Witaj! Logowanie Rejestracja

Ocena wątku:
  • 3 głosów - średnia: 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Title: Pogłoski transferowe 2026
Tryb drzewa
(23-04-2026, 08:00)Kefas949 napisał(a): No i też z tą wyceną. Jak Palma nie jest wart 4 baniek to Antek nie jest wart 10. Big Grin Nawet uwzględniając wiek. 

dokładnie. tu działa efekt że jak my mamy zapłacić "to nie jest warty", a jak my sprzedać to "łooo panie, min 10".

problemem Antka jest brak liczb, więc trudno go porównywać do Modera i kasy którą za niego wzieliśmy. dla mnie 5 to rynkowa wartość, więc Palma + 2 daje własnie 5 (czy tam 6 na papierze).

Odpowiedz
Trzy bańki za Kozubala i Palma gratis to jest mega deal. Nad dwiema bańkami w takim samym rozliczeniu też warto byłoby się pochylić. Może dwie i pół.

Odpowiedz
Kozubal za równowartość 5-6 mln euro to dobry deal?

Kozubal nie może kosztować tyle co Oyedele no bo kurwa bo nie.

@sultan
I chwała im za to. Szanujmy siebie i szanujmy Antka.

Odpowiedz
Moim zdaniem nie - i tak jak pisałem - już takie oferty były odrzucane.

Odpowiedz
Weźcie pod uwagę, że Kozubal jest coraz starszy (młodszy był jak odrzuciliśmy oferty na tym poziomie), a i - ja tak uważam - dawał więcej w poprzednim sezonie. Już nawet nie mówię o samych liczbach, ale wizualnie - patrząc na jego grę, nie rozwinął się u nas, wręcz przeciwnie.

Odpowiedz
Właśnie że się rozwinął, ale nie w takim kierunku, którego oczekiwaliśmy. Przez olanie transferu dobrego DP Antek był zmuszony uczyć się nowej, defensywnej roli przez kilka miesięcy.
I wyjdzie mu to na dobre, będzie świetnym box2box. Jak mu się da defensywnego asekuracyjnego partnera, to wróci do ustawień ofensywnych.
Moim zdaniem nie ma opcji, żeby go puszczono za mniej niż 8m eur.

Chłopak w sierpniu skończy 22 rok życia. Ma jeszcze dwa lata kontraktu, jest filarem naszej mocnej reprezentacji U21.

Odpowiedz
Ja najbardziej bym chciał, żeby Kozi został i pomógł nam wejść do fazy grupowej LM. Big Grin Ale jak nie to niech odejdzie za nawet 10 baniek. Ale w mojej ocenie, tak realnie.
Dwa razy sprzedawaliśmy powyżej 6 baniek. Kamiński i Moder. W momencie odejścia mieli po 20 i 21 lat. To że Kozubal w wiek 22 lat jest tylko w U-21 świadczy na jego niekorzyść. Zresztą wiecie kto odchodził ostatnio za 8 mln euro? Pietuszewski, który jest młodszy o 4 czy tam 5 lat od Antka, dodatkowo mający łatkę wonderkida.
Okej, Lech ma lepszą historię sprzedażową, ale to też nie są spektakularne kariery. Wiadomo, nie jakieś beznadziejna, bo Kamyk czy Skóraś coś tam grają, ale też nie fenomenalne.
Dlatego powtórzę. Obym się zdziwił, ale każda oferta powyżej 6 baniek za Koziego będzie dla mnie zaskoczeniem. Palmę + 2 mln euro brałbym z pocałowaniem ręki. Żeby ostatecznie nie skończyło się tak jak z Sousą, gdzie miało być 8, a zostały 3 i niesmak. Big Grin

Odpowiedz
Transfery.info donoszą, że Lech przezornie zabezpieczył się w umowie przed przedwczesnym zwrotem Szymczaka. Charleroi bardzo chciała go oddać zimą.

Tak patrząc na skład Celticu to taki transfer Kozubala miałby nawet sens dla nich - tego Engelsa to pewnie zaraz pchną za 25 mln EURO, a megadośwadczeni Oxlade-Chamberlain i McGregor młodsi już nie będą.

Odpowiedz
Antek nigdy nie pójdzie za 10 baniek. Ma jeden, dyskwalifikujący go do takiego transferu feler. Nawet nie tyle, co brak liczb, ale kompletny brak strzału...W poważnej piłce to jest nie do wybaczenia.

Odpowiedz
Jak był wyżej ustawiony to strzelał częściej na bramkę, chyba wszystkie jego gole dla Lecha to uderzenia z dystansu. Teraz ma mniej okazji ale chyba musi mu się przestawić coś w głowie, bo po reakcji drużyny w Szczecinie wygląda, jakby nie miał śmiałości walić na kartę.

Odpowiedz

Skocz do:

Browsing: 7 gości