Witaj! Logowanie Rejestracja

Ocena wątku:
  • 3 głosów - średnia: 3.33
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Title: QUO Vadis NF?
Tryb drzewa
(08-04-2026, 19:17)Sultan napisał(a): No tak upraszczając to nie miejmy europejskich marzeń, skoro letnie okno to zawsze będzie alibi dla sztabu.

Zaufanie? Przecież obie strony rzekomo sobie powiedziały, że decyzja po końcu sezonu. I wcale to nie jest dziwne.
Siemieniec to inna sprawa, bo wiedzą że wykręcą wyniki ponad stan/budzet. Skorzystali z klauzuli przedłużenia (NF takiej nie ma), ale myślę że i tak go ktoś wykupi.

Na czym będzie polegała ta przebudowa i czym będzie się różniła od przebudów innych zespołów na świecie?

Odpowiedz
(08-04-2026, 16:53)Sultan napisał(a): I na koniec ja napiszę tak - też podzielam obawy, że kolejne letnie przygotowania zaowocują znów pucharem pocieszenia LKE, po bohaterskim dwumeczu z jakimiś amatorami. Jeśli NF obroni mistrzostwo - zaproponować mu nową umowę, wyraźnie zaznaczając cel krótkoterminowy - minimum faza ligowa LE. 
Bo fajnie byłoby kontynuować i mieć stabilny proces szkoleniowy, ale nie może on być przeplatany "odbudowywaniem formy" po każdej przerwie między rundami i sezonami. Gdzieś są popełniane błędy.

Jak dla mnie to LKE jest skrojona pod nas. Jeszcze jeden sezon tam? Nie ubolewałbym. Zwycięstwa wpadną, punkty do rankingu.. a w takiej LE to słabo nas widzę. Tam nie ma już ogórków i przypadkowych drużyn tylko poukładane ekipy.

Odpowiedz
(08-04-2026, 20:15)Antonio napisał(a):
(08-04-2026, 19:17)Sultan napisał(a): No tak upraszczając to nie miejmy europejskich marzeń, skoro letnie okno to zawsze będzie alibi dla sztabu.

Zaufanie? Przecież obie strony rzekomo sobie powiedziały, że decyzja po końcu sezonu. I wcale to nie jest dziwne.
Siemieniec to inna sprawa, bo wiedzą że wykręcą wyniki ponad stan/budzet. Skorzystali z klauzuli przedłużenia (NF takiej nie ma), ale myślę że i tak go ktoś wykupi.

Na czym będzie polegała ta przebudowa i czym będzie się różniła od przebudów innych zespołów na świecie?

A to chyba nie do mnie pytanie. Pisałem - że skoro alibi dla sztabu NF była letnia przebudowa składu - i dlatego dostaliśmy takie oklepy w eliminacjach, to w nadchodzące lato będzie co najmniej tak samo. I znów to miałoby być usprawiedliwieniem? To jest normalny proces w takich drużynach jak nasza, więc sztab musi to ogarniać i dowozić wynik.

Odpowiedz
Bo dopiero po zakończeniu sezonu będzie można ocenić jego pracę. Teraz przedłużanie go jest bez celowe. Niech powalczy o kontrakt.

Odpowiedz
(08-04-2026, 19:17)Sultan napisał(a): (...)

Zgodnie z klauzulą, Siemieńca może wykupić tylko klub z zagranicy, więc jeśli ktoś położy bejmy, opuści Ekstraklasę. Zatem do Lecha na pewno nie trafi.

Odpowiedz
Przynajmniej nie do końca sezonu 26/27.

Odpowiedz
Nie bardzo mi się chce w skuteczność tego zapisu wierzyć, jest dość łatwy do obejścia, nie mówiąc już o tym, że zapewne zniesienie go to kwestia odpowiedniej kwoty.

Odpowiedz
Klauzule wykupu może aktywować klub z zagranicy (rozumiem że jest jakaś kwota wpisana) ale poza klauzulą mogą go "sprzedać" jak Lech (znaczy Widzew) przyjedzie z kasą - tak to rozumiem.

Odpowiedz
No to zataczamy kolejne koło dyskusji.
Ciekaw jestem jej przebiegu za tydzień, gdybyśmy tfu tfu, stracili lidera.

Odpowiedz
A o czym, jeśli chodzi o Frederiksena chcesz dyskutować?

Odpowiedz

Skocz do:

Browsing: 1 gości