Witaj! Logowanie Rejestracja

Ocena wątku:
  • 5 głosów - średnia: 1.6
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Title: Motor Lublin - Lech Poznań, 02.05.2026 20:15
Tryb drzewa
(03-05-2026, 00:20)galis napisał(a):
(03-05-2026, 00:02)uncoolben napisał(a): Piszą o zerwaniu więzadeł krzyżowych...

Kto? Chyba szeptucha spod Białegostoku. Dopóki nie będzie rezonansu nic nie wiadomo. Dziś cieszmy się jak Ali a jutro popołudniu będą w Klubie wiedzieć więcej.

Transfery info. Ale zapewne masz rację. Ktoś powiedział - "kolano", kto inny "jak kolano, to na bank więzadła", a baba z klozetu dorzuciła "krzyżowe", bo tylko o takich słyszała.

Ali podszedł do kibiców, trzeba chyba przyjąć, że jakby podejrzewano coś bardzo powaznego, to by mu chodzić nie pozwolono. Choć cholera ich wie...

(03-05-2026, 07:37)Kefas9494 napisał(a): Od miasta do miasta...!!!

Paradoksalnie, jakkolwiek to zabrzmi, taka "średnia" kontuzja (wykluczając te najgorsze urazy) może nawet zbliżyć nas do przedłużenia Irańczyka.

Wstyd przyznać, ale też o tym pomyślałem w pierwszej chwili. Ale cynicznie - to naprawdę może być coś, co przechyli szalę na korzyść Lecha - cokolwiek mu się stało, to rekonwalescencja trochę potrwa, raczej na pewno skończy sezon z krzyżykiem w Transfermarkcie. Nie wiadomo, czy znajdzie się następny zdeterminowany jak Pioth wizjoner, który zdecyduje się go zakontraktować z kontuzją /  w okresie rehabilitacji - tym brdziej, że chłopakowi już trzydziecha stuknęła, a z drugiej storny Trump, nasz kolejny sprzymierzeniec, nie odpuszcza w Zatoce, jednym z potencjalnych kierunków transferu. Więc tak obiektywnie, na miejscu Aliego połasiłbym sie na scenariusz typu kontrakt 2+1 czy tam 1+1, z całkiem realną szansą na LM, niemal pewną kolejną jesienią w Europie - a później emerytura u Arabów/

Odpowiedz
Myślę, że 1+1 było by uczciwe. Pytanie tylko co z jego zdrowiem będzie teraz bo to najważniejsze.

Odpowiedz
Jeden dziennikarz z Iranu (wygląda na rzetelnego, działa dużo wokół kadry) podobno dotarł do Aliego i dostał od niego taką wiadomość:

„Wróciłem do Poznania, żeby zrobić rezonans magnetyczny. Chwała Bogu, mogę zginać i prostować kolano.

Rzepka wyskoczyła z miejsca, a potem wróciła na swoje miejsce.

Personel medyczny drużyny mnie zbadał, a ja dodatkowo skonsultowałem się z dwoma lekarzami. Wszyscy powiedzieli, że jeśli to tylko rzepka, to nie jest poważna sprawa i powinienem wrócić do dobrej formy za około cztery tygodnie.

Dziś zrobię rezonans i jutro wyślę wyniki lekarzom, żeby poznać ich opinię. Mam nadzieję, że to nic poważnego.”

Odpowiedz
Rutkowski mówił, że takie kontrakty 1+1 to nie interesują piłkarzy za bardzo i dwa lata to minimum. Jak Ali ma mieć przerwę około miesiąca to na Mundial powinien się wykurować. Chociaż wiadomo, niby cztery tygodnie, ale zobaczymy jak w realu. Ciekawe czy będzie chciał zaryzykować i poczekać aż zagra na Mundialu i wtedy zadecydować gdzie idzie, czy podpiszę z Lechem, np. dwuletni kontrakt z opcją przedłużenia na rok. Mimo wszystko to jest taki grajek, że już w tym wieku raczej należy go traktować jako "dodatek", a nie jako ktoś na kim można budować drużynę na LM, bo nigdy nie wiadomo kiedy wypadnie. Kimś takim może być za to, w mojej ocenie, Luis "jak dotyka stópką piłki to niczym dotykałby jej sam Pan Jezus" Palma.

Odpowiedz
Szeptuchy, pismaki, wróżki niestety miały rację.
Oficjalnie zerwane więzadła krzyżowe przednie. Także po MŚ, po walce o LM...

Odpowiedz
No cóż... wypada podziękować za to jak i ile pomógł, kiedy mógł... i życzyć zdrowia.

Odpowiedz
I trudno w tej smutnej informacji nie zgodzić się z powyższym wpisem Kefasa. To musi oznaczac podpisanie Palmy i kropka.
Ali, wielki piłkarz, najlepszy w lidze od lat. Natomiast jego dostępność do gry na poziomie 1/3 czasu kontraktu to jest coś nieprawdopodobnego.
Niech w końcu się wstrzeli Walemark (pozostaje tylko kibicowac), niech podpiszą Palmę, nowe prawe skrzydło i budujemy od nowa.
Aliemu dałbym kontrakt 1+1 mimo wszystko, może następną wiosnę też będzie miał świetną.

Odpowiedz
(04-05-2026, 14:54)Sultan napisał(a): Ali, wielki piłkarz, najlepszy w lidze od lat. Natomiast jego dostępność do gry na poziomie 1/3 czasu kontraktu to jest coś nieprawdopodobnego.

Gdyby nie ta dostępność 1/3 to wcale by u nas nie zagrał, więc i tak szczęście, że w tych kluczowych momentach, przy tych problemach zaistniał w tym jak i poprzednim sezonie. 

Gdyby tylko miał zdrowie Palmy... a no tak- by u nas nie zagrał.

Odpowiedz
Czy przypadkiem to nie jest taka kontuzja po której się pauzuje około roku?

Odpowiedz
To jest takie minimum, sama rehabilitacja i powrót do formy to naprawdę długa droga, niesamowite w jak ważnym momencie tracimy takiego grajka :/

Odpowiedz

Skocz do:

Browsing: 2 gości