Witaj! Logowanie Rejestracja

Ocena wątku:
  • 3 głosów - średnia: 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Title: Puchar Polski
Tryb drzewa
Ktoś umie mi wytłumaczyć, dlaczego ta dobitka z karnego została uznana? Dla mnie to kompromitacja VARu, chyba że jakieś przepisy zostały zmienione?

Odpowiedz
Pytanie jaki jest przepis - liczy się wdepnięcie? Kleju?

Odwijam sobie to już 10 raz z powtórki i wygląda jakby idealnie Diaby-Fadiga się wkleił z wdepnięciem wraz ze strzałem Brunesa. Pytanie czy liczy się to jak w koszykówce. Wtedy można by powiedzieć, że zrobił to perfekcyjnie. W innym wypadku kosmiczny błąd.

Odpowiedz
No i elegancko dogryweczka Big Grin

Odpowiedz
(09-04-2026, 20:10)Pucenty napisał(a): Pytanie jaki jest przepis - liczy się wdepnięcie? Kleju?

Odwijam sobie to już 10 raz z powtórki i wygląda jakby idealnie Diaby-Fadiga się wkleił z wdepnięciem wraz ze strzałem Brunesa. Pytanie czy liczy się to jak w koszykówce. Wtedy można by powiedzieć, że zrobił to perfekcyjnie. W innym wypadku kosmiczny błąd.

To by była sensacja że akurat ten jeden przepis mówi o dotknięciu podłoża za linią. Bardzo jestem ciekawy wykładni

Odpowiedz
Dobrze, że dogrywka, gieksiarze będą mieć dodatkowe 30min w nogach

Odpowiedz
Niezła dramaturgia, 4-4 Smile

Odpowiedz
Niech będą karne i po 20 serii!!! Big Grin

Odpowiedz
(09-04-2026, 20:10)Pucenty napisał(a): Pytanie jaki jest przepis - liczy się wdepnięcie? Kleju?

"Ustawienie przy wznowieniu

Ustawienie zawodnika podczas wznowienia gry określane jest przez położenie stóp lub jakiejkolwiek części ciała, która dotyka podłoża; nie dotyczy to zapisu znajdującego się w Artykule 11 – Spalony."

Decyzja do wybronienia. Dość ciekawy kazus, ale na szybko to sobie odwinąłem i klatkowałem, bo meczu mie oglądam i faktycznie jedną nogę ma w powietrzu już w polu karnym (więc dozwolone), a drugą postawną idealnie się mógł wstrzelić w moment zagrania, więc zapewne wyjdą z tego cało sędziowie.
Aczkolwiek do rozstrzygnięcia czy w momencie strzału Brunesa, noga tylna Fatigi na pewno nie dotykała już linii pola karnego, bo ona należy do pola i nogi muszą być za. Widocznie mieli dobre powtórki i zbliżenia.

Odpowiedz
Szkoda mi Gieksy, dwa razy wrócili do gry a w karnych Kudła miał dwa razy piłkę na rękach. W finale będę trzymał kciuki za Zabrzańskich

Odpowiedz
Rostkowski w KS też potwierdził że jest taki przepis. NBA pany. Człowiek uczy się całe życie.

Odpowiedz

Skocz do:

Browsing: 10 gości