Liczba postów: 1,356
Liczba wątków: 14
Reputacja:
55
Niezmiennie bawi to odbijanie się od ściany do ściany. Wiara, dajcie popracować. To nie jest normalne, by od jednego naszego meczu i drugiego rozgrywanego korespondencyjnie, zależało to czy chcemy tego trenera, czy nie. To jest cyrk, a Niels raczej to widzi i uśmiecha się z politowaniem.
A koniec końców Frederiksen stwierdzi, że po sezonie kończy tą piękną przygodę, szukając innych wyzwań. A my weźmiemy kogoś, kogo max za dwa sezony już tu nie będzie.
Taka to jest długofalowa polityka.
Liczba postów: 19
Liczba wątków: 0
Reputacja:
7
Popracować? Osiem meczów przy Bułgarskiej w tym roku, cztery z nich skończyliśmy z bagażem trzech goli, a z Termalicą różnie mogło być gdyby nas złapali na golem na 3:2. A NF na konferencji po meczu: "Takie mecze w obronie po prostu się zdarzają" - no nam taki mecz statystycznie wypada częściej niż raz na miesiąc.
Tydzień spokojnej pracy w Poznaniu zakończył się egzaminem zdanym co najwyżej na 3 na szynach, bo trener rywali złamał naszą grę przez 3/4 spotkania. Reakcje ławki w trakcie meczu bardzo słabe. Cieszy jedynie, że w wypowiedziach po meczu zawodnicy zdają sobie sprawę, że zawalili dzisiaj.
Liczba postów: 694
Liczba wątków: 25
Reputacja:
22
Tylko zadajmy sobie pytanie czy Niels chciał taki skład w defensywie? Niels chciał odpuścić Carstensena i optował za ściągnięciem Gumnego, Moutinho i Skrzypczaka? Widać jak wół, że ta obrona to niestety tykająca bomba. Wystarcza pauza za kartki, kontuzja i jest lipa bo nie ma zmienników. Gdyby nie talent i wysoka forma Mońki to byśmy w ogóle byli w ciemnej dupie. Nie wiem, może dałoby się wydusić więcej z tych chłopaków, ale odnoszę wrażenie, że większość straconych bramek to "przebłyski geniuszów", zwykłe babole aspirujące do miana wtopy kolejki czy niektóre nawet sezonu. Tak jak z przodu udało się skompletować fajną ekipę tak z tyłu nie bardzo, niestety pasuje tu stwierdzenie kolos na glinianych nogach.
Ogólnie wcale się nie zdziwię jak NF sam zrezygnuje i nie będzie chciał kontynuować przygody tutaj. Przy odrobinie pecha zespół może czekać rewolucja kadrowa co wiąże się z ogromnym ryzykiem ściągnięcia kolejnego szrotu.
Ja osobiście chciałbym by Duńczyk został z nami na dłużej, wprowadźmy w końcu jakąś stabilność w tej drużynie.
Liczba postów: 163
Liczba wątków: 2
Reputacja:
3
Zgadzam się, że dać pracować i po sezonie ocenić i podjąć decyzje. W drugą stronę również, jak NF nie będzie chciał, to podziękować za wkład i pracę i jedziemy dalej.
Nie rozumiem za to zapalonych wyznawców naszego trenera. Zła forma zawodników - nie wina Nielsa, pewnie źle się prowadzą, piją i kradną, dlatego źle grają. Złe wejścia w rundy - nie jego wina, ma nowych zawodników, muszą się zgrać, dopiero później widać w tych zawodnikach szlif trenera. A nie, czekaj, Walemark, Palma, ich przypadki mówią co innego jednak. Gra obronna - nie jego wina, przecież dostał Skrzypczaka, to wina Mateusza. To co, trener nie ma nic do powiedzenia w sprawie transferów? Przywożą mu wagon nowych i ma nimi grać bez dyskusji?
To zadam pytanie inaczej - za co trener odpowiada, a za co nie? Ja uważam tak jak ktoś już napisał - jesteśmy liderem nie dzięki trenerowi, a pomimo. Mamy personalnie, moim zdaniem oczywiście, lepszy skład niż rywale, mamy stadion i bazę kibicowską, która powinna być naszą przewagą, a tłamsi nas rywal, który 3 dni temu wypruwał flaki przez ponad 120 minut. Nie wiem czy trener kazał im grac na stojąco, ale ja oczekiwałbym jakiejś reakcji na to co się działo wczoraj w pierwszej połowie, tymczasem na drugą połowę wychodzimy tak samo, bo przecież trzeba dać tym którzy zawalili pierwszą połowę czas na reakcję i poprawę. Nie przekonuje mnie to.
Liczba postów: 253
Liczba wątków: 0
Reputacja:
7
Nigdy nie będziemy mieli w lipcu/sierpniu pełnej kadry. Trzeba z tym żyć, taka rola w łańcuchu pokarmowym futbolu. Zawsze kogoś sprzedamy, poza tym ktoś się połamie itp itd.
I trzeba mieć taki sztab, który takie lato przejdzie bez kompromitacji, co nie jest proste, ale wykonalne.
Liczba postów: 1,356
Liczba wątków: 14
Reputacja:
55
Ty często chwaliłeś Skorżę. Zresztą ciężko tego nie robić, wracając pamięcią do tego co dał Lechowi. A pamiętasz jego wtopę pucharową po pierwszym mistrzostwie? Ciekawi mnie jak tutaj usprawiedliwisz ewidentne niepowodzenie w Europie i dołowanie w lidze jednocześnie. W przypadku Nielsa nigdy nie było takiej sytuacji, mimo tego o Duńczyku wypowiadasz się bardziej krytycznie, żeby nie powiedzieć druzgocąco.