowym.
31-03-2026, 13:51
(31-03-2026, 13:40)secret napisał(a): Jak mu wszystko wychodziło to był w skowronkach, a teraz przy tym spadku formy to może mu się nie podoba, że jest rezerwowym.
Jak jest rezerwowym w Lechu i wygryza go (z cały szacunkiem) Leo Bengtsson czy Pablo Rodriguez to zobaczcie sobie skrzydłowych w Celticu. Tam jest po trzech skrzydłowych na obie flanki i to kozaków. Z taką formą to Luis będzie musiał sobie szukać klubu poza Celticiem i poza Lechem jak go nie wykupimy. Także wszystko w jego nogach, żeby pokazał na co go stać.
31-03-2026, 14:09
Jeśli to oznacza koniec Palmy w Poznaniu to wielka szkoda. Jestem mocno przekonany, że nie pokazuje w tej chwili wszystkiego co potrafi. Wiem, 4 bańki to dużo ale jak marzymy o lidze mistrzów to kiedyś kurde musimy zaryzykować i wyjść z finansowej strefy komfortu.
Nigdy na eliminacje nie byliśmy gotowi, ściągamy w chaosie piątki czy szóstki z listy jak Agnero i potem objeżdża nas mocno przeciętny Crvena.
Nigdy na eliminacje nie byliśmy gotowi, ściągamy w chaosie piątki czy szóstki z listy jak Agnero i potem objeżdża nas mocno przeciętny Crvena.
31-03-2026, 14:48
(31-03-2026, 13:51)Kefas9494 napisał(a):(31-03-2026, 13:40)secret napisał(a): Jak mu wszystko wychodziło to był w skowronkach, a teraz przy tym spadku formy to może mu się nie podoba, że jest rezerwowym.
Jak jest rezerwowym w Lechu i wygryza go (z cały szacunkiem) Leo Bengtsson czy Pablo Rodriguez to zobaczcie sobie skrzydłowych w Celticu. Tam jest po trzech skrzydłowych na obie flanki i to kozaków. Z taką formą to Luis będzie musiał sobie szukać klubu poza Celticiem i poza Lechem jak go nie wykupimy. Także wszystko w jego nogach, żeby pokazał na co go stać.
Otóż to. Zamiast gadać w mediach, że najpierw chce być u nas, żeby za chwilkę wypalić o chęci powrotu do Celticu, niech lepiej się weźmie za granie na poziomie cenowym, który jest za niego śpiewany. Już trochę czasu minęło od jego czarów na boisku. Jesienią miał być nieprzygotowany w 100% i dlatego brakło pary. Potem było za zimno.
Teraz pogoda już jest całkiem całkiem. Zimę też przepracował bez żadnych urazów. Dla mnie szum w okół niego to jest jakiś ewenement. Przecież u nas to nie jest jakiś jego nagły spadek formy. To jest już jego taki TRZECI SEZON Z RZĘDU, w którym albo ma momenty, jak u nas i w Szkocji, albo w ogóle jest odpalony, jak to było w Grecji...
Atak Palmą na Ligę Mistrzów? Skąd to przekonanie, że on akurat w sierpniu/wrześniu się obudzi? Wydawanie na niego 4 mln, przy takim graniu, jakie prezentuje już przez większość pobytu u nas, to by podeszło pod jakieś nikczemne marnotrawstwo.
U niego pojawia się już powoli moment, w którym za chwilę nie będzie musiał udowadniać swojej jakości, ale nadzieję na tą jakość w przyszłości.
31-03-2026, 16:46
(31-03-2026, 14:48)Icek napisał(a):Zgadzam się z Ickiem. Gość ma potencjał, ale patrząc na ostatni jego czas: stracił miejsce w Celticu, nie przebił się w Olympiakosie i po dobrym początku zaczyna tracić miejsce w Lechu. A umówmy się, każdy z tych klubów to co najwyżej średnia półka europejska, żadne top 5.(31-03-2026, 13:51)Kefas9494 napisał(a):(31-03-2026, 13:40)secret napisał(a): Jak mu wszystko wychodziło to był w skowronkach, a teraz przy tym spadku formy to może mu się nie podoba, że jest rezerwowym.
Otóż to. Zamiast gadać w mediach, że najpierw chce być u nas, żeby za chwilkę wypalić o chęci powrotu do Celticu, niech lepiej się weźmie za granie na poziomie cenowym, który jest za niego śpiewany. Już trochę czasu minęło od jego czarów na boisku. Jesienią miał być nieprzygotowany w 100% i dlatego brakło pary. Potem było za zimno.
Teraz pogoda już jest całkiem całkiem. Zimę też przepracował bez żadnych urazów. Dla mnie szum w okół niego to jest jakiś ewenement. Przecież u nas to nie jest jakiś jego nagły spadek formy. To jest już jego taki TRZECI SEZON Z RZĘDU, w którym albo ma momenty, jak u nas i w Szkocji, albo w ogóle jest odpalony, jak to było w Grecji...
Atak Palmą na Ligę Mistrzów? Skąd to przekonanie, że on akurat w sierpniu/wrześniu się obudzi? Wydawanie na niego 4 mln, przy takim graniu, jakie prezentuje już przez większość pobytu u nas, to by podeszło pod jakieś nikczemne marnotrawstwo.
U niego pojawia się już powoli moment, w którym za chwilę nie będzie musiał udowadniać swojej jakości, ale nadzieję na tą jakość w przyszłości.
Ja mega lubię Luisa i chciałbym żeby u nas został, ale był już taki co czarował w Legii, został wykupiony i okazało się, że żaden z niego magii.
Ale umówmy się tak, niech Luis zamknie mi mordę robiąc w ostatnich 6 kolejkach 3 gole i 3 asysty i prowadząc nas do upragnionego mistrza. Wtedy myślę że Piotras wyciągnie z tylnej kieszeni czek na 4 banki euro, a nawet dorzuci Szkotom 4 rogale swietomarcinskie. A Luis na konferencji powie, że jako dzieciak miał nas łóżkiem plakat Piotra Reissa.
01-04-2026, 07:50
Znając życie wróci do Celtiku a Lech po miesiącu posuchy zaproponuje milion i Celtic to przyjmie.
01-04-2026, 07:58
Nie wydaje mi się. Obstawiam, że jeśli Palma coś tam zacznie strzelać/asystować to spróbują zbić cene i od razu go wykupić. Jeśli nie to wróci i temat zapewne będzie zamknięty z naszej strony. Wtedy obstawiam, że prędzej trafi do takiego Widzewa niż do nas.
Chyba, że już teraz były podjęte próby negocjacji ceny ale Celtic twardo obstawia przy kwocie zapisanej w klauzuli i temat z naszej strony się zakończył efektem czego jest ostatni wywiad Palmy.
Chyba, że już teraz były podjęte próby negocjacji ceny ale Celtic twardo obstawia przy kwocie zapisanej w klauzuli i temat z naszej strony się zakończył efektem czego jest ostatni wywiad Palmy.
Browsing: 8 gości