Liczba postów: 251
Liczba wątków: 0
Reputacja:
7
Powiem tak. Pan Luis Palma jest wart więcej niż polowa naszej kadry. Patrick Walemark powinien pograć w rezerwach do końca sezonu, bo nie daje nic. Każdy mlody dałby więcej.
Liczba postów: 486
Liczba wątków: 1
Reputacja:
8
A propos ręki - no ja nie wiem, dlaczego karnego nie było... to, że nasz zawodnik był na pozycji spalonej nie powinno mieć znaczenia.
Wydaje mi się też, że przy bramce dla Pogoni był faul na któryms z naszych piłkarzy.
Liczba postów: 596
Reputacja:
24
18-04-2026, 22:36
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 18-04-2026, 22:37 przez Antonio.)
Chyba na dobre wrócił Palma i chwała mu za to. Jedyny człowiek ze skutecznością dzisiaj. Walemark kolejny mecz gdzie znajduje się w dobrej sytuacji i koncertowo pierdoli. Z jednej strony to bardzo dobry znak bo kiedyś zacznie napierdalać takie okazje. Irańczyk z uszami musi zostać na kolejny rok. Gumny na środku wygląda lepiej niż Skrzypczak.
Brawa dla bułgarskiego bramkarza za wolę walki bo tylko dzięki niej dokończył granie. Szkoda, że to pewnie jego ostatni mecz bo zadziwiająco mało było dzisiaj grania przez niego i wrzucania kumpli na konia.
Karnego za rękę nie było bo był spalony tak czy inaczej. Gdyby nasz odpuścił tę piłkę to byłby karny.
Liczba postów: 261
Reputacja:
22
Uff. Czy my naprawdę nie możemy po prostu kogoś wypunktować w meczu w którym tworzymy sobie multum okazji, a przeciwnik strzela z niczego? Katastrofalna nieskuteczność.
My 22 strzały, xG 3.25, przeciwnik pół okazji w całym meczu, a tymczasem kończy się 2:1, i człowiek 5 minut przed końcem (ok. 98 minuty) musi wyłączyć mecz, bo już nie daje rady czekać na spadnięcie topora, kiedy nam wcisną na kolejnego babola.
Ja nie wiem jaką piłkę muszą obecnie mieć na nodze Walemark i Ishak żeby strzelić gola...
Patrik to już w ogóle, lepsza noga, delikatnie wystawiona piłka, 9 m na wprost opuszczonej przez bramkarza kasty, a ten wali na pałę nad poprzeczką...
Ali też, lewa noga, biegnie 20m sam na sam, z jego techniką mógł go bez problemu przelobować, mógł zbiec do boku i precyzyjnie strzelić przebiec obok, a i tak w bramkarza.
Obrona z Gumnym na ŚO zagrała pewniej niż z 2 nominalnymi środkowymi obrońcami...
(Choć gwoli prawdy, z bardziej wymagającym z przodu przeciwnikiem różnie to mogło wyglądać)
PS. Dlaczego w ostatniej minucie nie było faulu i czerwonej dla ostatniego obrońcy Pogoni, za to szarpnięcie i wywrócenie obracającego się do wyjścia sam na sam Agnero?
Liczba postów: 1,681
Liczba wątków: 14
Reputacja:
62
to że powinno być z 0:4 to wszyscy widzieliśmy. chyba największe pudło to Wallemark, kolejny który ma problem z psychą chyba. Palma miałby piękne dwie asysty, ciasteczko do Ishaka a to podanie do Patrika - cudo. Do tego dokłada bramkę na wagę zwycięstwa.
Plamen to taki Gonzales z zeszłego sezonu - na pewno niezapomniany mecz i determinacja. A co do samego zachowania, sytuacji za dużo nie miał - ale podobało mi się jak szybko i dobrze rozpoczyna grę od bramki, bez czekania aż się przeciwnicy ustawią, może warto by na niego postawić gdyby Mrozek się wyprowadził od nas.
Obrona całkiem pewnie, szkoda że nie ma drugiego Gumnego żeby zastąpić Joela, który ma mnóstwo złych zagrań zapalników, niezmiennie.
Już miałem przed oczami karnego kilka lat temu w Szczecinie na chyba 3:3, czy stratę prowadzenia niedawno u nas. Udało się dociągnąć i może dzięki tej kontuzji nasi musieli tak mocno wyjść do przodu, chociaż w kilku sytuacjach można to było zrobić jeszcze lepiej.
Serio Gumny się wykartkował? to nie wiem kim my zagramy w niedzielę. masakra.
Pogoń słaba w ch...cieszę się z 3 pkt ale szkoda że ich nie ograliśmy tak jak mogliśmy i powinniśmy. Ale przypomnę że przed meczem były głos o "remisie w ciemno". No i w sezonach mistrzowskich ogrywaliśmy Pogoń w Szczecinie, więc...
Liczba postów: 486
Reputacja:
8
No właśnie problemem Walemarka jest to, że on kompletnie nie ma prawej nogi (częsta przypadłość mańkutów) - w jego sytuacji aż się prosiło by skontrował prawą w lewy róg, ale on musiał uderzać lewą... dlatego chyba nie jest ostatecznie dobrym pomysłem na grę na "10", tu musi grać piłkarz obunozny.